Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 20 073
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • зад кестените
Съвместими ли са АЦЦ(напитка с лимон) и сироп Муксолван.За възрастен става на въпрос

# 196
Здравейте. Писала съм в темата и преди. Ходих на какви ли не изследвания и така и не се откри проблема. Днес както си стоя на работа на каса  пак се появи онова чувство на потъване и веднага ми се разтупква сърцето.. нямаше апарат да се премери кръвното..но преди това бях пила айрян..според вас дали е до кръвното или да изследвам диабет вече...?

# 197
На кардиолог ходила ли си? Но на добър..в НКБ например.

# 198
На кардиолог ходила ли си? Но на добър..в НКБ например.
ходила съм но не там

# 199
Здравейте. Писала съм в темата и преди. Ходих на какви ли не изследвания и така и не се откри проблема. Днес както си стоя на работа на каса  пак се появи онова чувство на потъване и веднага ми се разтупква сърцето.. нямаше апарат да се премери кръвното..но преди това бях пила айрян..според вас дали е до кръвното или да изследвам диабет вече...?
Мен ми звучи като психически проблем след като не е от сърцето. Да нямате тревожност или паник атаки?

# 200
Такова нещо не е само от сърце. И при паднала кръвна захар може да се получи, при астматичен белодробен спазъм, при микротромб в белия дроб, от преумора и при още куп неща. А и от ПА, разбира се.
 Също и при някои алергични проблеми, но обикновено и ма и друга симптоматика, "по-алергична". 
Вчера пръстите на  дясната ми ръка бяха поотекли, ръката ми тежеше, беше изтръпнала, трудно я контролирах. Симптоми, приличащи на инсулт. Говорих с ЛЛ, тя каза, че при мен може да е от куп неща, изреди няколко, все неприятни. Но започна да ме сърби, пих десибел и ръката ми се оправи. Тези мастоцити изплюват какво ли не.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 19:03 от Diorela

# 201
Мен ми звучи като психически проблем след като не е от сърцето. Да нямате тревожност или паник атаки?
Съвет се търси, не диагноза.

# 202
Аз знам, че искате съвет и затова ви насочвам да помислите в тази посока и ако не е това ще го отхвърлите. Преди време бях в спешното и дойде жена, която казваше, че получава инфаркт. Супер бързо я приеха и направиха  изследвания е оказа се, че има тревожност и е в паник атака.

# 203
Pastelka, нямаш представа, колко пъти съм ходила в спешен център, кардиограмата ок и ми казват ПА. Дори веднъж ми сложиха инжекция диазепам. Веднъж в спешня на Александровска, добре, че ММ казал, че съм много алергична и вероятно прах е виновен. Пак щяха да мислят за ПА. Но се оказа алергична реакция. Много бях зле тогава. После се установи, че пръскам и микротромби в белия дроб и ПА се "овладяха" с антикоагуланта. Останаха само алергичните астматични пристъпи.
И аз се успокоявах, че ПА не е опасно и ще мине, колкото и да е кофти и тежко.
Една жена ми беше споделила, че са й казали ПА, а се е оказало, че е с много висока захар.
Напоследък взеха на всичко да казват ПА, че е по-лесно.

# 204
Напълно съм съгласна, че доста често лекарите обвиняват тревожността и ПА. Но причината е, че все повече хора имат такива проблеми. Хипохондриците (нищо против нямам тях и мен ме хваща по някой път) например непрекъснато са при доктора, а другите хора въобще не ходят по доктори. Те са свикнали масово да бъдат посещавани без причина.

# 205
Майка ми имаше такива потъвания и се оказа сърцето. Обиколи всички кардиолози в града..не откриха нищо. В София в НКБ бързо я диагностицираха.
Та ако сте ат малък град и кардиолог е казал че всичко ви е ок...не винаги е така.

# 206
Айде да не казвам и за тях. След ковид ме изписаха на конска доза кортикостероиди, едва не си заминах в болницата. Една лекарка в спешния кабинет на НКБ ми дръпна яка тирада да хвърля тези КС, че съм щяла да надебелея от тях. Ами ако я бях послушала и да спра рязко КС?! Така ли се говори на пациент, който в момента е зле?!

# 207
Като за начало да сменя кардиолога ли ме съветвате? Ще направя и профил за всеки случай. Друго вече не се сещам какво да изследвам ходих на невролог той ме изпрати на ямр. Правих ПКК , Щитовидна, Витамини. Също така ходих и на хематолог.. проблем няма но всъщност има защото както съм си спокойна изведнъж ми се разтреперват краката и сякаш потъвам и някак ме стяга между гърдите и се разтупква сърцето....

# 208
Момичета като говорите за сърце, 4ти месец след бременността ми спираше въздуха и ме болеше гърба, не можех да говоря.
Но се оправих, на следващия ден си пуснах изследване само това беше нужно, всичко си беше наред.
Според вас ЕКГ трябваше ли да ми се каже да правя?
А дали ми се случи от притеснение?

# 209
Ти каналин пиеш и нищо ти няма, споко и на сърцето нищо ти няма.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 22:20 от DiaMia

Общи условия

Активация на акаунт