Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 20 046
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм доволна от доктор Владислав Пакеров, кардиолог в Аджибадем Младост и във Вита приема.

# 226
Аз съм доволна от доктор Владислав Пакеров, кардиолог в Аджибадем Младост и във Вита приема.
Благодаря ти много!

# 227
А кардиолог, работещ с НЗОК? Във Вита ми е удобно, но не приемат по каса.

# 228
В "Трета градска" май се водят много добри кардиолозите. Там със сигурност приемат с направления.

# 229
А кардиолог, работещ с НЗОК? Във Вита ми е удобно, но не приемат по каса.

В Сити клиник Младост не знам дали не приема с направление, трябва да попитате. Аз съм с фонд и не знам.

# 230
Здравейте! Моля за препоръка за нещо ефикасно при синузит. Декември карах някакъв вирус, който ме удари първо в синусите и после си премина в гърло и кашлица. Дълго време го мъчих...стигнах и до антибиотик. Пих синупрет и геломиртол. Помина за известо време и от седмица пак ме удари. Пак започнах геломиртола, правя и солни промивки. Първите дни и двата пъти капах капки,но за по няколко дни. Нещо друго ефикасно?

# 231
  • Terra incognita
Привет! Заразих се с грип от децата, като цяло съм ок, имам лека Т, втрисане, болки в гърлото и ставите, както и хрема. В аптеката ми казаха да взема Аспирин Ц, че покривал повечето симптоми, изпих един в 4, но разлика не виждам, затова искам преди да си легна да ударя един парацетамол, въпросът ми е колко време след аспирина мога да го взема? 6 ч ок ли е?

# 232
Аз съм пила 4 часа след аспирин темпалгин. Мисля, че може.

# 233
  • Terra incognita
Ок, мерси. Всъщност хапчето е Комтрекс колд (Гърция), като освен парацетамол съдържат и хидрохлорид и псевдоефедрин, действат много отпушващо.

# 234
Здравейте! Моля за препоръка за нещо ефикасно при синузит. Декември карах някакъв вирус, който ме удари първо в синусите и после си премина в гърло и кашлица. Дълго време го мъчих...стигнах и до антибиотик. Пих синупрет и геломиртол. Помина за известо време и от седмица пак ме удари. Пак започнах геломиртола, правя и солни промивки. Първите дни и двата пъти капах капки,но за по няколко дни. Нещо друго ефикасно?
Ибупром синус и в някаква кърпа/чорап морска сол и се затопля ( аз я топля в микровълновата), но трябва да се внимава да не се нагрее прекалено и да стопи плата. После се налага на челото, около носа и тн.
Чувала съм и за захаросан мед, прави се топче и се пуска в носа, то се разтича и обирало всичко, но честно казано за мен беше ужасно преживяване.
Преди пиех и цинабсин.
Но продължи ли тежкия период повече от 3 дни започвам антибиотик.
Има капки за нос за синузит, но за мен са силни ( имам чувствителна лигавица и ми става зле от щипенето в носа) - синулан експрес. Може да пробваш. Реално отпушват и прочистват добре, просто за мен е твърде силно.
Геломиртола го започвам още в първия момент, в който усетя, че отиват натам нещата.

# 235
Добре е, щом са минали 6 часа. Може сутрин след закуска аспирин (упсарин). След 4-6 часа парацетамол (колдрекс).
 А вечер може нурофен, особено ако има висока температура. За да спиш спокойно. Най-дълго време имал ефект нурофена.

# 236
  • Бургас
За синузита ако имате зелени секрети няма да се размине без антибиотик.

# 237
Азара.благодаря. Секретите от носа са чести.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 22:21 от g.hristova

# 238
g.hristova, за гноен синузит много ефикасен е маслен извлек от жълт кантарион. Тегли гнойта от синусите и синузита минава. Продава се, в нета има много обяви. Но трябва да е добре приготвен, с рубинено червен цвят. Капят се по 3-4 капки в ноздра и главата силно назад, да се стече до най-горните синуси.

# 239
Здравейте! Мога ли да пия едновременно Конкор и Симпатил? (с ускорен пулс и пристъпи подобни на паник атаки съм)

Общи условия

Активация на акаунт