Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 971
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
То хубаво да го закарам на подолог, но то няма плочка да се работи. Какво ще му повдигат, то е ужас направо. И пръста му се обели от перманганат и много киснене. Хирурзите знаят предимно кардинално да решават проблема.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 271
Специалистът ще знае какво да направи. Може щифтове отстрани да сложи за начало и да поведе израстването на където трябва.
Това е мъчение... Имала съм проблем с нокът, знам какво е. Но аз съм куче, пръскам с Лидокаин и сама се оправям. Имам си инструментариум като за операционна. 😊

# 272
  • Burgas, Bulgaria
На Нурофен пише макс 1200мг за 24 часа
Някой спазва ли го това. Ако е 1400 за 24 часа ?
Аз шА сА гръмна - 17годишният след като на 6 декември беше с грип А ,сега има лека черта на грип Б , от вчера е с 39 температура.
Аналгин и Нурофен давам. Не действат особено, предния път беше същото.
Оклис мисля да дам ама пфу не помня какво му дадох в 18 е 30 ....
Имам темпалгин - никога не съм давала.
Нурофена свърши - извън града живея
Оклис имам .
Парацетамол .
Аналгин.
39,2 е трябва да дам нещо ,пф ...

# 273
Намерих подолог в града. Май ще пропусна часа при хирург в понеделник. Дано не греша. Благодаря

# 274
Здравейте прекрасни момичета! Включвам се с бърз въпрос ...
Преди 10 дни преживях втори спонтанен аборт и покрай честото ходене до АГ и прекомерното минаване със самобръсначката си направих беля.
Случвало ми се е и преди на едно и също място, отвътрешната страна на бедрото, горе в мекото.... получи се подутина, зачервяване, болка при триене в дрехи или в другото бедро (не съм крайно слабичка😀). Почнах да налагам с риванол и ихтиол, има една идея подобрение, отока спадна, зачервяването и болката изчезнаха, но .... подкожното топче остана. Предишните пъти хващаше връх, който пуках, но сега, уви, мина 1 седмица, връх няма... Предполагам,че ще трябва намеса на хирург, който да го сцепи, но някоя от вас да даде съвет как може да ми се размине скалпела?! 😞

# 275
Намерих подолог в града. Май ще пропусна часа при хирург в понеделник. Дано не греша. Благодаря
Вие си преценявате. Според мен хирургът отново ще извади нокътя, а това създава още предпоставки за бъдещи проблеми.

Мадам, давай на това момче нещо за имунитет! И аз бях така преди десетина години... Що мине покрай мен, се тръшкам.
Боледувах по 5 пъти на сезон и не пропусках никой вирус. Поинтересувай се от профилактика с пчелни продукти.

# 276
  • София
От 2-3 години проблеми с газове, подуване... глад нощем (проблеми със захарта нямам).
Ще пускам фецес (и в серум) търсене на хеликобактер... по предписание на лекар вътр. болести.
Какво мога да пусна още с тази проба (фецес), че не всеки ден ще предавам... може би паразити?
ЕДИТ:  Лаборатории Зинвест - добри ли са (по Нзок са ми предписани) - досега основно в Бодимед съм пускал. Ситилаб   ми бяха от лекар препоръчани.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 23:30 от Starrydream

# 277
Аз съм много доволна от Зинвест. Бързи и коректни са (и най-евтини в сравнение с останалите лаборатории).

# 278
И аз съм много доволна от Зинвест.

# 279
Сирмма, пръстът изглежда възпален, да не би да забира и затова да го боли. Води го на подолог, но не пропускай и хирурга.

При забит  нокът и забиране, на ММ съм му слагала леко нарязано листенце от семпервивум с превръзка и найлонче отгоре да стои на мястото. Омекотява нокътната плочка, и твърдата кожа, гнойта изтече и възпалението се оправи. Но нокътят си остава забит.

Евентуално намажи с малко йод, докато го заведеш да го види специалист. Спри другите процедури, че направо си му смъкнала кожата.  Правила си много силен разтвор на калиев перманганат. Трябва да е бледо розов. И внимавай да не го олееш с йода, само малко.

# 280
Според мен ако скоро ще е прегледа, нека не маже и с йод, защото ще се оцвети нокътя и няма да се види ако има някакво оцветяване (каквото има), защото може да се замаскира от тези оцветявания.

# 281
Леко намазване с йод спира възпалението и попива ( оцветяването изчезва) само след няколко часа.

# 282
Мадам тиква, обади се на ЛЛ, че детето е с грип В, да ти изпише електронно Тамифлу 75 мг и още след първия прием спада температурата и за ден-два всичко изчезва. Внучката ми преди години в неделята се видяхме в чудо - много висока температура, повръщане, в понеделник направихме тест - грип В, лекарката изписа Тамифлу и още след първия прием температурата спадна и детето се вдигна на крака. Само рябва да е в първите до 48 часа.
Успех в лечението, после подсилвайте имунитета.
Тоя министър не даде на децата малко ваканция, изпоразболяха се масово.

# 283
Има гной, постоянно изтича отстрани.
Бледо розов беше перманганата, но лекаря каза няколко пъти на ден, та вероятно се е обелил.
Аз днес като отида при подлога , ако му сложи шини или му прави нещо, абсурд да отида е понеделник на хирург. Почти съм убедена как ще реагира, като види че  дрога се е намесвал..Надявам се да ме стане по-зле и пак да се наложи да ходя в болницата
С тези шини обувка може ли да се носи? Намерих една рускиня с много отзиви. Дано съм на правилното място

# 284
На сина ми слагаха едни телчета подобни на шините на зъбите. Залепват се с точици в двата края на плочката на нокътя, те са специален материал, и целта им е да държи плочката изправена в краищата така че да не се впива. Лятото слагахме, носят се обувки, но нашите се отлепиха и не сме слагали после пак, просто продължихме да си ходим на медицинския педикюр.
Върви на мед.педикюр, не се притеснявай, щом жената се занимава с това ще има опит. Ще отстрани забитото и веднага ще облекчи...при сина ми веднага изпитваше облекчение и отпускане!
Пак ти казвам - само с мазане нищо не правиш, забито е в месото и ще си набира постоянно и ще боли. Трябва да се извади/повдигне механично! С мазане да омекотяваш кожата, но това се прави за да се отстрани! по-лесно забитото, а не само да мажеш и да чакаш то само да излезе. Пиша ти го, защото и аз бях така заблудена в началото и никой не ми каза че трябва освен да се маже, и да се отстрани впитото.
На нас жената ни показа парченцето което бе отчупено от нокътя и забито в месото...

Успех желая!

Общи условия

Активация на акаунт