Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 987
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Да, кои са излседванията, които показват, че не са ок червата?
Азара, а вие имате ли лични положителни впечатления от някой пробиотици?

# 256
Е, те са много... Гастроскопия, колоноскопия, проверка на чревен микробиом, дихателни или генетични тестове за непоносимости, изследвания за наличие на алергии към храни, тестове за чревна пропускливост и доста други.

# 257
Здравейте интересува ме в групата има някой които може да разчете  резултати от рутинни  изследвания за урина при бременност в 5 месец. Не знам дали задавам въпроса в подходящата група .Мерси

# 258
Има много теми за проблеми по време на бременност, виж в тях.

# 259
  • пустинята Гоби
Изследванията на урина по време на бременност не са много по-различни от тези на небременните хора, така че може и тук да ги дадеш.

# 260
Изследванията на урина по време на бременност не са много по-различни от тези на небременните хора, така че може и тук да ги дадеш.
Благодаря много малко съм притеснена и за това търся някой да ми разясни.Това са резултатите а лекарката ще може в петък чак да ги погледне.

# 261
Да, кои са излседванията, които показват, че не са ок червата?
Азара, а вие имате ли лични положителни впечатления от някой пробиотици?
Не, нека лекар Ви препоръча.

# 262
  • пустинята Гоби
Pilo1087, защо се притесняваш, имаш ли оплаквания? Нормални са ти изследванията, само седимент левкоцити е леко завишен, ама то е с някаква минимална стойност. Утре, ако пуснеш пак сигурно ще е нормално.

# 263
Pilo1087, защо се притесняваш, имаш ли оплаквания? Нормални са ти изследванията, само седимент левкоцити е леко завишен, ама то е с някаква минимална стойност. Утре, ако пуснеш пак сигурно ще е нормално.
Ами притеснява ме за белтъка където пише Опалесценция и кетотела където пише следи.понеже референти стойности показва че трябва да са отрицателни

# 264
Опалесенцията е следи от белтък. Не е показано с + колко. Вероятно урината не е стерилна, тоест, не сте дали стерилна урина за изследване и има над норма левкоцити. То 4-5 на поле е нормално.
При бременни май не е неочаквана находка.
Мисля че няма повод за тревога.
Следите ли кръвното си? Отоци имате ли?
Кетотела знам че се изолират И при нисковъглехидратно хранене. И при бременни, които повръщат май и не хапват въглехидрати.

# 265
Кетотела може и при леко обезводняване да са по този начин, предполагам затова при дами които повръщат често.

При НВ хранене обикновено повече кетони има в урината отначалото, докато се адаптира човек. После може и да няма съществени, те си влизат в употреба а не се изхвърлят. Хранителна кетоза не може да се следи с тестване на урина, лентите които продават и са толкова популярни са за друго.

# 266
Здравейте! Искам да изследвам сина си за алергия към две конкретни неща - спанак и риба. Такова самостоятелно изследване на отделни храни прави ли се някъде? Гледам в лабораториите предлагат пакети, които не са ми нужни.
Скоро бях в Алергичен център в Александровска. Някога в него работиха доценти, професори алерголози. Сега го преместиха и сградата му е пропаднала... А там са правили проби за хранителна алергия. Но сега ми правиха тест за дихателна алергия вече в друга сграда - пакет от 20 проби, платено е на проба. Можете да се договорите с някой алерголог (всеки прави проби) да направите и да заплатите само тези 2 проби.

Здравейте!

Бихте ли ми разяснили какво точно означава дихателна алергия и какво навежда на мисълта за такъв тип изследване?
Питам, защото имам съмнения за себе си.

# 267
Нокътят на палеца на крака на сина ми прави страшни проблеми. Веднъж е махана част от него, защото се забива странично, веднъж го махнаха целия. Сега след 4 месеца е израстнал едва до половината и пак е забит. Пръста е направо лилав. Перманганат и тетра-вече цяла седмица и нищо.Така каза лекарят.  Боли го много, как е с обувки само той си знае. Незнам дали два последователни пъти може да се вади нокът като той в момента е едва наполовина и изобщо расте ли нов след това. Посъветвайте ме нещо. Имам и снимка, но ще я спестя, защото не е приятна гледка.

# 268
Потърсете подолог, за да оправи трайно нокътя на пръста. Мога да ви дам телефон.

# 269
Нокътят на палеца на крака на сина ми прави страшни проблеми. Веднъж е махана част от него, защото се забива странично, веднъж го махнаха целия. Сега след 4 месеца е израстнал едва до половината и пак е забит. Пръста е направо лилав. Перманганат и тетра-вече цяла седмица и нищо.Така каза лекарят.  Боли го много, как е с обувки само той си знае. Незнам дали два последователни пъти може да се вади нокът като той в момента е едва наполовина и изобщо расте ли нов след това. Посъветвайте ме нещо. Имам и снимка, но ще я спестя, защото не е приятна гледка.

С мазане не става. Трябва механично да се повдигне впитото..или ако е отчупено забито парченце нокът-да се махне.
Синът ми имаше такъв проблем. Намерих маникюристка която се занимава и с впити нокти. На 3 седмици ходехме да подрязва и отстранява забитото .

Първият пък като се появи проблема и ние само мазахме 1 седмица и пак го болеше. Това по съвет на педиатъра и на форума! Докато синът ми не попита това как ще му помогне. И се замислих и аз.
Докато не разбрах случайно че трябва да се махне механично впитата част.

Около година и нещо посещавахме маникюристката. Напоследък не се е оплаквал.

Общи условия

Активация на акаунт