За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 146
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте
Аз имам питане относно биберона (залъгалка) на бебето.
В момента ползваме на Philips, от 0-6 м.
Бебо е на почти 4м.
Но не съм сигурна дали са му подходящи, тъй като когато е със бибка долната устна му излиза из под нея.

# 511
Изглежда ми да е на обратно - този отвор би следвало да е при нослето

# 512
Изглежда ми да е на обратно - този отвор би следвало да е при нослето

И на двете посоки стой така
Като цяло всичките му бибки на philips са му така

# 513
Здравейте ! Понеже вече сме на 5 месеца , обаче имаме колики все още правя на беба чайче за колики и храносмилане . Всеки ден и варя пресен , обаче днес тъй като се сърдеше и дадох от вчерашното понеже беше останало . След това беба , обаче нещо почна да плаче май я заболя повече коремче. Възможно ли е чайчето от единия за другия ден да се е развалило . Варила съм го вчера в 17:00 и й дадох днес към 11:00 😕

# 514
Здравейте ! Понеже вече сме на 5 месеца , обаче имаме колики все още правя на беба чайче за колики и храносмилане . Всеки ден и варя пресен , обаче днес тъй като се сърдеше и дадох от вчерашното понеже беше останало . След това беба , обаче нещо почна да плаче май я заболя повече коремче. Възможно ли е чайчето от единия за другия ден да се е развалило . Варила съм го вчера в 17:00 и й дадох днес към 11:00 😕
Ако е стоял на топло вероятно е станало гадно, дали е точно развалено не знам. Аз опитвам, ако се съмнявам. И като правя слагам половината в хладилника. Всъщност, тези обикновените в торбичките правя, ако е гранулиран не знам дали вкисва така бързо, те са по-обработени.
5 месец колики - и ние дълго имахме, но по-скоро имаше киселинен рефлукс детето, не колики тогава.

# 515
Здравейте
Бебо е на 4 месеца вече
И имаме вкъщи този стол за хранене
Като има няколко позиции на облегалката, най-ниската от която е полулегнала, дали е удачно да го слагам вече във него, или да изчакам до 6м. Както е прието за слагане в стол за хранене.

# 516
Здравейте
Бебо е на 4 месеца вече
И имаме вкъщи този стол за хранене
Като има няколко позиции на облегалката, най-ниската от която е полулегнала, дали е удачно да го слагам вече във него, или да изчакам до 6м. Както е прието за слагане в стол за хранене.

Няма проблем да го слагаш полегнал (в най-легналото положение), но като цяло в стол за хранене се слага, когато детето сяда самостоятелно.

Предполагам ще започваш да го занхранваш? Simple Smile

Отделно да ви попитам:
Синът ми има вече 3 зъбчета, 4-тото е пробило вече и до няколко дни ще се вижда хубаво. Трябва ли да започна да му мия зъбите? Grinning Grinning малко абсурдно ми се струва при положение, че не яде захар, сол и т.н. и е само на 7 месеца, но една позната ги мие и викам да се допитам до вас. Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 07:33 от Анонимен

# 517
Да попитам дава ли ли сте осцилококцинум профилактично? С таткото сме хванали някаква настинка и много ме е страх да не разболеем малката.

Да, аз съм давала профилактично и му се е разминавало.

# 518
  • до най-прекрасния мъж
При нас е имало случаи да пие Осцилококцинум и да се размине, също и да се разболее доста сериозно въпреки него. В една болница ми казаха, като я заведох с 40°С да не си давам парите.

# 519
Отделно да ви попитам:
Синът ми има вече 3 зъбчета, 4-тото е пробило вече и до няколко дни ще се вижда хубаво. Трябва ли да започна да му мия зъбите? Grinning Grinning малко абсурдно ми се струва при положение, че не яде захар, сол и т.н. и е само на 7 месеца, но една позната ги мие и викам да се допитам до вас. Simple Smile

Да, зъболекарят на синът ми потвърди, че е добре миенето да започне още с появата на първото зъбче. Не само захарта и солта причиняват кариес. От собствен опит също ще кажа, че прави миенето на зъбите по-лесна задача, когато детето стане по-голямо, защото вече има изграден навик и не го дразни да му бъркаш в устата с четката.

# 520
  • София
Трябва ли да започна да му мия зъбите? Grinning Grinning малко абсурдно ми се струва при положение, че не яде захар, сол и т.н. и е само на 7 месеца, но една позната ги мие и викам да се допитам до вас. Simple Smile
Има едни четки за бебета, такива гумени, Нук имат в комплект с чесалка, може да почистваш лекичко.
https://www.hippoland.net/nuk-chesalka-za-z-bi-2-broja
На моето голямо момче първия зъб му изби след годинката и тогава почнах да ги мия с бебешка четка и бебешка паста без флуор.

# 521
  • Пловдив
От първия зъб почиствам.

# 522
  • до най-прекрасния мъж
Аз почиствах с напръстник до около 1.3-4 г, тогава горе-долу излязоха кътниците и си започнахме с паста и малка детска четка. Питах и стоматолог, каза че по принцип почистването е от първото зъбче, но напръстник е напълно достатъчен като начало.

# 523
Напръстник имахме и ние в началото, но много силно стискаха и хапеха като им миехме зъбите и купихме четки. Така е по-лесно.

# 524
Лесен начин за миене на зъбки в началото е с еднократна стерилна марля (тези, които са 5 х 5 см на мен ми бяха супер удобни), увита около показалеца, леко навлажнена и с малко паста за зъби отгоре. Първите 2-3-4 месеца единствено така имах усещането за добре измити зъбки, с напръстник ми беше много неудобно. После вече минахме на четка за зъби от най-малките като възраст.

Общи условия

Активация на акаунт