За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 252
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте
Мамита
Бяхме на преглед вчера и педито каза че бебчето ми е над нормата за кг.
На 3+ месеца е и е 60 см и тежи 6.100 кг.
Роди се 3.300
Това предпоставка за напълняване и наднормено тегло ли е

Моля, не се притеснявайте за наднормено тегло на бебе особено пък ако бебето е кърмено.

Вижте тази таблица по данни на СЗО:

https://www.babycenter.com/baby-child-growth-percentile-calculator#result

На три месеца дори е под средното за момчета! Проверих му и рожденото тегло, все в един и същи процентил е (около 45 процентил - означава, че 45% от момчетата са с по малко тегло от него, а 55% са с по-голямо на неговата възраст), напълно нормално се движи. Не го ограничавайте откъм храна, хранете го на поискване. Изключително важно е за растящия му мозък.

# 241
Моето момче се роди 3280, сега погледнах в записките си, на 3+ месеца е тежал точно 6100! Педиатърката беше много доволна от наддаването, предвид че детето бе ексклузивно кърмено.

# 242
На каква възраст децата ви спряха да повръщат след хранене?

# 243
  • Пловдив
Моля за съвет. Едното ми бебче става хипер активно по време на ядене - мята ръце и крака докато суче от биберона. Нахранена също продължава по същия начин. Дали се дължи на рефлекса на Моро? Пробвала съм да я повия, но се дразни и мята телце и дори леко да е разхлабено, успява да си изкара ръчичката.

# 244
Здравейте,

Другата седмица, във вторник, ще водя синът ми (на 7 месеца) на проба манту и ако се наложи, в петък, ще му бият ваксина.

Може ли, някой който е минал през този процес да разкаже как е минало? Колко време след ваксината не мокрихте ръката? Наду ли ръката и т.н.?

ПС: за съжаление не познавам майка, която да може да ми разкаже какво представлява целия процес.

# 245
Здравейте, мами! Бебо имаше запек и сега се е подсякъл- червено е дупето, без рани, но плаче при допир. Мажа със Судо и мия със смрадлика. Някака друга идея, че вече 3ти ден е така и все още не му минава? Оставям го без памперс за 10на мин., но пак не минава. Притеснявам се, че може и заради това да не ака, защото го боли и запекът е тръгнал от там. Само вечере не сменям памперс.

# 246
Моля за съвет. Едното ми бебче става хипер активно по време на ядене - мята ръце и крака докато суче от биберона. Нахранена също продължава по същия начин. Дали се дължи на рефлекса на Моро? Пробвала съм да я повия, но се дразни и мята телце и дори леко да е разхлабено, успява да си изкара ръчичката.

Колко е голямо бебето?

# 247
  • Пловдив
На 45 дни е. Тази активност почва по някое време докато се храни.

# 248
Аз лично не виждам проблем в това, че бебето се движи, но е възможно нещо да я дразни. Доколкото знам, рефлексът на Моро е докато спят, не докато ядат. Но с повити ръчички може и да се успокои.

Моето бебче като беше на тази възраст, също се съпротивляваше много на това да и повия ръчичките и се измъкваше по всякакви начини. Тя още в корема ми беше супер активна. Но с повити ръчички спеше много по-добре. Като цяло, повиването е за когато бебето спи или ако е много кисело да се успокои, по време на хранене не е нужно обикновено.

# 249
  • Пловдив
Именно защото не е по време на сън да се е стреснала и не знам на какво се дължи.
Пери ръцете във въздуха или си хваща лицето с тях, че чак и в очите си бърка и в същото време рита и с крачета. Ще се опитам да проследя на кои хранения се проявява това. Тя също беше много активна в корема ми и вечно се движеше и хълцаше. Все нея усещах, а сестра й през това време си почиваше 😀 И сега сестра й мога да я оставя сама в кошарата и ще стои и ще си гледка, а това диване иска внимание. Може и самото бебе да е с по-нервен характер, знам ли.

# 250
Именно защото не е по време на сън да се е стреснала и не знам на какво се дължи.
Пери ръцете във въздуха или си хваща лицето с тях, че чак и в очите си бърка и в същото време рита и с крачета. Ще се опитам да проследя на кои хранения се проявява това. Тя също беше много активна в корема ми и вечно се движеше и хълцаше. Все нея усещах, а сестра й през това време си почиваше 😀 И сега сестра й мога да я оставя сама в кошарата и ще стои и ще си гледка, а това диване иска внимание. Може и самото бебе да е с по-нервен характер, знам ли.
И моята като яде много блъскаше направо с ръце. Показах клипче на гастрото, защото си мислех, че е свързано с рефлукса, но тя каза, че ядяла много лакомо и имала някакъв рефлекс бебешки. Не на Моро, просто каза бебешки рефлекс. И косата си скубеше, обикновено, ако й се спи. Имаше си и тих рефлукс, защото я чувах и как й се връща храна в гърлото, но според докторката било от лакомията това. Не знам колко може да е същото при вас, но ако се притесняваш питай педиатъра.
Ако има някаква промяна в млякото също може да не се нрави особено.

# 251
  • София
На каква възраст децата ви спряха да повръщат след хранене?
Голямото ми дете и една от близначките спряха като започнах захранването. Може би месец-два след това спря изцяло (значи около 8-мия месец грубо).

PB88, няма нищо страшно, успокой се. По принцип всяка една ваксина, която съм поставяла на децата не съм я мокрила поне 24 часа.
Пробата на Манту се прилага подкожно на предмишницата, няколко сантиментра под сгъвката на лакътя. На мястото на инжектиране се образува малко, бледо мехурче (не се слага лепенка), като мястото не трябва да се чеше, разтрива и третира с кремове и други мазила. Отчита се в рамките на 72 часа. Измерва се диаметърът (ако се е образувала подутина) от медицинско лице, разбира се. Ако резултатът е отрицателен се поставя БЦЖ ваксина в рамото.

Тук е описано по-подробно, но пак казвам, че няма нищо страшно. От 3-те ми деца, само на едното му беше отрицателна пробата. Спокойна мама = спокойно бебе Wink

# 252
Здравейте! Какъв инхалатор за бебе бихте ми препоръчали ?

# 253
  • Пловдив
Голямото ми дете беше на АМ и по кг качваше първите месеци, никога не е ставало въпрос за наднормено тегло.
Бебето в началото беше на кърма и качваше по-малко.

# 254
Здравейте! Какъв инхалатор за бебе бихте ми препоръчали ?
Имам Омрон и съм доволна. Ако се наложи да се ползва и лекарство, той може да го разпръсква. До колкото съм запозната- не всеки може.

Общи условия

Активация на акаунт