За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 195
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
Лятна буря, аз смесвам аптамил и лактана био. Давам също и пробиотик и бебка си е редовна.

# 316
  • България
Здравейте, при записване на новороденото при личен лекар, освен акта за раждане друго носеше ли се? Също така, мислим с направление от личния да ходим на педиатър, дали и за нея трябва да носим документите?
Епикризата от болницата. Направете си копия на акта за раждане. И снимка в телефона, поне на ЕГН, че и да не ви трябва акта ще искат ЕГН навсякъде за в бъдеще.

Благодаря много! Ще направим копия. 🌟

# 317
Здравейте!
Моето бебче се роди на 14/02. Моля да кажете според снимката какъв е този обрив и има ли друга с такъв случай ? В болницата сме още казват ми че е обрив и при някой новородени се получавало. Когато докосна кожата е топла и червена точно като изгоряла. Моля за мнение и благодаря.
И моето бебче беше подобно на твоето, бяха ми казали, че било от адаптацията. Винаги го мажех с павловича мас и мляко на Бебо. Оправи се след като се прибрахме. По лицето има ли червени петънца?

# 318
  • София
djidji96, хич не ги слушай лелките пред блока. Слушай само сърцето си! Аз с първото дете слушах много, все гледах да не го глезя много, да не го лигавя, да не го люшкам, да не го приспивам на ръце и какво спечелих - спечелих това, че всичко мина като миг и изпуснах най-хубавия период на майчинството. Сега много ми липсва това време, особено като знам, че тя никога няма да бъде отново бебе... Чувствам се виновна и че не съм била до нея (подчертавам, че никога не съм я оставяла да реве безутешно, просто към днешна дата си мисля, че не съм й дала всичко и че си поставях спирачки, заради такива "добронамерени" съвети).  С близначките вече бях категорична, че ще ги гушкам, люшкам и ще правя всичко, от което имат нужда и което е по силите ми. Да, трудно е, но те няма вечно да са бебета и малки деца. Като пораснат още малко и всичко ще приключи....Confused

Merry777, аз знам, че ериус се съхранява в хладилник след отваряне и не бих дала, особено след като са минали и повече от 6 месеца след отварянето му.

Sash i, аз винаги редувам панадол и нурофен през интервал от 4 ч. и по принцип не давам под 38.3 (но с уточнението, че много стриктно следя състоянието на детето и се е случвало да дам и на 38 градуса, но под 38 не давам нищо). По принцип след като има и други симптоми - кашлица, отпадналост, липса на апетит, освен температурата, за мен си е необходима консултация с лекар. До тогава само бих направила някоя и друга инхалация с физиологичен разтвор.

Nomadgirl, на нас с баланс колелата нещо не ни се получава... Каката хич не се научи да го кара, даже първо се научи да кара колело с помощни и чак след това прояви интерес към баланс колелото, но то вече й беше малко. Виж тротинетка караше много и от малка. Сега с близначките май ще е същото - имат тротинетки от миналото лято и много ги карат. Баланс колела им взехме за рождения ден, но нещо не им харесват...Thinking Триколки не съм ползвала изобщо, но пък съм виждала тротинетки 3 в 1 (ако така се казват:thinking:), които можеш да използваш и да возиш малкия , ако не иска да кара Wink За колата с бутане според мен му дай още малко време и ще видиш как ще я търси после, може да е още мъничък и да не успява да й се наслади истински.
Допълвам: това лято мисля да ги пробвам с плувки или обикновен пояс, понеже в ония бебешките с дупките за крачетата грам не искаха да влизат и все бяха на ръце в басейна, но много сложно така и за нас и за тях и много се надявам да посвикнат сами, за да могат да си играят. Все пак ще са на на повече от 2 г. и половина.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 10:12 от _Reni_renI_

# 319
Давали ли сте Leaton и колко време сиропа може да бъде в хладилник?

# 320
Момичета
Аз с мойте драми пак със свекървата
Не става да и налея мозък в главата да придържа главата на малкия когато го взима в ръце, моля ви кажете ми дали това по някакъв начин е опасно за него ( не го държи особено, тоест по цял ден и всеки ден, но в дните в които го взима на ръце) може ли по някакъв начин да го нарани с това не придържане на главата
Извинявам се за глупавия въпрс
Първо детенце ми е
И искам всичко да бъде наред

# 321
На колко е детето

# 322
Djidji няколко пъти вече ни питаш за това и очевидно много те притеснява. Моя съвет е ако не ти харесва как свекървата или който и да е държи детето ти да си го вземаш обратно на секундата. Няма нужда дори да повишваш тон, просто нещата са черни и бели - " не държиш детето както те помолих, така че няма да държиш детето". Това е.

# 323
То хубаво така "ряс и тряс" и свекървата да не държи детето, но ако това е единствената помощ на жената, не е ли по-добре да се разберат някак по човешки. Не мога да дам съвет по питането, моето момче от първия ден си държеше главата доста стабилно, винаги сме я придържали за всеки случай, но никога не му се е килвала рязко. Но поговори с нея, изрази опасенията си, кажи ѝ това което казваш на нас. Ако е човек- ще те разбере и ще внимава. Ако не- помощ която си прави каквото си иска, не е баш помощ и наистина може би не ти трябва. Днес ще е придържането на главата, утре ще му ръчне шоколад в ръката, щото видиш ли вече бил голям! (Визирам моята свекърва и едногодишния ми син на първия му рожден ден). Втори вариант- накарай мъжа ти да поговори с нея, ако смяташ, че на теб ще се обиди. Ако не е ръб, като моя- ще ти влезе в положение и няма да се сърди как злословиш против маминката му🙃

# 324
Здравейте, преди малко разбрах, че сме имали гости, които са били контактни на хора, в дома, на които има болен от варицела. Дали се разбира? 🤦🤦🤷 Т.е. контактни на пряко контактните😅 Всички от тях са карали такава шарка..., освен болния в момента. Аз също съм.
Въпросът ми е... Имам бебче на 1г 2м и не е карало никаква шарка, а другата седмица сме на ваксина. Дали е възможно да го заразят?

# 325
Здравейте писах в друга тема сега пиша тук ако на някои се случвало родих секцио на 10 от както се пребрах ме бебчо кашля от време на време киха често неможе да се изкашял и хърка личната каза чай от лайка сега почна да повръща често моля ако някои е минал през това да ми каже как да се справя и кога отминава

# 326
Варицелата е заразна няколко дни преди появата на обрива и по време на обрива. При така описаната ситуация, аз не бих се притеснявала изобщо. В допълнение пък ситуацията ви дава повод да помислите за ваксина - Varivax е от опционалните ваксини, които ще спестят такива приеснения в бъдеще.
Здравейте, преди малко разбрах, че сме имали гости, които са били контактни на хора, в дома, на които има болен от варицела. Дали се разбира? 🤦🤦🤷 Т.е. контактни на пряко контактните😅 Всички от тях са карали такава шарка..., освен болния в момента. Аз също съм.
Въпросът ми е... Имам бебче на 1г 2м и не е карало никаква шарка, а другата седмица сме на ваксина. Дали е възможно да го заразят?

# 327
  • Пловдив
Ако не се бъркам, човек може да е преносител само на варицелата. За седмица, ако детето е заразено ще е избила. Споменете все пак на лекарката, когато отидете за ваксина.

# 328
Здравейте писах в друга тема сега пиша тук ако на някои се случвало родих секцио на 10 от както се пребрах ме бебчо кашля от време на време киха често неможе да се изкашял и хърка личната каза чай от лайка сега почна да повръща често моля ако някои е минал през това да ми каже как да се справя и кога отминава

Кихането ми казаха, че е нормално за новородено и няма нищо страшно. Чай от лайка ми се струва много странно да се дава на бебе - измества му важните калории от кърма или АМ. Особено пък в началото, като трябва да си навакса рожденото тегло.

Колко точно повръща? Много бебета връщат храна, защото храносмилателната им система не е напълно развита все още. Изглежда, че повръщат много, а реално в повечето случаи не е толкова много. Нормално е, стига да има нормален брой напишкани памперси и да качва. С времето ще мине - до шестия месец някъде. Сега ако не качва и има сухи памперси или пък повръщаното е странен цвят, тогава вече е за лекар. Моята бебка е на три месеца и половина и доста намаля връщането на храната. Качва си много добре макар че редовно е оповръщала какво ли не вкъщи.

# 329
  • София
iрене, сподели с ЛЛ.
Ние имахме контакт с болен, май ден преди да му избие обрива. Синът ми тогава беше на 2м.
Педиатърката каза "по закон бла бла" та отложихме ваксина за месец. Тогава имаше дупка в имунизационният календар та не се наложи след това да слагат по две.

Общи условия

Активация на акаунт