За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 142
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
И ние се запичаме но след разговор с педиатър купихме свещички.
Имаше ефект от тях но въпреки това лесно се запича - Мелилакс се казват.
Сега се запече отново, и дадох пюре на сливи.
Преди дни беше круша.

# 421
При много голям проблем със запека сме използвали глицеринови свещички - Глицерин монтавит.

# 422
Ние го ползваме сега при необходимост, а преди ежедневно тъй като приемаше Малтофер, който го запичаше. Ползвахме го ежедневно на 6м+. Имаше ефект от него и се изхождаше без проблеми и болка, размекваше и улесняваше положението.
Сега видях този сироп ВаяЛакс, че е с различна активна съставка и става за 6+. На нас лактулозата не ни помага. Някой ползвал ли го е и дали помага?

# 423
Здравейте,
Имам момиченце на 6 месеца и 1 седмица. Тя все още не се обръща от гръб по корем , както и обратно. Върти се наляво и надясно  , но дотам. Ако й задържа крачето тогава се обръща. Не иска да стои и много по корем. След известно време се измаря и си забива главичката в земята. Какво мога да направя повече, за да започне да се обръща и според вас има ли нещо притеснително?

# 424
Здравейте,
Имам момиченце на 6 месеца и 1 седмица. Тя все още не се обръща от гръб по корем , както и обратно. Върти се наляво и надясно  , но дотам. Ако й задържа крачето тогава се обръща. Не иска да стои и много по корем. След известно време се измаря и си забива главичката в земята. Какво мога да направя повече, за да започне да се обръща и според вас има ли нещо притеснително?

Синът ми можеше да стои седнал на тази възраст, но не можеше да се обръща добре. Подобно на вашето детенце с помощ. Започна по-уверено към 7 7- и половина месеца. А след това изведнъж пролази и проходи преди годинката. Някои неща не се усвояват точно на възрастта с диапазона. Въпреки това тренирайте често и за кратко през различни интервали на деня. Не бих се притеснявала щом все пак се опитва. ☺

# 425
Здравейте,

Има една мацка в youtube, която често гледах, когато децата ми бяха бебета. Казва се Emma Hubbard. Дава много хубави съвети. Може да разгледате канала. Има много клипчета, в които показва различни упражнения как да подпомогнем правилно двигателното развитие на бебетата.

# 426
  • Пловдив
Здравейте,

Има една мацка в youtube, която често гледах, когато децата ми бяха бебета. Казва се Emma Hubbard. Дава много хубави съвети. Може да разгледате канала. Има много клипчета, в които показва различни упражнения как да подпомогнем правилно двигателното развитие на бебетата.

+ 1 за Emma и аз много я харесвам. Също показва и много други полезни неща за една мама 🙂

# 427
И аз съм и фенка, тя е австралийка

# 428
Мами, според вас какви обувчици са подходящи за бебе, което стои самостоятелно изправено, но все още не прави крачки ? Чудя се дали направо да взема обувки за прохождане, или по-добре първо от тези чорапките с гумени подметки ?

# 429
Няма нужда от обувки, най-добре босо (без чорапи дори), за да може да има всички усещания от стъпване. Обувките са само за навън

# 430
Много ви благодаря за съветите и отговорите! 😊 Със сигурност ще погледна Emma и продължаваме с опитите.

# 431
  • до най-прекрасния мъж
Рано е за обувки, дъщеря ми се изправи на 10 м, а проходи на 1.1 г за ръка и на 1.2 г самостоятелно. Тогава й взех обувки за прохождане. Преди това няма никакъв смисъл, предвид че крачетата растат ужасно бързо и каквото и да вземете, ще умалее за нула време.

# 432
Привет мамчета! Моля ви за съвет. Бебчо е на месец и от около две седмици му е подсечено дупето, поне това ми е логично да е. Пратих снимката на док, тя каза джинджира алба х3 на ден. Е да, но няма подобрение за 10тина дни. Мажа и павловича мас, имам и судокрем, но не съм пробвала с него от ккато така се разрани. Какво мислите, дали е нормално подсичане, защото имаше и капка кръв, и все едно е като рана, като прежулена седи кожата и ярко червено. И какво да мажа според вас?

Чак на 4ти сме на преглед, но ме боли да го гледам така. И защото преобладава кърмата в храненето, ака често по шепа и съответно, не винаги го разбирам и сменям веднага и честно не си представям как ще с оправи. Оставям го и по дупе да му диша малко кожата през деня, но за кратко..все пак е зима. Не знам какво мога да направя Frowning1

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 10:45 от AnMary

# 433
InYan, идва ми на ум, че може да е от памперса. Каква марка ползвате?

# 434
Според мен не пропускайте миене. Дори и да ака на ден по 7-8 пъти никога не отлагайте измиването.
При това положение ще трябват мазила, които ви изпише лекарката, според мен и някакво киснене в смрадлика или друг подходящ разтвор.
Ясно е че е зима, но дръжте топла стаята и го дръжте по голо дупе и намазано с медикаменти. Доста е неприятно състоянието и ми изглежда влошено, така че не спестявайте нито един подход за справяне.

Общи условия

Активация на акаунт