Банята - тема 48

• 28 909
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Като гледам, и аз клоня за метро плочки в банята. Само, че при мен ще са до някоя си височина от пода, не съм решила още колко ще бъде.
Имам въпрос, дали някой е разполагал плосък бойлер над тоалетната, между тръбите за вода и тоалетна, в шкаф.

Пример но топно над тоалетната

И за какво да съобразявам?

# 346
1. За това че всеки бойлер покапва по малко когато загрява, да има някаква тръбичка която да отвежда вода, защото иначе ще тече по гипсокартона на куфара.
2. Да се заложат аванси в сантиметрите на мястото за бойлера, вкл на височина за да може да се намести добре при монтажа. Също да се пресметне при готова структура +плочки колко ще е дълбочината на нишата, да за може после като се сложи бойлера и се монтира врата пред него да не стърчи над куфара на структурата, а да са в една равнина
3. Захранването да е достатъчно силно.

# 347
  • Варна
Лейди, тези цени за труд са уау, поне за мен.
Това е за напълно завършена баня, не само плочки. Монтаж на мивка, тоалетна, копаене на тухлата за вградени батерии и копаене за ниша за козметика. Плочки 60*120 и без лайстни. Не е ли ок? Thinking За Варна.

# 348
Тъкмо щях да пиша да питам за този евтин майстор, пък той във Варна. Unamused

# 349
  • София
Не само е ок, ами мн добра цена ти е дал. Една баня не е само плочки, има хидроизолации, наклони, обръщанки.. и тн, щом ще монтира и санитария и ще копае... Сега остава да кажеш, че ще направи и вик. Явно и ще пили...
Направо без пари.

# 350
Не само е ок, ами мн добра цена ти е дал. Една баня не е само плочки, има хидроизолации, наклони, обръщанки.. и тн, щом ще монтира и санитария и ще копае... Сега остава да кажеш, че ще направи и вик. Явно и ще пили...
Направо без пари.
Ами разбира се, че всичко това ще включва. Та няма за една баня 5тима майстори да вика. Че какъв плочкаджия ще е ако не може да си направи наклона, обръщанките и да си монтира санитарията. В тази цена няма как да не ти ги включат тези неща. Цената не е никак малка.

# 351
На мен също не ми се струва ниска цена. Не знам  как така са се самозабравили вече, а и хората явно са им свикнали.
Та, цената за пластична операция е такава. А образованието на пластичен хирург и плочкаджия е несравнимо.

# 352
  • София
😂 😂 😂 Нашият плочкаджия вик и санитария не прави. За наклони и тн ясно, имах предвид, че ме е само едно просто лепене на плочки банята, както папример кухненски гръб, за това и никой не казва и не смята баня на квадрат

# 353
😂 😂 😂 Нашият плочкаджия вик и санитария не прави. За наклони и тн ясно, имах предвид, че ме е само едно просто лепене на плочки банята, както папример кухненски гръб, за това и никой не казва и не смята баня на квадрат
На мен в момента ми предстои направа на баня. Освен банята имам лепене на гранитогрес в коридора и холо-кухнята Laughing Офертата за труд ми е точно толкова 5000 лв. Банята ще е в завършен вид с поставена санитария и бойлер. И ще има къртене и извеждане на тръби, защото пералнята не желая да е в банята, а вън до нея. За Пловдив е офертата.

# 354
  • Варна
Успокоихте ме. Че вече му казах да ме включва в графика, а и нямам вече телефони на други майстори. Този е трети.
Включително го питах дали може да ми изпълни една глезотийка и ще ми струва ли бъбрек. Не намирам точна снимка / клип, но ми попадна някъде и ми се стори много практично. Управлението на вградената батерия да е на отсрещната стена, за да мога да пусна водата, да изчакам 5-10 секунди и да вляза под душа директно под топла вода. А не да влизам и студената вода да тръгва върху мен, а аз да отстъпвам една крачка назад. Пак каза, че няма проблем. Показа ми откъде ще прекара тръбата. Но това чудо ще го дообмисля, че не ми съвпада с паравана, който съм планирала.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 16:46 от Lady April

# 355
  • В.Т.
.... една глезотийка.....
И на мен супер много ми харесва тази идея. Изобщо не го намирам за глезотийка, а основно предимство на вградения смесител. Действай смело, щом и майсторът е съгласен да го направи.
Мен ме спира това, че при планираното разположение при нас, ще се  увеличи тръбният път. Освен това ще заведа вода на стената, граничеща със спалнята и гардероба в нея. Не че няма да е проблем теч на която и да е стена, но ... още го мисля.

# 356
  • Варна
Ако мислите, че някой “не познава парите”, купете си инструментите и си свършете сами работата. Що работа по апартамента така сами си направихме с ММ… за банята обаче преценихме, че няма да се справим, и си платихме на майстор. За инсталациите също отделно платихме. Не разбирам какво е това вайкане колко скъп бил труда. Даже не е и монополна услуга. Има хиляди майстори с различни цени. Все някой ще даде по-ниска оферта. Но и качеството ще и по-ниско.

# 357
  • София
Даже и качеството ме е задължително да е по-ниско, но това е тежък физически труд и много майсторлък и трябва да се уважава и хората заслужават да печелят и живеят добре.
Та напълно съгласна съм с Диди.

# 358
Това, че ние масово не можем да свършим работата на плочкаджиите е вярно. Но то не е повод да си докарваш доход на неврохирург. Човек и малко срам трябва пък да има.

Още повече, че повечето от тях лекичко изостават от някои неща. Едно и също си знаят, едно и също си правят. А има доста нововъведения при направата на наклони, ъгли, и пр. Добре, че при плочките изобилието от цветове захваща вниманието та не забелязваме "напредничавите" майстори.
Преди да кажете "Не, нашият знае" да напомня, че София, Пловдив, Варна не са цялата страна.

Освен това баня се прави доста по-бързо отколкото те го изкарват. Често умишлено се туткат, за да придадат тежест и важност на работата.

# 359
Чудесно! Значи е оправдано един плочкаджия, обикновено дори и без средно образование, да взима колкото мозъчен хирург.
В повечето случаи не издават фактура, касов бон, не дават ганция...
Затова и доста хора си правят нещата сами.
Първият резултат за тук. 25евро на квадрат. С писмена оферта, фактура и гаранция.И често бачкат българи.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 19:25 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт