Банята - тема 48

• 28 894
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Да, има винил за баня. До сега четох в групи. Основно извън България се поставя. И в бани го видях, но имат корито под душа, а аз искам да е из целия под. Писах им на хората, които сппделиха, че са слагали и са доволни.мненията им са от ореди три години, така че ще имат опит да споделят. Имаше и доста хора с винил в целият апартамент.
Аз мислех да слагам естествен паркет, но топлината на винила и най-вече, когато става въорос за банята, това че не е хлъзгав, ме привличат. Но се притеснявам да не изглежда евтино. А и заради метро плочките в банята.
Намерих снимки на апартамента на един доста добър дизайнер. Отново целия с винил. Писах и на него за мнение. Мисля го.

# 391
А около твоя душ как ще бъде?

# 392
Ако питаш мен, не искам корито или душ кабина. Мястото е малко и не искам да го затварям. Евентуално едно подвижно крило от към вратата, но не съм сигурна. Искам да е еднакво навсякъде. Така че и на мястото с душа, мисля да е с плочки до някоя си височина.

# 393
Не мога да разбера откъде накъде ще ми калкулират работа на база на това колко са скъпи плочките. От размера им съм съгласна да зависи. Но от това дали ще съм си избрала Kai или някакъв скъп десен на Porcelanosa как така ще зависи поставянето на един и същ размер? Поредното кожодерство.

# 394
Ние го отделихме душа с една тънка лайстна от камък, е цвета на плочките и стана добре, с параван сме, не е затворено.В началото трябваше да е без, но не бяха изчислили добре наклона и водата искаше да ходи извън поддушовото пространство.Така че на пода са същите плочки като в останалата част.И в другата баня е така.

# 395
  • София
Направо си представям как отварят гугъл да търсят кое колко точно струва, че да си сметнат надницата.

# 396
То не е нужно. На кашона пише кай - ясен си; пише италиански/испански с име - директно по 2

# 397
Това и нашият майстор много пъти ни го е казвал - че цената за лепене е в зависимост от цената на плочките.
100 пъти го питах каква е логиката - не за да се заяждам, просто не разбирам. И всеки път ми дава пример - представи си, всичко се случва, ако счупя 1 плочка от 200лв., от джоба си ли да я платя. Т.е. тази цена все едно обезпечава работата със скъп материал. Продължавам да не го разбирам съвсем. Цитираната по-рано цена за баня, на мен ми се вижда ок, защото при нас е по 2 (плочките ни не са много скъпи, 60лв/кв. са най-скъпите, не включва ВиК). Но понякога, когато правиш ремонт от 3 години, започваш да правиш компромиси, за да се свършва по-бързо.
Допълвам: ние заедно пазаруваме плочките, понеже искаме да одобри качеството, та не му се налага да проучва цените им Simple Smile

# 398
  • София
😂 😂 😂 😂 Ама да ти кажа имаме един коридор с български, кухня с испански и гръб с турски, понеже и трите са на кв метър - една и съща цена беше... Пък и той кашоните ги виждаше при започване на работата... И за баните така де, давах разпечатан проект и по 1-2плочки и толкоз...

Виж, от друга страна знам, че цената се променя когато искаш специално редене нестандартно, когато има някакви специфични патерни за следене или ако тук таме искаш не нам каква си плочка, пък тук да са наляво, там надясно, пък по средата рибена кост и някакви такива. Някои за мн рязане взимат повече, за пилене разбира се, но за цена на плочки... Не знам...

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 14:56 от Angel_Dust

# 399
За широкоформатните плочки, 60х120 и по-големи, има логика да се взима по-скъпо на квадрат, защото самото поставяне е по-тежко. Плочката тежи, с лепило става още по-тежко, вдигане и залепване понякога (за още по-големите) ще изисква повече от 1 човек. Честно, не ми се мисли как се пили ръб на широкоформатни плочки. Но това е заради формата, не заради цената, защото големи плочки има и евтини, има скъпи, има и много скъпи. Скъпите и много скъпите от своя страна се предполага, че са с високо качество и чупене може да се случи най-вече при липса на опит на майстора и/или кофти (евтини или захабени) инструменти. Мое мнение, разбира се.

# 400
  • Варна
man_darin_ka, а моята логика е точно обратната. С широкоформатните плочки нещата стават по-бързо. Вместо 5-6 стандартни плочки, обработваш една и покриваш по-голяма площ наведнъж. Вероятно се държат и по-стабилно при пилене. Единственият им минус е теглото. Но докато те заболи кръста, вече си готов. Laughing
BTW, въпросният майстор каза, че това дори вече не се води широкоформатен гранитогрес. Било новото нормално. Магазините за бани са заляти с тях. Толкова избор има, че чак не можеш да си избереш. Щом се предлагат, значи се и купуват. И значи, че и някой ги лепи. Направо музика за ушите ми беше. Дано да свърши работата така добре, както и говори.

# 401
В мялки помещения с големи плочки трудно се прави добър наклон. Изрично майсторът поиска да изберем малки плочи за малки отделни помещения тоалетна и баня.

# 402
За пода - да, ако е с обикновен сифон с наклон на 4 страни.  За стените се съобразяваш само с визията и размерите,  че не си струва да режеш макро плочка 240 см. (на съответната цена) за 176 см. стена, примерно.

# 403
Здравейте.
Търся да закупя душ кабина / хидромасажна душ кабина, задължително с дълбоко корито, размери 90 на 90 см.
По принцип съм харесал една, която е на Inter Ceramic, но повечето отзиви, които намирам за тази фирма не са добри:

https://baniastil.com/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B … c-(10)-15014.html

Не искам китайски боклук, който ще започне да ръждясва и поврежда след година-две. Има ли вариант за това, което търся, на някоя читава фирма, от която ще получа качествен продукт, а не нещо, което ще започне бързо да се скапва?

Предварително благодаря за отговорите.

# 404
Miraluba, според мен проблем би било фасетът на метро плочките. Как ще се оформят ъгли. Но най-добре би било да питаш майстора, който си избрала. Иначе имам приятелка с баня с малки бели плочки 10×10 или 15×15 с черни фуги. Готино е, но е по-еклектично и си трябва определен стил интериор.
Аз май си намерих майстор за баните. Дойде на оглед, каза че всичко, което искам няма проблем да го направи. Изглеждаше спокоен и уверен. Обяви ми и приемлива цена за труд. 5000 лв за 4,5 кв.м баня и 4500 лв за 3,5 кв.м баня. Изглежда ми ок.

На мен в София ми направиха оферта за баня 4.6кв м - 10500лв, само за лепенето на плочки 28кв цената е 7000 лв. Така че това наистина ми се струва добра цена, колкото и висока да звучи на някои хора, реалността е такава.

Общи условия

Активация на акаунт