Банята - тема 48

• 28 108
  • 745
  •   1
Отговори
# 60

Мандаринка, стария се запушва 2-3-4пъти годишно, спира да поема.
 стига се и до тези гадните препарати.

Само като предположение, няма как да съм сигурна, разбира се.
Едната ми баня граничи с кухнята. Каналът в кухнята се запушва редовно, веднъж дори пусках жица/пружина, едвам минаваше, мина през стената дори, съдейки по дължината на пружината, която влезе. Но сифонът от пода на банята си се оттича перфектно. Та моето предположение е, че тръбата за канала от мивката в кухнята не е направен както трябва, като наклон или нещо друго, затова не се оттича добре и се затлачва. Мивката в същата тази баня ми прави проблем също, с редовно запушване. Пак подозирам зле направен канал/тръба, защото в тази мивка единствено си мием ръце и зъби, т.е. няма от какво толкова да се запушва. Единствено в нея мия и филтрите на сушилнята, след като съм махнала, разбира се, едрите вълма. Значи остават само много дребните и фини мъхчета. Но ми се запушва мивката за по-малко от месец. Та затова и предполагам лошо залагане на канализационната тръба. Но и на тази баня и кухня ще им дойде времето за ремонт, само да се наканя и организирам, и ако трябва ще си пусна отпуска и ще стоя на главата на майстора, докато прави канали, наклони и т.н. Не искам да си причинявам това разглобяване на сифони на мивки, ръгане на пружини и т.н. Т.нар. силни препарати отпушват само временно, като съм разглобявала сифона и ръгала с пружина, виждам какво се получава от препаратите ...
За гнусливите - да не четат
Скрит текст:
една гнусна сплъстена мазньотия. Всички препарати за отпушване са със сода каустик, в различни %. Мазнините, които влизат в канала, са киселинни, содата каустик е основа, киселина и основа се неутрализират, част се оттича в канала, другото просто остава, като "сухо" вещество, което трябва да се избутва/отстранява само механично.

# 61
  • София
Нашата баня е далеч от кухнята, но май на саседите от другия вход име там някъде кухнята, по принцип блокът е малко... Странен😂 и като изпълнение. Целият...

# 62
  • Варна
И моята коса пада много. Даже на лекар ходя за нея. И нищо не ми се запушва. Явно наклонът е адекватен, а и е само на 30 см от вертикалния щранг. И самата решетка, пак да кажа, е ситна. Косата се събира отгоре на топче. Взимам го и го пускам в тоалетната. Почти нещо не пада в сифона. 

И на кучето космите, които не са много дълги, се събират отгоре, вместо да влизат в канала.

# 63
Много се извинявам, че разводнявам темата. Потърсих с търсачката преди това, но не открих.
Мисля, че тук четох за препоръка за електрическа петка за почистване на баня от Амазон. Искам да си взема такава, но се обърлах вече. Изглеждат почти еднакви, ревютата са противоположни и не им пише мощност и обороти. А помня, че дамата, която я спомена, каза че е доволна от личен опит. Искам да взема нейния модел.

# 64
Моята коса доста пада и влиза по вс канали😁независимо от дупките, все се каня да си поръчам от алито от тез силиконки за върху канал...

За мен цедката за косми си е MUST за всяка баня. И хубавото е, че не е постоянно фиксиран, а след миене на коса го махаш.

# 65
  • София

Ей такъв тип имам предвид.

# 66
red soul За това ли става дума?

Давам ви идея за едно приспособление, което си поръчах от Амазон - скрабър за баня. Зарежда се със зарядно от телефон. Взех си го само за да си пазя маникюра, докато върша тази гадна работа по почистването на банята. Доволна съм, търка по-добре от мен и върши работа при слаб релеф. Мисля, че би се справил и с по-релефни плочки. Не достигам навсякъде с него, но на 80% да кажем успява.
И понеже линка е от лична поръчка т.е недостъпен, в следващ коментар е показан скрийнкап
Цитат на: Lady April

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 14:07 от Annika Hansen

# 67
Да. Много ти благодаря! Аз, явно не мога да търся.

# 68
Ами то ако си през мобилно устройство изобщо не става разширеното търсене. През настолен съм аз. Пуснах търсене за Амазон, и добавих само темите за баните. Добавям снимка в скрит текст. Дано ти помогне за друг път Simple Smile. Дай отзив и ти като поръчаш, ще ми е полезно Simple Smile
Скрит текст:

# 69
На цена 42 евро (на промоция) го има в момента в немския амазон. Има и други марки, има си мнения, доста подробни. Аз обичам да чета и негативните, за всеки случай. Но изглежда много удобно приспособление, да не се гъзурчиш.

# 70
  • Варна
Мандаринка, не е толкова полезно за гъзурченето, колкото за самото търкане. За маникюра още повече.
Онзи ден му открих ново приложение. По упътване, когато се пуска пиролиза на фурна, трябва да се махат решетките. Извадих ги, в банята ги напръсках с обезмаслител и ги изтърках с това приспособление. Чиста работа за 3-4 мин. Аз на ръка не мога така добре.
Аспиратор също разглобихме, за да сменяме луни. Като видях каква мазнотия има полепнала - пак в банята обезмаслител и търкане с машинката. Стана като нов. Аз щях да си нарежа пръстите на ламарината, ако трябваше да го търкам във всяко улейче.
Ето такива "мръсни" работи се вършат по-цивилизовано.

# 71
Лейди, права си. Аз маникюр не мога да завъдя, така че и аз съм права. Laughing, по-голям проблем ми е навеждането и клякането. Т.е. уредчето е мултифункционално, на когото за каквото му трябва повече.
Добра му е идеята. При първа възможност ще си поръчам, за моите нужди.

# 72
Ами то ако си през мобилно устройство изобщо не става разширеното търсене. През настолен съм аз. Пуснах търсене за Амазон, и добавих само темите за баните. Добавям снимка в скрит текст. Дано ти помогне за друг път Simple Smile. Дай отзив и ти като поръчаш, ще ми е полезно Simple Smile
Скрит текст:
Благодаря ти и за обяснението! Да, с телефон съм.
Аз винаги чета ревюта и то само негативните. Позитивните са ясни.Освен това гледам как са процентно позитив и негатив. Но въпреки това исках да е някой, който го е похвалил, извън ревютата.

# 73
Така и така сме на почистващите джаджи (Благодаря, лейди Април, че повдигна този аспект) някой ще помогне ли с избора между тези две устройства?
Виждам разлика в начина на монтаж на отделните приставки, по-скъпото има 7, другото 9, оборотите са различни, ама друго съществено не виждам и не мога да реша. Цената в случая не ми е определяща като критерий за избор.
Апропо, специално за гъбите - при увреждане намират ли се подходящи резервни или ще остана съвсем без тях?

https://www.emag.bg/elektricheska-rotacionna-pochistvashta-chetk … D0%B1%D1%8F%D0%BB

https://www.emag.bg/komplekt-vyrtjashta-se-elektricheska-chetka- … D1%80%D0%B5%D0%BD

# 74
И аз ще се изкажа положително за тази почистваща машинка. Взех си я по препоръка от тук и съм супер доволна. В моя комплект има и резервен пакет гъби. Предполагам, че може да се поръчват отделно консумативи, но не съм проверявала.
ММ си я хареса да пастира колата с нея, така, че определено е с много предназначения. 😁

Общи условия

Активация на акаунт