Банята - тема 48

• 28 893
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • Банско
Здравейте, скоро правихме ремонт на банята, но имаме пинчер и като не я изведем пишка в банята. Искам да намажа фугите на банята с нещо много силно предпазващо, защото пишкането и беше разяло старите фуги. Сложихме инпрегнатор за фуги, но ми се иска нещо още да се сложи. Някой има ли идея за някакъв препарат или нещо за фуги, което да ги предпази много добре във времето?

# 406
Не може ли да се научи да ползва котешка тоалетна, застлана с чаршафче за еднократна?

# 407
  • Варна
Има кучешки тоалетни. Напишете dog toilet в гугъл и разгледайте.

# 408
Аз периодично я пускам тази снимка, но я покажете на майсторите със ситните плочки за пода. Да знаят как се прави перфектен наклон към точков сифон с плочки 90/90 в малка баня😜 Той е в сухата част, върху него има постелка, но чат-пат мия цялата баня и си се отича идеално водата.
В последните бани, които също не са кой знае колко големи, плочките са 60/120 вкл и на пода.
На големите плочки, пиленето не че е трудно, то е еднакво и за малки и големи, но разнасянето напред-назад е ужас. Почти никога не става от първия път, и от втория също, може и третият да е греда...и така може да си снове цял ден с една плочка между банята и терасата, докато чорбаЖийката каже "да"😆

Понеже чета групата на мебелистите- и те така бацат цените. Смятат материалите и после умножават, кой по две, кой по три... Според мен е тъпо цената за работата на едни и същи мебели примерно за спалня да е от 2000 до 5000. Освен това, би трябвало работата с по-евтини плоскости да е по-трудна отколкото със скъпи, а не обратното, което важи и за плочките.
Нещо не схващам логика🙄
И ако някой клиент посмее да пита за тЪз логика в свещената им мебелистка група...уау, изяждат го с парцалята, голям сеир става, бетер бгмамите са😂

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 00:55 от Чи лу

# 409
Логиката е, че имаш пари , ако си купил плочки по 250 лв кв метър ще иска поне 100 лв на квадрат и той. Ти си на зор, той си има баня вкъщи.
В очите на майстора ще се прецака ако не те “ обрули” защото реално ако свърши добра работа ще му звъннеш най-рано след 7-10 години, ако не свърши няма да си вдига телефона. И в двата случая няма да е пак той.   Плюс ,който си взима скъпи плочки , най-вероятно ще гони качество. Ако си вземеш трета ръка плочки ще ти каже с тия криви плочки толкова.

# 410
  • Пловдив
Заформи се един спор между двамата майстори, единият казва, че фугите на куфара за структурата задължително се правят със силикон, заради гипскартона. Другият отрича категорично силикона, споделете вашите бани как са направени?

# 411
В нашата фугите навсякъде са с фугин или както му се казва (толкова съм недоспала и с адско главоболие, че чак думата ми изглежда странна Simple Smile ), не със силикон. Ама аз не съм майстор, може и да не е трябвало така, макар да имам доверие в майсторите си. От друга страна си разсъждавам, че не само при куфара може да има гипсокартон в банята, по тази логика и на останалите стени с такъв ще трябва да е със силикон.

# 412
От моя личен опит - фугинът се пука  по ъглите където е ГК. Само ъглите се правят със силикон, не всички фуги.
Логиката е, че имаш пари , ако си купил плочки по 250 лв кв метър ще иска поне 100 лв на квадрат и той.
Те повечето хора първо търсят майстор и оферта и тогава купуват плочки. И той първо казва 5 хиляди, пък като чуе, че плочките талЯнски, хоп 10 бона?
Направо са прецакани плочкаджиите, при мебелистите е по-лесно, удвояват и утрояват още с първата оферта😆

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 08:56 от Чи лу

# 413
  • София
Мда и аз знам само по ъглите, за силикона и гипсокартон.

Иначе според мен без проект какво ще се случва в банята, трудно ще имаш точна оферта за цена. Обаче, за проекта трябва и да не са купени плочките съвсем точно да знаеш какво ще купуваш... И по-добре да си си ги купил, че да не стане като дойде майстора... Няма плочки в магазина... Някои се поръчват и чакат също. Лепило, фугин, такива неща може с идването на майстора, ама за плочки не бих чакала.

# 414
Странно ми е на мен това ценообразуване. Аз например взимам плочки с голяма отстъпка от редовната цена, по коя цена ще ми направят офертата?
А ако купя плочки по 12 лв квадрата или пдч от 100кинта плочата? Дали ще ми налепят 100кв под за 1200лв или ще ми сковат спалня с гардероби за 2000? Не вярвам!
Не, не намирам логика, щото няма😆

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 09:22 от Чи лу

# 415
Заформи се един спор между двамата майстори, единият казва, че фугите на куфара за структурата задължително се правят със силикон, заради гипскартона. Другият отрича категорично силикона, споделете вашите бани как са направени?
Особено пък, където е ГК, трябва да се ползва задължително на вертикалите и хоризонталите силикон. Има го в цвета на фугиращата смес. Та, банята се минава с него по всички вътрешни ъгли. Реално там са и движенията.

# 416
Демек, ако моите не са слагали, да наглеждам ъглите?
Засега не виждам някакви дефекти, банята се ползва пета година.

# 417
Ако ъглите са на стени с ГК са рискови и около куфарите също. Ако там няма вода, не е фатално, но е грозно. Пък ако се напука, изстъргваш фугина и си слагаш силикон. Аз се научих от клипчета, много е лесно.

# 418
Демек, ако моите не са слагали, да наглеждам ъглите?
Засега не виждам някакви дефекти, банята се ползва пета година.
Ако има ГК на тези ъгли шансовете да се спука в даден момент нарастват драстично. Ако е добре фугирано, с хубава фуга, стената е тухла, която е мазана - минимално, но хвърляй по едно око.
Сега понеже в баните все се заформят места с гипсокартон или някоя стена се дълбае я за ниша, я за вграждане на нещо, ние поне навсякъде слагаме на вътрешните ъгли силикон.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 09:47 от drago_2008

# 419
Бните ми са на близо 15г едните,другите на близо 20г и силикон никъде няма.Няма спукано.Нито Нито на куфарите, нито в ъглите.

Общи условия

Активация на акаунт