Банята - тема 48

• 28 168
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ох - всичко ми е проблем. Може да е от камък или компакт, но и мен ме притеснява, че много малки ивици ще останат макар че ще е поставено върху шкаф. Или пък върху дървения плот на самия шкаф. И смесителя къде ще се сложи и дали ще е възможно... Затова питам Драго с повече ремонти как би го измислила или някой ако е правил такова нещо и да има опит. Или пък да лежи върху плота а той да се пробие само около сифона... но тогава ще стърчи, а аз блъскам всичко - (дори в кухнята ръбовете оцелвам с капаци на тенджери), та не ми се ще... ми не мога да го измисля.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 15:20 от katri

# 556
Ако нямаш изводи за стенен смесител, ще трябва да е отстрани.
Нямам много опит с камънЯта, но трябва да попиташ, дали въобще изрязват отвори с толкова тънки ивици. Освен това, откъм стената ще се получи една тънка 2.5 см и дълбока 4 см дупка, която ще подсушаваш трудно.
Гледах я тая мивка, когато купувах и не ми допадна даже за моя 60 см плот.
Има много ръбове вътре за чистене. В сегашното жилище се наиграх с ръбати мивки, които се чистят по-трудно и в новото се завърнах вразумена към по-овалните форми😆

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 15:24 от Чи лу

# 557

Ето стоманена кръгла мивка. Не е връх на сладоледа, но ако се налага...

# 558
Камък или смоли изложени на такива химикали , не ми харесва като идея. Черната стоманена мивка , също би се обелила. Според мен бял порцелан. Ако мивката е тип купа , смесителя трябва да е дълъг и вграден в плота. Там зад мивката обаче как ще се почиства , защото неминуемо ще ливва вода

# 559
Има едни иноксови мивки за яхти. Нещо такова: https://watersportsequipment.eu/bg/mivka-ovalna-inox/p2929.html
Аз съм виждала подобна в баня в апартамент (а също и такава тоалетна) и не е никак зле, даже е много оригинално. Обаче, никак не съм сигурна, че боите няма да й разкажат играта. Според мен, бял порцелан е по-сигурно - порцеланът не се боядисва лесно, а и кореселинът няма да навреди. Но важен е и плотът - не знам какъв материал ще издържи на бои и разтворители. Най-вероятно от типа на гранитогресите (или подобна смес) нещо.

# 560
Порцеланът е устойчив материал, но е крехък. Всяка една микропукнатина, като се напои с боя, няма измиване. А микропукнатини може да има от самото начало или да се появят с времето.
Показаната мивка е стомана (неръждаема), т.е. инокс, но с покритие. В амазон-а има и без покритие, натюр. Smirk
Показаната мивка е 28 или 30 см. в диаметър, 20 см. дълбока. Смесител може да се сложи и леко встрани, не точно отзад. Проблем би бил изпразнителят (онези дупки отзад), но има и модели тип купи под плот без изпразнител, неръждаема стомана.

# 561
Мивката я показах само за да онагледя за какво говоря. Има различни модели вероятно.
Колкото до порцелана, не знам с какви бои ще се работи и колко интензивно, но във фризьорските салони, където работят с различни бои и други материали, мивките са порцелан. Материалите им не са разяждащи, (като ацетона напр. и кореселина), но пък си боядисват, нали са затова.
Според мен два са изборите - порцелан или инокс, но не боядисан (подходящ за баня).

# 562
  • София
Боите са масло за рисуване. Ще се мият четки с разтворител и веро - не е толкова непрекъснато и агресивно и по плота само ако пръсне, но ще го бърша веднага. По - скоро ме притеснява рязмера и ако е под плот с точно изрязана дупка как се отлепва от толкова тесен в страните около мивката плот и как се сменя ако се наложи друга мивка поради счупване или разваляне.
Много благодаря на всички за идеите - точно това търся - още гледни точки и идеи Simple Smile
 #BGMлоялнапрограма

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 18:39 от katri

# 563
  • Варна
katri, мисля че евентуална смяна на мивка за вграждане би било доста рисковано. Може би първо трябва да се демонтира плота и някакда се отлепи/откърти мивката от него. Но това може да доведе до разваляне на ръбовете. Така си го представям аз.
Мивка над плот ще се смени доста лесно.
От друга страна, не мисля че въобще би се стигнало до смяна. Не е чак толкова агресивна тази дейност, която предвиждаш. Порцеланът носи на доста препарати. Мисля, че и плот от камък ще търпи доста, особено ако смяташ да почистваш веднага.

# 564
Мивка за вграждане под плот се отлепва.Те се лепят отдолу.

#BGMлоялнапрограма

# 565
Аз си закупих но още не монтирана , но мивка за върху шкаф , която ще се монтира върху плот с полегат борд . Плотове има , ако ще ви ги прави дърводелец , от ПВС плоскости има в Салекс

# 566
Когато си поръчвах подпрозоречните камъни, попитах за плот за баня с мивка отдолу и ме предупредиха, че счупи ли се мивката и плотът заминава.

# 567
Нашата кухненска скоро се отлепи сама и я залепихме пак.

# 568
Здравейте, следя ви от много време и съм изумена от всички идеи и решения на проблеми, които давате. Дойде и моя ред за ремонт на банята. Зациклих на темата с осветлението. Банята е 7кв.м. разделена на сухо и мокро помещение с преградна стена - мокрото е 2кв.м. и остатъка е сухо. Мислите ли, че 3 от тези лампи ще бъдат достатъчни - https://www.lampite.bg/led-lampa-za-okachen-tavan-atuel-led-24w- … 4000k-22-cm-ip54/ Една в мокрото и 2 в сухото помещение. Като допълнително осветление ще имам лед огледало и лед ленти в ниша.

# 569
Здравейте, следя ви от много време и съм изумена от всички идеи и решения на проблеми, които давате. Дойде и моя ред за ремонт на банята. Зациклих на темата с осветлението. Банята е 7кв.м. разделена на сухо и мокро помещение с преградна стена - мокрото е 2кв.м. и остатъка е сухо. Мислите ли, че 3 от тези лампи ще бъдат достатъчни - https://www.lampite.bg/led-lampa-za-okachen-tavan-atuel-led-24w- … 4000k-22-cm-ip54/ Една в мокрото и 2 в сухото помещение. Като допълнително осветление ще имам лед огледало и лед ленти в ниша.
Да, достатъчни са, една се равнява на 180 W.

Общи условия

Активация на акаунт