Банята - тема 48

• 28 210
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • В.Т.
обаче 300 пара хич не ми се дават. ... Нещо читаво около 100 лв
Не сме ползвали около 100лв. Макар, че нашият беше купуван отдавна за под 50лв и с инфлацията може да е докарал до 100. Та: имахме един на ММоторс в нашата баня /с прозорец/. Понеже започнахме да купуваме разни неща, без да е готов обекта, в къщи се оказа наличен един Pax, който си чакаше, без да е зает. Решихме да пробваме има ли разлика, щото и ние като Вас мислехме, че са много 300лв.  Монтирахме го уж само за проба. Резултатът е, че купихме още един пакс за новия обект. Simple Smile Има осезаема разлика. Даже за човек, който не обръща внимание на тези неща като влага, миризми и прочие.

# 601
Оххх , значи и с вентилатора няма да се размина с нещо хубаво и бюджетно ....Някой да търси бъбрек Grinning

# 602
Евтиното е скъпо, нали знаеш? И което е по-лошо, докато признаеш пред себе си, че си сбъркала и се наканиш да смениш, евтиният вентилатор ще те мъчи може и години. Ние се мъчихме години, но не от скръндзавост, а просто не знаехме, че има такъв вариант в началото.

Има и за 275 Simple Smile
https://www.yapis2001.com/bg-product-details-368.html

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 22:10 от Черна станция

# 603
По съвет на Черна станция или на Драго (вероятно), купих на ММ Мотърс от тихата серия, около 100 лв. беше. Доволна съм, достатъчно тих е, върши си работата. С "иноксова" фасада е, че така отива на плочките. Без допълнителни екстри. Просто на сайта им гледаш тихата серия и съответната мощност - за колко куб.м. е. Купих през сайта, доставиха я за 2-3 дни с куриер. Писнало ми е да ходя да клеча по рафтовете на строителните магазини и да се занимавам да открия правилната кутия. За 10-ина лева разлика максимум.

# 604
И аз по съвет на ЧС купих преди 5 години ММ Моторс - с цвета на плочките. Не знам колко е тих, защото рядко го пускам, докато съм в банята, но когато работи след ползване на банята така или иначе не се чува в стаите. Според мен си работи добре, но и аз не съм ползвала друг преди него, за да съпоставя.

# 605
Намислила съм смело да сложа в сухата част ПДЧ. Като се разбухне го сменям и каквото такова , поне е евтинджос . Държа да е на Каиндъл обаче , защото са ми се доказали в годините.
Дайте моля ви идея за вентилатор. Банята е съвсем нюню , Черна станция е пуснала много хубав , обаче 300 пара хич не ми се дават. И без това бюджета , толкова много надскочи очакванията ми , че ми става лошо. Нещо читаво около 100 лв

Поръчал съм този модел и го чакам да дойде началото на другата седмица да го монтирам.

https://dalap.bg/bezshumen-ventilator-za-banya-dalap-100-nomia-z … -o-100-mm-41.html
Има и по-евтини, без сензор за светлина, както и най-обикновен за 50на лева.
Има ревюта в ютуб.
https://www.youtube.com/watch?v=9gHQq2CvJrI&ab_channel=iVENTILATOREN_de

# 606
  • Пловдив
За вентилатор с диаметър 100 mm какъв размер отвор трябва да се предвиди?

# 607
Здравейте и от мен!
Ние сме почти на финала с банята. Обаче имам запитване сложихме черен душ и смесител, водата при нас е ужасна , след 1вптп къпане още беше всичко на петна. С какво почиствате матовите повърхности в банята. Някой би ли препоръчал препарати?

# 608
С каквото и да се почистват (всеки препарат за баня става, стига да не е някакъв агресивен), щом водата е варовита, все ще остават бели петна, надали е възможно на всяко пускане на вода от чешма или душ да се чисти с препарат или да се подсушава. По-скоро подсушавайте веднага след ползване, изглежда ми по-лесно от чистене и сушене. Ако и така не става, бих се замислила за смяна, просто не са били подходящи за водата.

# 609
  • Варна
Откакто съм в темата, не спирам на повтарям, че в райони с твърда вода трябва да се забрави за всякакви тъмни работи в мократа зона.

# 610
Много са шик, но не посмях на варненската си баня да сложа черни смесители. Хром и това е.

# 611
И на хром е същото ако водата е варовита. Единствено бяло мат би било подходящо.

# 612
Късно вече 😅.. ще си търкам и така

# 613
  • София
Как да почистя тъмните фуги на подовите плочки?
Като са мокри изглежда ОК, като изсъхне ми белеят.
Трябва да са шоколадов цвят.
Банята е нова, в София, т.е. не е от водата.
Пробвах с разни стандартни препарати за под не ми се получи.

# 614
Фугата като изсъхне, винаги е по-бяла отколкото като е мокра. И след поставяне и известен престой, цвета също се променя.
По трудния начин го научих и аз🤭

Общи условия

Активация на акаунт