Магията на изтока - тема 75

• 23 923
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • MJF
Ахха, Росанджин. Абе в нито един миг в който беше на екрана не ми допадна таз котка но ме Mr. Green как бе включена в мисленето на Тя в началото на 6-и епизод. Нагло Росанджин със своята привична медитация наруши спокойствието на Тя , та трябваше за кратко да се съгласи да е приятелка на Той. Mr. Green

Beyond the Bar
Творческия екип ме изненада. След първия епизод се подготвих за познатия път,  кога,  кое , как. Пък като игледах 2 и 3 анблок на финала на 3-ти епизод се изненадах колко нещо бързо напреднахме. Заподозрях че гледам кратък формат. Но не . Стандартните в 2025г 12 серии. Thinking Похамериканчиха се яко тез.
Wink

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 14:38 от Шошулчо

# 631
Our Golden Days - епизод 2

Айййшш, бащата не е болен от рак на панкреаса. Пак са ме хлъзнали с превюто снощи. Оказа се, че друг е болен, близък до бащата, който му е обещал работа.
Никога не трябва да вярвам на превютата в мехурките. Закон.

Ча Чи Су пък отряза кифлата, която му призна, че го харесва и иска да са заедно, а то излезе, че той я е отхвърлил, защото Хьон Мин е влюбен в нея. Триъгълната любовна мелодрама започна, оффф.
Прическата му днес беше променена, за разлика от първи епизод. Беше си същия Ча Чи Су, който познавам и харесвам.
А, и той е всъщност архитект, не строителен инженер. Архитект Ча Чи Су.

И какво става сега в Beyond the Bar? Чейончето лапна ли вече по господин Швепс, мм? Минали са 4 епизода от 12 - време е. Любов в кантората с господин Швепс.
Навремето какво палеше той в Nine? Пръчки/ свещи на времето ли? Забравих вече. С тях се връщаше назад в годините....

Открих я швепсовата му реклама от едно време. Няма я в официалния сайт на Кока Кола Корея, както беше преди години, но поне някой друг я е качил.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 22:57 от rossonera

# 632
  • вятърничава
Хубава реклама.
Шош, все още не съм гледала еп. 3 и 4 на Beyond the Bar, но да уточня за гаджето на Тя.
Скрит текст:
Той е някакъв амбициозен кариерист. Избрал я е защото според него Тя има идеалния произход и гени, за да създаде семейство и поколение. Баща и е съдия, майка и преподавател по право (може и да греша). Тя не беше много доволна от факта, че при срещата с адвокат от неговата фирма той я представи, като дъщерята на този и тази. Направо си се хвалеше с произхода и. И когато и предложи брак с пръстена, Тя му разказа, че има сестра близначка с увреден слух, която по "нареждане" на бабата е била осиновена от леля и, също с увреден слух. Тогава този кандидат годеник се разочарова, че гените и не са идеални за размножаване и брак и си прибра пръстена и си тръгна,като направо я заряза в кафенето. И след това приятелка и се обади, да и каже за сляпа среща на нейна позната със същия адвокат. Не си губи времето той, явно е, че има стриктен план за живота и кариерата си и бърза да го изпълни.
За г-н Швепс не съм наясно още, освен кучето, което взима при себе си в почивните дни. Някаква любовна драма има и там, явно си споделят с бившата грижите по кучето.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 01:39 от bb6

# 633
Хаха, е, че то това е типичната мелодрама на jTBC. Адвокатите са само за маскировка. До финал ви очаква корейско щастие.
Значи Чейончето има истински мерзавец, подлец за гадже (бившо, де, както разбирам), а за господин Швепс да не се окаже, че бившата му жена сега е с някой негов познат или приятел? Гледам, че И Санг Йоп участва камео, а актьор като него едва ли е със случаен герой. Да не е той настоящия на бившата на Швепса?

Шеф и подчинена в по-близки/ приятелски отношения, толкова. С голяма разлика романси на екран там не се позволяват. Видяно и изпитано през годините.
Ще наблегнат на драмата в оставащите епизоди до финал.

bb6, И Джин Ук изгря навремето, някъде 2012-2013 г. беше, със сериала Nine (той и в Романса блесна преди това, но с 9 беше най). Та, от този период е и тази реклама. Беше много вървежна, хит. Тогава му излезе и прякора.

А от няколко месеца Джин Ук вече е и господин Филипс.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 08:56 от rossonera

# 634
  • вятърничава
Точно И Санг Йоп е 
Скрит текст:
приятел/съученик на г-н Швепс и бившата му жена и вече е новият съпруг на бившата, а също се грижи и за кучето му.Казва, че 2г след раздялата им са се събрали. Тя е и бременна. Г-н Швепс много е искал дете, но май тя е направила аборт, защото показвха положителен тест за бременност. Та му разбиват сърцето в момента. Ще видим дали адвокатката ще го спаси или ще останат само колеги. Малко преиграни ми идват казусите и делата по които работят. Много ги драматизират.

# 635
Хаха, е, не! Но това е телевизия jTBC, хаха.
То направо страшно, а Шошулчо що ги премълчава тези мелодрами и локуми?
Той изоставен от жена си, а тя вече с негов приятел, че и бременна. А главната с глухоняма сестра, дадена на други за отглеждане, сигурно, за да не "петни" идеалното корейско семейство. Мале, мале, главата не заболя. Мелодрама.

И защото говорим за този сериал, преди малко YouTube ми предложи това видео, хаха.
Да се порадваме на нашия мазен паразит, който от видяното и чутото разбирам, че е съдружник в адвокатската фирма.
И така самонадеяно млада адвокатка да се държи пред съдружник, айде, няма нужда. Пак корейски хиперболи.

# 636
  • MJF
Аз на кор-сериалния фронт нали съм изцяло на адвокатска тематика.

Изгледах и аз епизод 4 на Beyond the Bar.  Рос, позна камето като роля. И Санг Йоп пък отдовна не ми се е вясвал на екрана. Аз в епизод 3 на финала въобще и не го познах/реагирах, там вниманието ми беше изцяло в ребуса какво аджеба дават.
Е поизясниха се някои неща покрай личния живот на главния герой. bb6, малко по друг начин интерпретирам показанатото до тук.
Скрит текст:
Според мен тя е правила аборт не на база този тест а преди това и въобще не му е казала а покрай теста той е разбрал за това. Жената явно си е имала своите причини и мисли. Нямало е искрена комуникация по темата м/у двамата.
Казуса в 4-и епизод бе такъв че неусетно серията свърши.
На мен в епизод 3 ми хареса че главния герой е толкоз навътре/добре ориентиран в работната си среда. То и няма как , за да стигне до позицията в която е сега като ранг в таз конгломератна правна фирма.
В епизод 4 изцяло ми хареса как реши казуса. Доста сериозен и рискован. Хем замесени и негови лични емоции. 6+ му пиша, че и повече.

Law and the City приключи и изгледан.
Ей на . Могат. Нямам забележка. Bowtie
Младшите адвокати до един симпатични ми и различни. Казусите бяха интересни , реални , добре онагледени. Дадоха и адвокатите в динамика как се влият от клиентите си / техните не само правни но и лични проблеми.
На мен ми допадна от младшите  най-много героя игран от Im Sung-Jae - ново за мен лице. Покрая него да кажа и как ми хареса много образа на собственичката на сградата и основател на фондация за подпомагане , вкл. на учащи.
Старшите адвокати на контраст на младшия секстет  за жалост прекалено големи жертви на своята професия и обкръжение. Така и не могат да комуникират пом/у си без да си мерят.... Хем събственичката на сградата им предостави гоооолям шанс . Еле пък и с примера на подопечните им. Сред тях за мен най -адекватна бе именно шефката на героя на Im Sung-Jae.
Казуса на  младши адвокат Kang Hui-Ji в предпоследния епизод бе много актуален. Въобще прави ми впечатление , че са зачепили телевизионерите няколко съвсем вече актуални теми - стареенето на хората , удължаването на средната продължителност на живот и социалното обезпечаване на този факт, в същото време цялото нещо с майчинство , гледане на дете , ситуацията на жената като човек който ражда  а в същото време има всички останали задачи/проблеми пред себе си както и мъжете. Във всяко заглавие което гледам напоследък това са 2 неща които не се пропускат.
Последния епизод беше много симпатичен. Хареса ми как завършиха всички нишки , всички герои.
Скрит текст:
Мл. адвокат Cho Chang-Won който стана прокурор ме hahaha Mr. Green в съда с бившия си шеф насреща като адвокат.
Kang Hui-Ji напълно логично стигна до адвокат който се занимава с .... сега ми се губи на български нейната нова титла.
Ahn Ju-Hyeong бе изградил вътрешен мир слагайки сумати бариери около себе си  и ясно че това натоварва психиката , както го показаха в началото на сериала. А на финала логично направи тази крачка и излезе от черупката си, така да го кажа. Хубав бе казуса който го провокира финално.
Bae Mun-Jeong и лично и със съпруга ѝ бяха големи образи и голям позитив. Чрез нея дадоха именно цялата тази тема: жена-бременност/планове за дете- работа-работодател-майчинство. Хареса ми как се реши проблема ѝ но ясно показаха че проблема е голяма и въпреки всички закони сме си на кота нула реално.

Щях да кажа , че даже без запой минахме , само плюскахме но ....се сетих за героя на Im Sung-Jae и бишвата му шефка. Все пак ги събраха така. Не можаха трезви. Както и да е .
Аз напълно Satisfied

Въпросния горен паразит в горния сериал игра един от старшите адвокати. Хем единствено при него бяха двама от тях - бременната дама и адвоката в "черупка". Последния работил при него 10 години безропотно. Подразбира се че и дамата не малко години негов служител. Та той класически циник, егоцентрик и пр. Ползваше професионализма им на макс а насеща от негова страна нищо. Та той за малко да остане и без двамата си младши адвокати. Спаси го факта че дамата се взе в ръце и си реши сама проблема , сама си намери заместител докато е няколко месеца в майчинство , сама преговаря с шефа си по въпроса и т.н. Пълен емоционален инвалид      , социален нихилик и пр. тоз неговия герой.

Охх, написах се . Спирам.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 10:38 от Шошулчо

# 637
bb6, гледай колко противен беше още с първия сериал, в който участва. Има рядък талант на дразнител, но ние затова толкова го обичаме, хаха.
Лазеше по нервите и на любимия ми лейтенант Пенг.

# 638
  • MJF
Хм, на този сайт в биото на Park Hyoung-Soo за първи сериал е даден именно Prison Playbook . След това периодично е бил на екрана ми. Аз го харесвам като актьор , нека снима. Когато играе гадни роли някак си не мога да го възприема съвсем насериозно и това помага за по-лесното понасяне на героя му. Има комична, пародийна , саркастична аура в лицето и гласа за мен.

Предлагам музикална пауза

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 16:23 от Шошулчо

# 639
Тази корейска булка Ким някоя си, която си пейстнала неправилно в линка на Пак Хьонг Су не я познавам, но гледам, че е играла в Law in the City, та, сигурно си я зяпала нещо и не си видяла какво вмъкваш в линка.

Изчетох писанието ти по-горе, но с почивки.

# 640
  • вятърничава
JoyJoy
Аз пропуснах втората част от изложението на Шош,защото не гледам този сериал.
Beyond the Bar,то поне бар с коктейли да имаше, а то само кафе и чай предлагат.
Г-н Паразит е партньор във фирмата и начело на Корпоративния отдел,а г-н Швепс /Филипс/ е също партньор и начело на Съдебния отдел. Имат конфликт, защото в отдела на на г-н Швепс много се работи, те изкарват парите.В другите отдели основно се занимават с голф и подмазване на клиенти и разхождане на костюми. Г-н Паразит, за да си отмъсти даде задачи на новопостъпилите подчинени на г-н Швепс да подреждат някакви дела,по които дори не се работи и горките спаха в офиса,за да не закъснеят за съвещанието сутринта. На госпожицата и се беше отпечатала една страница на бузата от списанието,което е ползвала за възглавничка. Прави мръсни номера г-н Паразит, накарал я да му напише статия,която той трябва да публикува от свое име. И Тя затова му каза,че може да му помогне,ако и даде вече готова статия или пък да и включи името,като автор. И то на висок глас,за да се чуе от другите колеги.
Шош, не можах да го разбера това,което си написала за аборта.
Скрит текст:
Тя си е направила тест и е видяла,че е бременна. След което е направила аборт. И е била в дома на родителите си известно време. Но не му е казала,по каква причината не е ясно още, може и тя да търси съвършенните гени за детето си. Rolling Eyes Той разбра от домашната помощница, която намери теста, докато ровеше в торбата с боклука, точно когато той минаваше край нея. Ами тези жени няма ли да се научат да си премълчават, не си знаят интереса. Той много е искал да имат дете.
Аз така го разбрах.

Много преиграват с казусите и вкарват в тях всички злини и нещастия, които поберат. Да,той решава казусите, но като е толкова супер-дупер адвокат и добре ориентиран в работната си среда, що не ги решава със средствата на правото, а търси заобиколни начини. Не е Батман,че да спасява в мрака тайно. С Тя си приличат по това,че освен професионализъм,проявяват и състрадание и не мачкат хората. Което за адвокати е ....нали. Моля никой да не се засяга. Пиша го на база останалите адвокати,юристи в сериала. Бившия на Тя е представен,като хиена и гази обикновените хорица,които нямат пари и положение.

# 641
Да,той решава казусите, но като е толкова супер-дупер адвокат и добре ориентиран в работната си среда, що не ги решава със средствата на правото, а търси заобиколни начини. Не е Батман,че да спасява в мрака тайно.

Ааа, арасо, арасо. Това ми излезе днес в потока в Инстаграм и сега схващам.
Значи той е Батман пьонхоса. Арасо.
Тя го е видяла и се е впечатлила, разбира се.

# 642
  • MJF
Аз пък всичко дето сте писали днес и вчера и разбрах и прочетох Bowtie

Beyond the Bar
Еми тепърва , евентуално, ще разберем подробности и хронология относно Швепс и бившата му съпруга.
За казуса в епизод 4 с насилието на дете от собствения му баща:
Скрит текст:
Бащата видяхме към финала с каква диагноза е / до какво психическо състояние се е докарал.
При цялата корупция и чрезвичайни връзки на тоз субект как да се процедира в този случай?! Още в началото от сътрудника на Швепса чухме що за човек е тоз кандидат - клиент. Дори и да убие човек без проблем ще се измъкне. Правото, медиите и полицията вече са пробвани. И нищо. Малкото дете продължава да бъде избивано. Пак добре че един от свидетелите на това нещо - медицински лица , предишни домашни помощнички, учители, майката на детето дори.....-  се е проявил като човек - възрастната дама наета като домашен помощник.
На тоз субект му признавам с мнооого големи уговорки , че дефакто неосъзнато потърси помощ. Може , с хиляди уговорки, да се погледне и така това че целенасочено искаше да наеме именно  Швепса с всички подробности що за човек и адвокат е , които явно беше събрал предварително.
Аз не виждам друго решени освен това което показаха. И именно и затова дадох 6+ за написаното решение на казуса. Някой от аверите на коите переше парите тоз хубусник, на който му бяха изнесени фактите че е лъган финансово и в допълнение частта с малтретираното дете до степен на вътрешен кръвоизлив и ....да вземе да се разправи с този убавец. В замяна ще му бъдат върнати парите с коите е измамен от този деградирал силно субект. Някой от неговия кръг, ниво, или както там го формулираме  само може да спре този конкретен човек. Останалото е пробвано и не е успешно. А силите на детето от постоянното физическо и психическо насилие видно бяха вече на ръба.
Та Швепса като адвокат си свърши работата и намери решение. Свърза се с авери, клиенти на побойника. Изложи им фактите - финансовите машинации и как ги е лъгал. Явно доста след като тез пък така се трогнаха. Преговаря с тях и сключи сделка в дните в които го нямаше в офиса . Побойника за начало арестуван. Съдействащия си върна откраднатите пари. Детето върнато на майка си. Възрастната дама получи обезщетение. ....

# 643
Това не е Beyond the Bar, а направо Beyond the Law.
Спокойна съм. И Джин Ук е Батман и помага на беззащитните обикновени хора (има си и Жената Чудо до него), Ча Чи Су е перфектният мъж и архитект, а Пак Хьонг Су си паразитира на воля.

Гледам днес, че тази неделя (17 август), ще излъчат някакъв тв филм/спешъл на tvN с Ду и Ким Съл Ги - Cat War. И се усетих/ спомних, че те навремето (минали са вече 10 години) също снимаха друг тв филм Splash Splash Love.

Сега ще спорят за правата над котката им, докато се развеждат. Интересно. На Ду повече му върви Let's Eat-вайба, но и с котка е добре.

# 644
Нищо не съм гледала, та няма какво да коментирам, но поне да ви пусна малко мзика.
Нова песен на Чон Соми. Добре би вървяла в клубовете лятото.

И един красив клип с Джису.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 15:50 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт