Магията на изтока - тема 75

• 23 908
  • 738
  •   1
Отговори
# 735
  • MJF
Мерси много Рос. Чинно прегледах надписите на кирилица на фона на латиница. Ще подерзая още по този въпрос , че много се дразня когато се казват неточно имена , че се и повтарят и завтарят така. То мотива ми е най-вече от фигурното. Сегашната партида корейски сеньори горе долу съм ги "оправила" , ама защото сезони на ред съм ги минимизирала до една сричка, но тя като често е именно фамилното име, пък сега се намножиха в юньорите и ясно че така с по сричка до никъде.  То объркването е масово и сред коментаторите и сред сериозните фигзрители, щото като комуникираме пом/у си настава ....Но докато за китайския си имам удобна таблица то за корейския нямам. Сега гледам и наплив в американските и канадските юньори от тамошни китайци , корейци и сие и настава .....
Все се сещам за изписано на екрана   име Chan.  Чен, чан, чън ли е насреща?! Wink

После ще видя епизод 4 на My Troublesome Star

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 12:25 от Шошулчо

# 736
Чан е. Знам, че в китайския (пинин), ако е Chen се чете за "ъ" (Чън), но ако "é"-то е с ударение се чете за Чен.

Хангълът не е труден за изписване на кирилица. Трябва да запомниш някои съчетания на гласни: oo - у, eo - о, ae - е, ye - ье, уоо - ю, woo - у, ee - и, eu - ъ, yeo - йо.
Тези неща съм ти ги казвала/писала доста пъти в годините назад, но явно още не можеш да ги запомниш.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 14:08 от rossonera

# 737
  • MJF
То всичко ясно докато са на свой терен. Но като изимигрират настава ....купона.
Примери от фигурното - Патрик Чан и Нейтън Чен. И двамата по баща и майка китайци. Патрик канадец а Нейтън американец. Първо на Патрик кой ли не от коменаторите според зависи му казваше ту Чан ту Чен, хем като се започне от самите канадци. Нейтън се появи после на сцената, той поне от воле бе Чен. То туй са просто най - ярките примери. И то поне китайците , корейците и японците са по - дефинирани. Купона настава когато се намесят и виетнамци, индонезийци, филипинци, Тайпе, Сингапур, Хонконг еле пък и смесени бракове и всеки си пише с латинските букви както си знае.

Мда , не само си ми казвала / писала ами и аз съм си ги записвала но .....Blush

# 738

Общи условия

Активация на акаунт