Магията на изтока - тема 75

• 23 914
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • MJF
Еее, bb6 не чети скритото. Спойлерите не са за теб, ей на , ще се стараем да не те спойлваме.

Видях Beyond the Bar 6
Рос, както и подозирах объркала съм дамите съвсем сънена.
Скрит текст:
Егати и работните запои се устройват . Ей това никога няма да го разбера/поне малко приема. Един осъмва  гол в чуждо легло. Друг с чужд пешкир в леглото си .... да не продължавам. Както и да е .
Щото като прочетох bb6 видях думата американско та хм, ме напира за най-кратко да формулирам че казуса в този епизод съвсем по американски ми го поднесоха. Не я разбрах манекенката изцяло аз. Може и на превода да се дължи,  но нейните  доводи, обяснения , мотиви не ми станаха ясни изцяло. Както и да е .
Интересни игри предстоят във фирмата. Таткото/тоз дето уж се пенсионира де, даде обяснение на безкрайно некадърния си явно син. Ама едно такова съвсем конгломератно клиширано.
Цитираха Гьоте но превода такъв че по -добре на немски да издиря цитата. Все комично им се получава на корсериалите като цитират някой западняк, или пък нещо от западната история и т.н. Толкоз не им се получава , че съм в повече случаи с пръст в уста при опитите им .
Да видим менторката на Швепс и самия той колко са прозорливи.
Пак се чудех и маех в началото на серията защото сумати неща почнаха с непознати лица. И казуса със садиста и манекенката и историята на адвокатката дето до преди 7 години ... Нейната история ми е по-интересно от правния казус дето решиха в таз серия.
Нещо тези 2 серии след първите 4 ми се струват по-слаби във всяко едно отношение. И като сценарий, и като монтаж , и ....да не продължавам.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 22:48 от Шошулчо

# 691
Манекенката беше с келоидна кожа. Търсих информация, когато стигнах до тези кадри, за да разбера повече. Чувствителна ѝ е кожата и всяко нараняване води до рани, които зарастват като вид белези, поради голямото производство на колаген (свръхрастеж на съединителната тъкан). Той, нали е бил садо-мазо и я е наранявал, така тя е получила и белезите по гърба си.
По-скоро момичето искаше някаква емоционална компенсация за стореното от него, а не толкова пари (тя и отказа парите на финал, а поиска само компенсация за болничните разходи).
Била е влюбена в този ненормалник, осъзнала е грешката си, но късно, когато няма връщане назад.
На фона на арт-фентъзито в епизод 5, този случай в кантората беше по-реалистичен. Проблемите дойдоха от пиянските запои на адвокатите, които бяха банални и олекнаха на цялата сериозност.

Биру от ветеринаря в Hatsukoi DOGs и братовчед на Шун в Romantics Anonymous.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 15:33 от rossonera

# 692
DOPE 7 - отново емоционален епизод. Затвърждава ми се мнението, че Джиу използва Джинай за собствени цели. Чудесна актьорска игра от всички, но не мога да не отлича Арата (да, пристрастна съм), на моменти направо ме побиха тръпки от него:
Скрит текст:

# 693
  • вятърничава
Beyond the Bar 5 и 6 - хъ, то вие всичко сте разчепкали, така че ,айде със здраве и до следващия епизод Joy
Еп.5 с поредната фентази история, ама всички казуси започват сходно,протичат по един и същи начин, нашите винаги са на страната на онеправданите и без вина виновни. Отсрещните винаги са мръсници, нагли и богати за разкош (с изключение на бияча на дъщеричката си). Винаги ги защитават точно от другата най-добра адвокатска фирма и то точно бившия на нашата героиня. В тоя Сеул има само двама трима адвокати и те винаги се срещат в съдебната зала. И все нашето момиче побеждава, а гадния бивш губи, за да го накажем за гадното му поведение в началото. Тя нашата героиня е по-умна от младите си колегите,от сънбетата и повечето съдружници във фирмата. Малко не носи на алкохол,но това е по-скоро +,отколкото - . Младите и колеги са добронамерени и имат приятни отношения, не се боричкат,подмазват и не си правят кални номера. Мръсните игрички ще са по високите етажи на фирмата. Казусът с манекенката - имам чувството,че като чуят думата "президент" и пари и са готови да паднат на колене или в леглото. Той и купи скъпи парцали, първо романтика, после драма. Той си е вързал не гащите,а си е опекъл работата, тя подписала съгласие. Сама го търсила и молила. В съд нищо нямаше да могат да постигнат,добре че той искаше да избегне публичност и се разбраха извънсъдебно. Адвокат Швепс и бившата му жена - много драма насадиха в началото,а то съвсем прозаично. И на адвокатката с големите бузи и обеми - ох,леле майко корейска. Защо такава гротеска сътвориха
Освен единствените бонбони,които се рекламират в Корея ( държат будни адвокати, доктори, полицаи), в офиса ни ободряват и навират и неспресо редовно.
 Ветеринаря от Hatsukoi DOGs пие биру в Италия, не кафе  Sunglasses

# 694
Имаш нужда от чипс.

Изгледах само два епизода от Beyond the Bar, но и на мен ми направи впечатление, че бившия ѝ беше и двата пъти срещу нея или в съда, или при сключването на извънсъдебното споразумение.
А това, че тя и адвокатската ѝ фирма винаги печелят всички показани досега дела - това не трябва да буди никакво съмнение. Дължи се, както разбрах, на огромния ѝ талант, от който Швепсът е бил впечатлен и затова я е взел в неговия екип. Като наивно анимационно филмче е - доброто винаги побеждава, младата адвокатка също.

Видях епизод 2 на The Troublesome Star.
Май Хонито няма сериал, в който да е участвал и да не е показал плочките още в началота, мм? И тук не пропусна, когато аджумата му каза, че бил слаб като аншоа, а той реши да ѝ докаже колко си го бива.
Много глупави сцени имаше днес, абсурди големи, но нали е пародия, която вече намирисва да се превърне в мелодрама с появата на И Ел, като съперницата на Ом Джонг Хуа.

Гледах какво ново е качено в японските сайтове от днес и попаднах на епизод 8 на Hatsukoi DOGs.
Миналата седмица, в епизод 7, е имало скумрийска целувка от адвокатката към ветеринаря. Детски истории и тук. Видях, че на финал корееца си тръгна за Корея, а ветеринарят гледаше тъжно към стаята, в която е бил настанен при него. Тук е трябвало да бъде романса - между тях двамата, но пак изпуснаха златната рибка сценаристите от Япония и Корея.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 10:13 от rossonera

# 695
  • MJF
Рос, погледнах My Troublesome Star 1 и 2
Скрит текст:
Нещо големи плетки от сценария. То ясно жанра ама проточиха разпознаването на кой кой в повече. Т.е. че настоящата аджума е същата тази "звезда" която сегашния аджуши като младеж е тачил/харесвал.
Изредактирах с размах, така че някой битовизъм/роднини и сие може да съм пропуснала, но като гледам няма да ми се размине и ще ги разбера кой кой е нататък.
Каста със симпатични ми муцуни - Uhm Jung-Hwa, Song Seung-Heon, Lee El..
Във втори епизод ме развесели външния вид на човека който е пазач/домакин и сие на това общежитие или каквото е там , където сего битува нашата главна героиня.

# 696
Ще го гледаме с превъртания и то само от уважение към Хонито, защото не сме му се радвали в сериал от години.
Пълничкият герой е домакинът на кушон-а. Това са стаите, които наемат по-бедни хора в Корея, хора, които живеят сами, студенти и пр. Живеят общо, като имат само отделни стаи, но се хранят заедно, имат обща баня и пр. От английското cushion/ къшън, сещаш се, станало корейското кушон. Място за спане, да удариш една възглавница/ легло.
Татуировката му беше един път - казва се Джъмбо и имаше слончето Джъмбо, хаха.
Пародия, която ще се превърне в мелодрама. Жанр няма - от всичко по много.
Тя има само жива сестра и племенница. Други роднини не. Този, който е забогатял на неин гръб, онзи мазен, пълен бизнесмен, той е антагониста и работи заедно с И Ел.

Биби-то има нужда и от кола, освен чипс. Е, това е сайт за коли втора употреба в Япония, но нищо. Да се надяваме, че рекламиращото лице е запазило своя двигател в пълна изправност.

# 697
  • MJF
Таз дума "кушон" може и да е от "кашон",  нашана звезда и прозорец няма. WinkSmile
Скрит текст:
Мда, този с хемороидите , бившия агент на нашата звезда/аджума трябва да го сгащим подобаващо. Той беше меко казано подлец и когато е бил рядом до нашата "звезда" и за това че не е го е уволнила/сменила вината си е нейна. Сега си плаща прескъпо за това безхаберие. Свидетели бяхме как я "продава" наляво и надясно.
Хайде да се уточняват кой кой е , а най-добре да ги посъберат под някакъв там корсериален предлог нашите двама главни герои и да се заемем с реванш.

# 698
И как веднага тя се светна как трябва да работи със смартфон, оххх. И в тоя умрял Сеул нямат обхват в 2025 г., че се качи чак на ръба на покрива на сградата, че той дойде, че паднаха и върху платното, оттам пък в камиона, че после и демонстрация на плочки в цялата мръсотия.... Ох, ох, ох, анимационен филм с живи герои. Тя не прилича на нищо в главата и лицето.
Да не продължавам, че днес главата ще ми се пръсне. Магнитни бури ли има, не знам, но и снощи се ядосвах с дузпаджийския мадридски отбор, на който пак му свириха измислена дузпа само и само, за да победи Осасуна с 1:0 и да не стане за резил. Алжирско-камерунският смешник и Дузпадрид на жалкия Алонсо.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 12:15 от rossonera

# 699
Суджи-то и У Бин отново заедно на екран от 3 октомври - Genie, Make a Wish

# 700
  • вятърничава
Чипс не употребявам, затова командировам човека с чипса при ветеринаря с бирата. Да си намери мезето питието ... или обратното. Red Car ми е спешно необходима, затова ще му звънна Telephone Receiver
Освен в реклами, снима ли се в нещо друго, по-съществено?

Красив У Бин, направо Винету Wink

# 701
Красив и У Бин - това е оксиморон за мен.

Снима да, той вече осем месеца играе Джузабуро Цутая в Berabo: Tsuta Ju Eika Osamu Yume Hanashi по NHK. Историческата тайга за тази година.
Затова има и много реклами с него, защото е актуален и японците сега го свързват с историческата личност от Едо периода. Бабите в Япония в момента го обичат.

Аз за друго кацнах....
Шошулчо, сега гледах и четох нещо за Йоске Сугино, че... Какво стана? Гледа ли епизод 4 на Shiawasena Kekkon? Сякаш мина седмица откакто последно писа, че си гледала епизод 3. Не мръдна ли с още един епизод? Утре в Япония ще излъчат епизод 6.
Като гледах снимките на Йоске в статията, че се сетих за една сцена (мисля, че беше от епизод 4), когато той отиде пред дома на Котаро и Котаро го покани да се качи и да говорят, а преди това го попита: "Чудно ми е защо си станал полицай, като можеше да бъдеш модел?"
И аз това се чудя, хаха.

# 702
  • MJF
Мда, качили са ни 4-и епизод на нас с Бел. Следва.

Брей като ви чета сумати кучета са се събрали на текущия екран, пък на моя се вясва май само едно. И то...... Туй на Швепса. Thinking само за това се сещам. Пък да бяха сложили едно полицейско куче на нашия аджуши-полицай.

# 703
Никой не ти е виновен. Японците ти направиха цял сериал с кучета и Рьо Нарита, а ти не го гледаш.

За мен момчето с котката.

# 704
Shiawasena Kekkon 4. Определено добър сериал. Историята е интересна, има и моменти на хумор, които внасят нужната лекота за баланс, за да не е твърде напрегнато. Актьорите се справят прекрасно, а репликата към Сугино, че е можел да стане модел, е много добро попадение. Истина си е, красиво е момчето. И не е просто празна красота, а някак одухотворена, така да се каже. Надявам се, че ме разбрахте.

Общи условия

Активация на акаунт