HPV 16 и планиране на бременност

• 666
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, направих си профил тук, защото смятам, че ще мога да намеря доста по-полезна информация от вас, от колкото от разни статии и чуждестранни проучвания.
Аз съм на 27 години и с мъжа ми сме решили че вече искаме да пробваме за бебе. Преди две години обаче резултатите от цитонамазката не ми бяха добри. Установи се, че и двамата сме с HPV 33 тип. Лекувахме сме с имуностимуланти, гъбата Coriolus, а аз и с папилоклеър, правена  ми е колпоскопия, на която се установи, че всичко е в норми. Година по-късно си направихме изследване отново в Геника и двамата бяхме отрицателно, но тогава не ни беше до бебе. Сега обаче сме твърдо решени, че искаме да ставаме родители възможно най-рано, защото знам, че в моя случай с поликистозни яйчници е по-трудно. Всичко добре до тук, но реших, че искам да си направим последни изследвания преди опитите, за да видим дали всичко е отрицателно. Неговите изследвания излезнаха с положителен за HPV 33 и HPV 16, което много ме уплаши, защото HPV 16 е най-опасният. Моите  изследвания предстои да излезнат, но съм почти сигурна, че и аз го имам, та нали се предава по полов път. Гинеколожката, при която бях, също много ме уплаши, защото ми каза, че нямам данни за овулация, нямала съм данни за жълто тяло, а би трябвало да имам.  
Имам много въпроси, в главата си. Най-вече дали този вирус няма да ни причини рак.
Дали можем да започнем с опитите или да изчакаме?
Има ли специалисти в София, на които мога да се доверя напълно?
Някой от вас попадал ли е в същата ситуация?

# 1
Нямам подобен опит, но може да попитате за ваксина Gardasil 9.
Успех

# 2
Успех
За ваксините не съм чувала хубави неща, особено ако вече се заразен. Може би, защото с ваксината ти инжектират малко количество от вируса, с което да се пребори имунната система. Но в моя  случай имам чувството, че ще стане по-зле.

# 3
Представете си, че имате дъщеря и може да и спестите тези неприятности,  които имате Вие. Не бъдете против ваксина, която не е от вчера и може да предпази Вас и бъдещите Ви деца.

Успех
За ваксините не съм чувала хубави неща, особено ако вече се заразен. Може би, защото с ваксината ти инжектират малко количество от вируса, с което да се пребори имунната система. Но в моя  случай имам чувството, че ще стане по-зле.

# 4
Моя приятелка и мъжа ѝ бяха с 16, при него - кондиломи, при нея - лезия на шийката на матката. И двамата се лекуваха, след което тя забременя и имат 2 деца.
Носителство на вируса не е равнозначно на рак. Изчакай си резултатите и отидете на добър специалист, който се занимава с HPV-та и проблемите, свързани с него. Препоръчвам Вита - Дисплазия център. Тъй като д-р Карагьозов е супер ангажиран, изберете си друг от екипа му, аз препоръчвам д-р Крумов.
И вече като видите какво е положението с това, чак тогава мислете за забременяване. При поликистоза често няма овулация и т.н., но това също се регулира в повечето случаи.
Но давай едно по едно. Първо проблема с вируса, след това - със забременяването.
Да ти кажа, че аз лично също минах през диагнозата дисплазия няколко години преди да родя, само че аз съм с 31 щам, бях и с поликистоза с много нередовен цикъл. Не съм имала проблем със забременяването, както и по време на бременността.

# 5
Моя приятелка и мъжа ѝ бяха с 16, при него - кондиломи, при нея - лезия на шийката на матката. И двамата се лекуваха, след което тя забременя и имат 2 деца.
Носителство на вируса не е равнозначно на рак. Изчакай си резултатите и отидете на добър специалист, който се занимава с HPV-та и проблемите, свързани с него. Препоръчвам Вита - Дисплазия център. Тъй като д-р Карагьозов е супер ангажиран, изберете си друг от екипа му, аз препоръчвам д-р Крумов.
И вече като видите какво е положението с това, чак тогава мислете за забременяване. При поликистоза често няма овулация и т.н., но това също се регулира в повечето случаи.
Но давай едно по едно. Първо проблема с вируса, след това - със забременяването.
Да ти кажа, че аз лично също минах през диагнозата дисплазия няколко години преди да родя, само че аз съм с 31 щам, бях и с поликистоза с много нередовен цикъл. Не съм имала проблем със забременяването, както и по време на бременността.
Много благодаря за съветите! Определено ще посетим болница Вита, чувам че се занимават с HPV, както ти казваш.
Излезнаха и моите резултати - оказва се, че само мъжът ми е с вирусите, а аз съм отрицателна тази година. Но евентуално, ако ми падне имунната система, ще се активират.  Интересното е, че нито аз, нито мъжът ми имаме някакви видими кондиломи, а и матката изглежда добре.
Това, което съм чела из научните статии е, че HPV16  е опасен и за бебето, защото може да причини проблеми с дихателните пътища и други.

# 6
Да, ако раждаш нормално, но не вярвам да има опасност да го заразиш вътреутробно. Не съм 100% сигурна, питай АГ, но аз лично и заради това бях със секцио.
А иначе - съвсем възможно е да си носител на вируса без никакви прояви.

# 7
Да, ако раждаш нормално, но не вярвам да има опасност да го заразиш вътреутробно. Не съм 100% сигурна, питай АГ, но аз лично и заради това бях със секцио.
А иначе - съвсем възможно е да си носител на вируса без никакви прояви.
Това, което ми каза акушер-гинеколожката, е че вирусът има общо и с плацентата, затова и бебето може да се зарази. Но аз и нямам много доверие, защото не ми изглеждаше да е много добра в работата си, въпреки ревютата в superdoc. Надявам се да няма проблем Hands V

Общи условия

Активация на акаунт