Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 27 493
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Вчера се роди и бебе Самуил🥰
Бях планово секцио, 38+5 дни, всичко мина доста по план. Нищо не усетих от операцията, само ваденето на бебето, защото е дърпане.
Раздвижиха ме на 7-мия час, защото имаше спешно секцио и трябваше да изчакаме, но аз сама седнах на леглото, което пак си е малко постижение, след като цял ден не си си усещал краката. След като те поотпусне упойката започваш да усещаш нещо като менструални болки, но с обезболяващо всичко минава.
Бебето ми го дадоха още вчера на 2-3 пъти, за да засуче и от днес вече е при мен. 😊
Успех момичета, всичко, което преживяваме си заслужава! ❤
Честито ! Много да ви радва и да расте здрав и щастлив Simple Smile

# 61
Честит и здрав да е Самуил! 🥰 Мами герои се събирате една след друга! Бързо възстановяване🍀

# 62
  • Варна
Честито. Да ви е живо и здраво бебето! Радвам се, че сте добре и всичко е минало по план. И аз очаквам в 38+5 да имам секцио. Малко остана.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 12:18 от Daisy_D

# 63
Честити рожби!
Много здраве и щастие на бебетата и техните семейства!
За забелването: много нежна бях аз, защото Природата... Еми стана проблем. Аз го забелвах,
докъдето може. Без сила. И изведнъж се оказа залепнало на средата на главичката. После се образува бяло топченце. Оказа се гной. След като се спука и изчисти, пишлето стана наполовина. От едната страна залепено, от другата - не. Постепенно отлепих и другата половина.
Този път ще се старая повече.
А Природата... Ако спрем да й се бъркаме, то трябва да си ходим космати, небоядисани и т.н.🤣

# 64
Лелее.... какъв бебевалеж! Браво! Честито мами!

Аз, осъзнах, че имаме само едно тънко космонавтче, по съвет на КРР взех пухкави "мечки". Благодаря! Мама е изненадана, че февруари е студен месец, мама явно душевно е на Малдивите, Бали... абе някъде където растат кокосови палми, финиковите могат да растат и на студено, кокосови. Grinning

Относно забелването... мъжът ми е опериран и го помни, че е седял в болница, помни и за какво. На една приятелка, много беше против забелването, не забелваше, сега берат ядове, възпаления, молим се да не го оперират. Аз съм по-склонна да забелвам. Природа, природа, ама дай да не ни правят спешно секцио и да умираме/умират децата при раждане.

Еволюцията е доста бързо нещо, преди години четох за промяната в костната структура на жените (тазът) за краткото време, в което има цезарово. Респективно, също и главите на децата. Може и да има вече изменения и при тези неща. Все пак съм прост инженер, не биолог/генетик, мога само да си плямпам и изпълнявам.

# 65
  • България
Jakito999999 и BlackAngelll, честито щастие и на двете ви! Да спинкат, да слушкат, да растат като гъбки – пълна кошница с благодат да им дари живота! 🍀🎊

Скрит текст:

Момичета, вчера се роди нашия Борис ❤

Вчера се роди и бебе Самуил🥰
Бях планово секцио, 38+5 дни, всичко мина доста по план. Нищо не усетих от операцията, само ваденето на бебето, защото е дърпане.
Раздвижиха ме на 7-мия час, защото имаше спешно секцио и трябваше да изчакаме, но аз сама седнах на леглото, което пак си е малко постижение, след като цял ден не си си усещал краката. След като те поотпусне упойката започваш да усещаш нещо като менструални болки, но с обезболяващо всичко минава.
Бебето ми го дадоха още вчера на 2-3 пъти, за да засуче и от днес вече е при мен. 😊
Успех момичета, всичко, което преживяваме си заслужава! ❤

Относно забелването, определено ни препоръчаха да забелваме по-малко, за да не берем ядове после. Това с природата е донякъде - ако беше така, хората щяха да умират в пъти повече. Естествен подбор му се казва. Преди векове и майката, и детето са умирали въпреки опитите за секцио. За това медицината се развива постоянно и дори бебчета родени по-рано имат по-добър шанс да оживеят в сравнение с едни 15-20г.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 12:29 от Lady_Kalinka

# 66
Бъдете здрави и благословени. Нека Борис расте щастлив и има страхотно детство.🩵

BlackAngelll Честито щастие и на вас!
Бъдете здрави, растете щастливи, най-хубавото предстои. 🩵

Момичета, вчера се роди нашия Борис ❤

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 12:33 от Mariq878

# 67
Честито, момичета! Много се радвам за вас. Да ви растат здрави и безгрижни бебчетата!

Имам въпрос: имам субективното усещане по няколко показателя, че е възможно бебето да е слязло надолу. Само че съм на УЗ преглед чак другата седмица. Когато установиха при някои от вас, че бебчетата са слезли надолу, казаха ли ви чисто времево какво означава това? Дни, седмица, седмици…? Или общо взето нищо?

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 12:38 от yanbibiyan818

# 68
Ние чакаме момиче и от средата на бременността почнахме да изоставаме със седмица-10дена. Като цяло и аз винаги съм била по-слабичка и от началото ми казаха да не очаквам бебе над 3-3500кг със сиг. Не се притеснявай, по принцип измерванията не са най-точното нещо на света, аз също много се притеснявах и го мислих, но ако доплерите и кръвотока са наред, както и тоновете на бебето, няма място за притеснение. Някои бебенца са просто по-малки от други и наддават с различен темп, все пак всеки човек е различен. 🍀♥

Честити бебчета! Да бъдат много здравички!
Аз имам едно питане, в 36та седмица съм и се оказа,че бебчето ще е мъничко. Днес го измери 2200-2300.
През цялата бременност си вървеше със седмица назад,но и овулацията ми винаги е била по-късна.
Има ли мама, която също е с бебче,което върви по-мъничко? Леко се притесних,макар че АГ ме успокои,че е здраво просто върви мъничко..

# 69
Честити бебчета! Да бъдат много здравички!
Аз имам едно питане, в 36та седмица съм и се оказа,че бебчето ще е мъничко. Днес го измери 2200-2300.
През цялата бременност си вървеше със седмица назад,но и овулацията ми винаги е била по-късна.
Има ли мама, която също е с бебче,което върви по-мъничко? Леко се притесних,макар че АГ ме успокои,че е здраво просто върви мъничко..
Здравейте ,при нас е долу горе същото ,аз съм в края на 34 седмица и малкия също има изоставане в килограмите.Няколко Аг-та ми казаха ,че изостава с растежа на коремчето с една седмица което се дължало според тях на ниския прием на протеин(а аз си хапвам нормално ) .Вчера ми изписаха протеин за пиене след като пуснах изследвания който показаха ,че общия белтък и албумина са ми ниски ,но казаха че всичко друго е наред и няма за какво да се притеснявам.В 33 г.с. го измериха 1.900 кг.

# 70
Здравейте, вчера в 35+6 се роди и моето момченце Калин . Имам много да разкавам за самото раждане и скоро ще споделя 🫶🏼

# 71
posaranka, честито бебче!💙 Да сте здрави и да се възстановиш бързо! Нямам търпение да споделиш твоето преживяване!
Yanbibiyan, моята дама е слезнала надолу от 2 седмици (като последно в петък на тоновете АГ чак се изненада колко е надолу и изкоментира нещо от сорта на “след седмица е готова за раждане”) Смятам, че беше предположение, но падането на корема си е сигнал за предстоящо раждане. Жалко, че не знаем точно кога🤣 Аз си тръпна всеки ден

# 72
Здравейте мами,
записвам се и аз в новата тема .В края на 34 седмица съм и очакваме момченце с термин 27.02.
Честито на всички родили мами ,бъдете много здрави вие и вашите слънчица.❤️❤️❤️

# 73
Честито и на BlackAngelll и на posaranka
Да растат здрави и безгрижни! На вас момичета бързо възстановяване и скорошно изписване!
Posaranka, надявам се всичко да е наред, когато събереш сили ще ни разкажеш

# 74
  • Варна
Честито posaranka. Да ви е жив и здрав Калин. На теб бързо възстановяване, сега ти гледах термина, подранил Калинчо, бърза 😁.
Аз бях днес на допълнителни тонове по мое желание, защото след седмица мине секциото. Всичко е наред. Обаче доктора ми бил в болничен, нещо със сърцето и сега се притеснявам дали ще е на линия другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт