Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 29 030
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • България
Здравейте, вчера в 35+6 се роди и моето момченце Калин . Имам много да разкавам за самото раждане и скоро ще споделя 🫶🏼

posaranka, честита ви нова радост! Нека синът ви изпълва сърцата ви с гордост и радост, а домът ви с любов и топлина. 🍀✨

Надявам се всичко да е наред! Нашите термини са близо, сега видях.

# 76
Анонимна, много ти благодаря за отговора! А коя седмица си?

posaranka, честито бебче!💙 Да сте здрави и да се възстановиш бързо! Нямам търпение да споделиш твоето преживяване!
Yanbibiyan, моята дама е слезнала надолу от 2 седмици (като последно в петък на тоновете АГ чак се изненада колко е надолу и изкоментира нещо от сорта на “след седмица е готова за раждане”) Смятам, че беше предположение, но падането на корема си е сигнал за предстоящо раждане. Жалко, че не знаем точно кога🤣 Аз си тръпна всеки ден

# 77

Момичета, вчера се роди нашия Борис ❤

Да ви е жив и здрав Борис, щастие и късмет да има. А вие здраве и сили да сте винаги до него.🍀🍀🍀

Да ви е жив и здрав Калин, щастие и късмет да има. А вие здраве и сили да сте винаги до него.🍀🍀🍀

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 13:31 от Krisito32

# 78
Колко много нови юнаци днес! Засега мъжете нещо повечко бързат като гледам, добре, че са Андрея и близначките , за да си имаме и дами в темата Wink

Честит да са Калин и Самуил!  Много, много, много щастие им желая!

# 79
Честито бебче Борис! Да бъде здрав и много да ви радва! Бързо възстановяване! 🍀

Когато имаш възможност моля да споделиш дали са ти търсили тази лична амбулаторна карта, която им е в списъка и също така кога си заявяваш каква стая искаш - при приема или след раждането, предварително благодаря!

На мен ми искаха ЛАК в Токуда при издаването на болничен 45 дни преди термин. За стаята знам, че я заявяваш при приема, преди това не може.

# 80
Честито, момичета! Много се радвам за вас. Да ви растат здрави и безгрижни бебчетата!

Имам въпрос: имам субективното усещане по няколко показателя, че е възможно бебето да е слязло надолу. Само че съм на УЗ преглед чак другата седмица. Когато установиха при някои от вас, че бебчетата са слезли надолу, казаха ли ви чисто времево какво означава това? Дни, седмица, седмици…? Или общо взето нищо?
От вчера моя корем също слезе доста надолу,а съм 35+3.Малката я усещам да ме рита доста ниско и днес ходя като пингвин 😄Незнам обаче дали се е обърнала ,в понеделник съм на преглед и ще разбера Simple Smile

# 81
Винаги ме е било страх от забелването при момченцата,чисто като идея тъй като аз имам момиче и не ми се е налагало. От познати знам кофти истории свързани със сраствания (каквито се случват и при момичетата),последващи операции,болка и т.н ,тъй че ако някой ден имам момченце не бих оставила да се стигне дотам и съм твърдо за забелването.

# 82
Честити ви бебчета🩵 Пожелавам много да ви радват и да са ви живи и здравички🥰 А на мамите бързо възстановяване!

Mikmarr ние в 34 г.с бяхме 1915 гр., което за мен си беше доста притеснително, за това поисках допълнителен преглед на следващата седмица, тогава бяхме 2200гр. Вчера си бях на редовния преглед и вече е 2600гр.
Не се притеснявай, има още време и е доста вероятно изведнъж да дръпне напред, а аз нищо не съм променяла в диетата си.

# 83
Леле, честито posaranka Heart

Да е здрав и бързо възстановяване! Чакаме да разказваш :heart
Аз днес бях на тонове, прегледахме и матката. 80% е загладена, като на бебчо главичката е правилно разположена, имам 1.5 см разкритие. Каза, че го чакаме. Обаче не ми е паднал коремът, например, а не каза дали е в таза. 80% загладена шийка дали някой знае какво може да значи и кога да го чакаме Grin

Мислех си, че имам още поне 2 седмици, а то хихи Но пък и се вълнувам, едно такова ми е адреналинесто и приятно, че ще допринеса нов живот да се появи на земята и че ще видя сина ми. Постоянно ми се пълнят очите от радост и вълнение. Heart

# 84
Момичета, като засичат контракции на тоновете, пада ли пулсът на бебчето?

# 85
Като гледам сега снимка от тоновете, бих казала даже, че се вдига при мен някъде до 170-180

Момичета, като засичат контракции на тоновете, пада ли пулсът на бебчето?

# 86
При мен пада пулсът, даже и до 110 падаше, но не е проблем. Важното е после да се вдига и да е и поне над 135.
Нашият днес си проспа тоновете.

Аз сега пък имам ръждиво зацапване, вероятно от прегледа на шийката. Доста беше болезнен. При вас, като са ви гледали за разкритие, имаше ли зацапване и после леки болки?

# 87
Честити бебчета! Heart

И нашият бебчо днес 36+6 го измериха 2350, коремчето изостава повечко. Иначе от началото върви със седмица назад, но си беше в норми до преди месец като кг. Преди 2 седмици беше 1900, поне мисля добре е наддал оттогава, но си взех и протеини прегнако, отделно си хапвам обилно(доколкото ми позволява диабета..) и наблягам на месо, макар, че нямам грам апетит за месо. И мен ме успокояват, че не е притеснително и следиме тоновете 2 пъти в седмицата.

Честити бебчета! Да бъдат много здравички!
Аз имам едно питане, в 36та седмица съм и се оказа,че бебчето ще е мъничко. Днес го измери 2200-2300.
През цялата бременност си вървеше със седмица назад,но и овулацията ми винаги е била по-късна.
Има ли мама, която също е с бебче,което върви по-мъничко? Леко се притесних,макар че АГ ме успокои,че е здраво просто върви мъничко..

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:33 от InYan238

# 88
Yanbibiyan, от днес вече 38г.с.
 До сега не са ме проверявали за разкритие, но от приятелки знам, че е едно от най-неприятните неща..

# 89
Не е чак толкова зле, търпи се, доста по-болезнени неща съм търпяла :grinn
Иначе зацапването е от прегледа, сега каза АГ.

А на някой дали 80% загладена шийка и 1.5 см разкритие му говори нещо, чисто като срок кога да чакаме раждането Grin

Общи условия

Активация на акаунт