Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 30 225
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
yanbibiyan, споделям тревогите ти напълно. Аз от днес съм официално 40г.с. В петък измериха бебка 3700, тоновете бяха добре, нито една контракция и никакво разкритие. Моите страхове са сходни.. изчакваме до определена дата и ако не тръгне сама, ще ме приемат за индукция (от нея също съм доста изплашена, май прочетох повече, отколкото трябва), а до тогава ще е пораснала още.. Силно се надявам да са грешни измерванията и да е макс 3500 и да успея по нормален път да родя.
Този петък съм отново на преглед и ще видим дали има някакво развитие, но започвам да се настройвам и за секцио.
Имаш още време, хубаво е, че все пак е хваната и контракция, а и разкритие (не че винаги е показателно, но в повечето случаи). Не мисли за преносване, имаш наистина още 2седмици, може доста неща да се променят до тогава ☺

# 661
Ох.. и аз чакам нормално раждане - второ ще бъде за мен, но при първото преносих 6 дни и беше предизвикано, и с епидурална упойка. Тогава усетих контракции за пръв път от окситоцина, но по едно време поисках упойката и след това край. Не усещах нищо, дори и шиенето което беше сигурно половин-един час. После обаче около месец не можех да седна и сега ми е много притеснено, тъй като не помня как бяха контракциите от системата, а такива естествено да се появят не съм усещала. Вчера в 38+1 на записа на тонове нямаше нито една, а предните две седмици имаше по две, които не усещах. Аз трябва да пътувам от Дупница до София и лекарят вчера ми каза при най-малкото нещо да тръгвам, за да не родя по пътя. Това ме шашка още повече, че и мъжът ми е една паника.... На следващо място ме притеснява факта, че слагам Клексан всяка вечер и не послушах хематоложката да го спра две седмици преди термин, защото изследванията за коагулацията не са ми добре и ме е страх да не получа тромб през тоя период. АГ ми обеща до 17.02 ако не съм родила да ме приемат сутринта в отделението и да видим има ли индикации за раждане или ще почакам в болницата до термин 20.02. Дотогава, ако не съм родила няма да бия инжекцията предната вечер, ама ако ме изненада по-рано и не са минали 12 часа от инжекцията...не знам...

# 662
Анонимна*, моят АГ казва, че от УЗ измерванията вади 300 грама, за да получи реалистично тегло. Надявам се това да ти подейства успокоително! И все пак, дано тези дни тръгне само раждането ти. Аз нарочно не чета за индукцията, защото имам много приятелки, на които им се наложи да им индуцират раждането и не искам да се филмирам, ако ми се наложи…

ThroughMyWindow, за пътя - Дупница е на един час, сигурна съм, че ще се справите! Някой път само да стигнеш от единия до другия край на София е толкова.

yanbibiyan, споделям тревогите ти напълно. Аз от днес съм официално 40г.с. В петък измериха бебка 3700, тоновете бяха добре, нито една контракция и никакво разкритие. Моите страхове са сходни.. изчакваме до определена дата и ако не тръгне сама, ще ме приемат за индукция (от нея също съм доста изплашена, май прочетох повече, отколкото трябва), а до тогава ще е пораснала още.. Силно се надявам да са грешни измерванията и да е макс 3500 и да успея по нормален път да родя.
Този петък съм отново на преглед и ще видим дали има някакво развитие, но започвам да се настройвам и за секцио.
Имаш още време, хубаво е, че все пак е хваната и контракция, а и разкритие (не че винаги е показателно, но в повечето случаи). Не мисли за преносване, имаш наистина още 2седмици, може доста неща да се променят до тогава ☺

# 663
И аз вчера бях на тонове, 37 + 5. Измериха бебето точно 3 кг. Имах няколко контракции, усетих ги, докато бях на апарата, аз си имам по принцип.  Лекарката този път (защото винаги те преглежда различен) каза, че не било толкова ниско бебето и изобщо не можела да предвиди кога ще родя, било още много рано. Даде ми час за следващ преглед и тонове в 39 гс.
И аз съм на Клексан, изместих инжекциите сутрин, защото ражданията обикновено тръгват вечер. Тези 12 часа от поставянето са само в случай, че ще се слага епидурална. За естествено раждане без анестезия или за секцио с обща анестезия нямат отношение. Through My Window, не знам какви са тези индикации, които са ти дали за спиране 2 седмици преди термин, нито с какви мутации си, но обикновено не се спира Клексан до започване на раждането. И след това се поставя за определен период след раждането също (по предписание на моя хематолог 5 седмици), тъй като рискът за тромботични инциденти след самото раждане е по-голям. Иначе за пътя от Дупница и аз не бих се притеснявала - няма да родиш за час. Важното е, че имаш кой да те закара.

П.С. Мен най-много ме притеснява да не пренося, защото тук не индуцират, ако не са минали 10 дни от термина Scream

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 19:32 от esmeralda23

# 664
Здравейте, момичета,

Минавам да се отчета. В 37+5 г.с. днес бях на тонове пак и на преглед за разкритие. Тоновете за първи път отчетоха една самотна контракция Grinning

Шийката е центрирана, мека, скъсена на 50% и имам и минимално разкритие - пропуска един пръст. Прегледът за разкритие не беше особено приятен, но беше много внимателен АГ и го преживях.

Не сме правили ултразвук тази седмица, миналата седмица измериха малката 3150, така че вероятно е пораснала малко от тогава.

Момичета, не знам как сте вие, но аз съм страшно напрегнатата последните дни. Като кълбо от нерви и притеснение съм. Днес, като излязох от прегледа, се разплаках в колата, въпреки че реално всичко е наред и върви по план. Супер много ме притеснява неизвестността кога ще родя Grinning вчера осъзнах, че може да е от утре (образно казано), та дори на 01.03. (което си е другият месец), тъй като ако пренося, в болницата в която се следя индуцират раждане чак в 41 г.с., за мен - 28.02. Притеснявам се и малката да не порасне твърде много дотогава и да ми се затрудни раждането от това, тъй като тя от началото си върви напред.

Има ли други като мен да си споделим “мъката”? Тези, които чакате нормално раждане, как сте с напрежението?

Аз ще изчакам до петък или събота за тонове, но и мен ме е обзела страшна паника, че остава по-малко от седмица до термин и нямам яснота кога ще родя. Така че напълно разбирам как се чувстваш. Стискам палци при теб всичко да е наред. 🤞❤️

# 665
yanbibiyan, наистина в повечето случаи се раждат по-малки бебчетата, отколкото са измерени, но има и изключения.. АГ ми каза, че на програмата и дава +- 500гр, което си е доста голямо отклонение и разбира се, се надяваме да е минус. Аз нямаше как да не започна да чета вече като отиват натам нещата, но и не си помагам особено като си пълня главата с информация. Наясно съм, че всяко раждане е индивидуално и като времетраене, и като усещане, и като възстановяване. Но се панирам вече, мисля, че е нормално. Всяка нощ сънувам, че раждам🤣
Симона, стискам палци да тръгне скоро и при теб, да не стигаш до пренасяне! Че и зачестяват проверките от близки и приятели, които допълнително напрягат

# 666
Ох дано до вторник се раздвижат нещата наистина, не съм чела за предизвикано раждане, че и без това ме е страх като за първи път как ще мине всичко. Почнах да правя по-дълги разходки и упражнения вкъщи, усещам някакви стягания в корема почти през целия ден, но госпожицата упорито си се натиска да седи вътре. 😂

# 667
И аз май съм се попаникьосала , нищо че не го признавам вкъщи 😄 И аз всяка вечер сънувам - водите ми изтичат, тапата пада ... чак се чудя сутрин вярно ли е, не е ли хаха

Иначе първото ми раждане беше индуцирано и си беше ок, ако това ще ви успокои. Сложиха ми епидурална на 6см и след това родих за 3 часа. 6-те см преди това бяха малко по-дълги ... може би 5-6 часа някъде. Не е имало нещо различно по време на раждането от това на една спонтанно тръгнала родилна дейност. Simple Smile
Единственото, което беше е че там искаха да ме чакат повече от седмица след термин, въпреки че бях започнала и кръвно да вдигам ... пък аз се притеснявах ... но успях да си извоювам след седмица преносване да предизвикат...

# 668
Аз както казах гледам да не мисля много много за самата операция.Ще мине и ще замине,колко жени са минали през секцио и минават всеки ден.По-ме притеснява дали с моя ММ ще се справим като родители,но ще се учим взаимно и ще разчитаме и на малко помощ.
Като цяло мен повече ме е страх от нормалното раждане ,отколкото от секциото.

# 669
Здравейте, момичета! Честито на всички нови бебчета! 👼🏻
Имам въпрос към вече родилите. По колко спят бебетата Ви, спят ли вечер? На колко часа се будят за хранене? При нас от няколко дни е някакъв ад. Бебчо спи по 2 часа и се буди гладен, включително и през нощта. След като го нахраня и му сменя памперса стои по 2 часа буден и не заспива. Не знам колики ли са, превъзбуда ли е? Понеже сме на смесено хранене (кърма + аптамил цезарбиотик и аптамил АР) имам чувството, че не се дохранва и за това се буди толкова често и не заспива, защото е гладен. Като количество изяжда доста, обаче търси още а като преяде започва да повръща. Та си мисля дали да не му сменя млякото да пробвам как ще му се отрази.
Иначе си е някакъв ад вечер на 2 часа да се буди и да стои по 2 часа буден. То с 2 хранения и вечерта е минала, а ние с таткото стоим като бухали ококорени 😂. Майтапа на страна, има ли някакъв начин да спи по повече време през нощта, че е много тегаво да не спим изобщо.

С всеки ден все по-малко Grinning. Но той и първият ми син не спеше, така че нямах особени очаквания.
Малкият в момента е на 10 дни, яде на 2 -3 часа като вече системно будува по над час, през деня се опитвам да го "занимавам" - говоря му, "разхождаме се" из стаите, а през нощта гледам да е тъмно и тихо, за да има разлика ден/нощ.  На теория всичко е чудесно, на практика снощи яде в 10, заспа в 11.30, после стана в 1 и беше буден до 3 някъде, после яде пак и спа до 6, пак яде и финално станахме в 8.30. за мен е съвсем нормално, ние до онзи ден бяхме и в болницата, където всеки ден го мереха и наддава по учебник, така че не е нито недохранен, нито нищо, просто е бебе Simple Smile

Ние сега се спасяваме на смени - таткото будува едното време, аз другото , спим в различни стаи, за да може спящият да не чува бебето и така.

# 670
И мен вече не ме свърта и напрежението ми идва в повече. 38 гс съм от утре. На последните тонове се отчетоха 3-4 умрели контракции, но нищо по-стабилно. Тапата лека полека падна, мисля, че няма повече от нея. Ама иначе добре си се чувства май, живот си живее малката, не се кани да излиза. И аз не искам никак да преносвам. Не знам защо си мислех, че ще родя 2-3 седмици по-рано (като мама, например) и се бях настроила така. Сега последни 2 седмици до термин ми е голям зор.

# 671
И мен вече не ме свърта и напрежението ми идва в повече. 38 гс съм от утре. На последните тонове се отчетоха 3-4 умрели контракции, но нищо по-стабилно. Тапата лека полека падна, мисля, че няма повече от нея. Ама иначе добре си се чувства май, живот си живее малката, не се кани да излиза. И аз не искам никак да преносвам. Не знам защо си мислех, че ще родя 2-3 седмици по-рано (като мама, например) и се бях настроила така. Сега последни 2 седмици до термин ми е голям зор.
И моята така ,не бърза като я гледам.Тапа при мен още не е почнала да пада,или поне така си мисля аз.На тоновете вчера нямах контракции,но пък онзи ден в събота засече две,точно малката като се движеше.
Така като гледам ще си изкара спокойно до 12 ти,надявам се  Wink

# 672
lidilidi, аз ще съм без епидурална и може би затова повече го мисля.. чувала съм, че е по-болезнено като е със система. И другото, което ме притеснява е дали въобще ще е успешна индукцията, тъй като има шанс да не се получи ( една позната роди декември и се наложи секцио, индукцията не проработи при нея). При теб определено добре е преминало първия път.
Google, щом тапата е паднала и все пак има някакви контракции (та дори и слаби) имаш доста голям шанс да тръгне скоро. Стискам палци!
М.Steff, притесненията ти дали ще се справите мисля, че ги има всяко семейство с първо детенце. И аз се чудя дали няма да вися само над главата и да проверявам диша ли, добре ли е, как е облечена, топло ли е, студено ли е и т.н. Вярвам обаче, че бебчетата ще ни научат❤

# 673
Моят калпазанин ме подлуди по пътя за тоновете, контракции, ритници, ужас. На тоновете е най-кроткото дете. Като излязох... разката ми играта. Прибирам се и мм вика - “... ох... от тук се вижда...“ Grinning Та тоновете, че нямаме контракции - абсолютно вече не важи! Grinning

# 674
lidilidi, аз ще съм без епидурална и може би затова повече го мисля.. чувала съм, че е по-болезнено като е със система. И другото, което ме притеснява е дали въобще ще е успешна индукцията, тъй като има шанс да не се получи ( една позната роди декември и се наложи секцио, индукцията не проработи при нея). При теб определено добре е преминало първия път.
Google, щом тапата е паднала и все пак има някакви контракции (та дори и слаби) имаш доста голям шанс да тръгне скоро. Стискам палци!
М.Steff, притесненията ти дали ще се справите мисля, че ги има всяко семейство с първо детенце. И аз се чудя дали няма да вися само над главата и да проверявам диша ли, добре ли е, как е облечена, топло ли е, студено ли е и т.н. Вярвам обаче, че бебчетата ще ни научат❤
А чак такава майка орлица ,мисля че няма да съм,ама да не казвам голяма дума все пак 😄
The_Black_Hole,моята вчера на тоновете от начало се срамуваше,обаче с акушерката малко я поразбутахме и се активира Днес пък на прегледа не спря да шава,само се виждаше как корема ми се надига и спуска,понеже главата и е на пъпа точно и ми ставаше смешно на моменти

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 21:06 от M.Steff

Общи условия

Активация на акаунт