Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 30 227
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
KPP, предната бременност като започнах да преносвам започнаха някакви такива неща. Затова и не ми се иска да минавам пак термин. Прескачане - не, но висок пулс и и аз започнах да вдигам кръвно като твоето. Свалях го с хапчета няколко дни - само като вдигна и 41 г.с. ми инициираха раждане. По време на раждането не е имало проблем. Дадоха ми хапче за кръвно и даже много го свалих - но трябва лекарите да знаят. Мислех че е от качените килограми, понеже бяха доста тогава или от притеснения, че преносвам ... като цяло може и така да е било, но после като ходих на кардиолог и АГ-то ми сега казват че е много вероятно да е от преносването - било свързано с плацентата. Най-важното е да си спокойна - от напрежение също се вдига кръвно и най-добре сподели с АГ-то ти, ако има нужда да ти даде нещо.

# 646
KPP, ходи до спешен кабинет в Токуда. Нали там щеше да раждаш? Да те видят и АГ, и кардиолог, и ако трябва, да изпишат лекарства или да те приемат.

# 647
При преносване, високо кръвно и сърцебиене трябва да я приемат за наблюдение според мен. И двете деца ги преносих по 5 дни, като във вечерта на 4-тия ден започнаха да ми изтичат водите и двата пъти. Иначе и двата пъти ме преха още на 3 дни след термин за наблюдение в болницата.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 09:25 от Bibi85

# 648
КРР, аз съм същата, гранично кръвно до 140, от нищо не пада. Аритмия също. Казаха докато не родя нищо не може да се направи. Пия Допегит по препоръка на аг, ходих и при личния и по телефона с кардиолог говорих, съгласни са с приема.

Попринцип държах до 130, но откакто забременях не е мръднало от 115 горна.

Спокойно, явно е често срещано. На мен ми казаха да не се притеснявам. При мен също стана след спиране на магнерота.

# 649
Ние с АГ го обсъждаме всеки ден този проблем, тя е запозната. Вчера бях и на кардиолог пак в Токуда, тя ме прати. По време на прегледа и кардиограмата нямах прескачания, но вечерта и особено, след като ми изтече тапата, стана страшно. Обаче като се поуспокоих (пих Мента, глог, валериан) и общо взето стоях седнала (легна ли, се започва с прескачанията) и се успокои положението.

Кардиологът каза, че от окситоцинът се увеличават пулсът и прескачанията, да го имаме предвид, но няма да ми стане нищо. И за след раждането ми каза, ако мога веднага да започна с магнезий и след месец да отида за холтер, да видим дали има нещо. Каза, че вероятно стават от хормоните и това, че като легна и се притиска сърцето, а също и от притеснение. Но ме успокоихте малко, че не е нещо само при мен.

Иначе раждането май започва, на тоновете имам контракции, тапата май изтече цялата и перманентно имам менструални болки. Вероятно и от това са и прескачанията. Иначе кръвното поне е ок сега. Дано, като се роди, да не продължава тази аритмия, че усещането е ужасно. Поне, като съм права или седя и се нормализират. Ще спя седнала довечера Grin
Много благодаря за подкрепата, вижда му се краят Heart

# 650
Ние с АГ го обсъждаме всеки ден този проблем, тя е запозната. Вчера бях и на кардиолог пак в Токуда, тя ме прати. По време на прегледа и кардиограмата нямах прескачания, но вечерта и особено, след като ми изтече тапата, стана страшно. Обаче като се поуспокоих (пих Мента, глог, валериан) и общо взето стоях седнала (легна ли, се започва с прескачанията) и се успокои положението.

Кардиологът каза, че от окситоцинът се увеличават пулсът и прескачанията, да го имаме предвид, но няма да ми стане нищо. И за след раждането ми каза, ако мога веднага да започна с магнезий и след месец да отида за холтер, да видим дали има нещо. Каза, че вероятно стават от хормоните и това, че като легна и се притиска сърцето, а също и от притеснение. Но ме успокоихте малко, че не е нещо само при мен.

Иначе раждането май започва, на тоновете имам контракции, тапата май изтече цялата и перманентно имам менструални болки. Вероятно и от това са и прескачанията. Иначе кръвното поне е ок сега. Дано, като се роди, да не продължава тази аритмия, че усещането е ужасно. Поне, като съм права или седя и се нормализират. Ще спя седнала довечера Grin
Много благодаря за подкрепата, вижда му се краят Heart
Успех ,чакаме хубава новина и дано всичко е наред Simple Smile

# 651
Хайде, стискаме ти палци! А дано стане днес и да избегнеш индукция. Simple Smile)

# 652
Дано, момичета. Благодаря! Heart

# 653
И на мен днес ми беше последната Жк и последния преглед.Малката си е чисто седалищна,изследванията и са добре,както и моите.Вече чакам 11.02 за приемането Simple Smile

# 654
Честито на всички за новопоявилите се бебета!

Ние сме си вече вкъщи, гледаме се с бебето, водим борба с кърменето, но засега доста добре върви и съм много доволна.
Към вече родилите имам въпрос -  студени ли са ръчичките на бебетата ви? На моето често са му доста хладни, а нито плаче, нито показва дискомфорт, а и   гърдите, вратлето и всичко друго му е топличко.

# 655
  • Варна
И на моето бебе ръцете са му ледени, бели и прозрачни, а останалата част от тялото - топла. Simple Smile Завивам му ги и понякога и те се стоплят .

# 656
Често се случва и при нас това...

# 657
Може би за това трябва да се масажират и ръчичките ,за да се стимулира кръвотока към тях.

# 658
Здравейте, момичета! Честито на всички нови бебчета! 👼🏻
Имам въпрос към вече родилите. По колко спят бебетата Ви, спят ли вечер? На колко часа се будят за хранене? При нас от няколко дни е някакъв ад. Бебчо спи по 2 часа и се буди гладен, включително и през нощта. След като го нахраня и му сменя памперса стои по 2 часа буден и не заспива. Не знам колики ли са, превъзбуда ли е? Понеже сме на смесено хранене (кърма + аптамил цезарбиотик и аптамил АР) имам чувството, че не се дохранва и за това се буди толкова често и не заспива, защото е гладен. Като количество изяжда доста, обаче търси още а като преяде започва да повръща. Та си мисля дали да не му сменя млякото да пробвам как ще му се отрази.
Иначе си е някакъв ад вечер на 2 часа да се буди и да стои по 2 часа буден. То с 2 хранения и вечерта е минала, а ние с таткото стоим като бухали ококорени 😂. Майтапа на страна, има ли някакъв начин да спи по повече време през нощта, че е много тегаво да не спим изобщо.

# 659
Здравейте, момичета,

Минавам да се отчета. В 37+5 г.с. днес бях на тонове пак и на преглед за разкритие. Тоновете за първи път отчетоха една самотна контракция Grinning

Шийката е центрирана, мека, скъсена на 50% и имам и минимално разкритие - пропуска един пръст. Прегледът за разкритие не беше особено приятен, но беше много внимателен АГ и го преживях.

Не сме правили ултразвук тази седмица, миналата седмица измериха малката 3150, така че вероятно е пораснала малко от тогава.

Момичета, не знам как сте вие, но аз съм страшно напрегнатата последните дни. Като кълбо от нерви и притеснение съм. Днес, като излязох от прегледа, се разплаках в колата, въпреки че реално всичко е наред и върви по план. Супер много ме притеснява неизвестността кога ще родя Grinning вчера осъзнах, че може да е от утре (образно казано), та дори на 01.03. (което си е другият месец), тъй като ако пренося, в болницата в която се следя индуцират раждане чак в 41 г.с., за мен - 28.02. Притеснявам се и малката да не порасне твърде много дотогава и да ми се затрудни раждането от това, тъй като тя от началото си върви напред.

Има ли други като мен да си споделим “мъката”? Тези, които чакате нормално раждане, как сте с напрежението?

Общи условия

Активация на акаунт