Февруарчета 2025 г. -Темa 6

• 31 885
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Честито щастие! 🍀🩷
Нека бъде здрава и благословена. А на мама бързо възстановяване!
Здравейте днес се роди нашата дъщеричка Ивайла! С мерки 3070кг и 49см в 37+3 дни планово секцио. Добре сме и двете чакам утре сутрин да ме раздвижват и да се гушкам вече.

# 616
"
Здравейте днес се роди нашата дъщеричка Ивайла! С мерки 3070кг и 49см в 37+3 дни планово секцио. Добре сме и двете чакам утре сутрин да ме раздвижват и да се гушкам вече.
Честита радост!❤️
Бъдете здрави и бързо възстановяване

# 617
За коя болница в София  става въпрос , аз четвъртък съм за прием , но вчера на прегледа не са ни казвали за такива ограничения (Надежда)

# 618
За Вита.
За коя болница в София  става въпрос , аз четвъртък съм за прием , но вчера на прегледа не са ни казвали за такива ограничения (Надежда)

# 619
Аз съм в Токуда в момента и няма такива ограничения тук.
За Вита.

# 620
Честито бебче Heart И на мама бързо възстановяване!

Тъкмо щях да питам за Токуда и свиждания. Но то реално нали пациентите имат няколко свободни прозореца, през които по принцип май може да се излиза от отделението. Аз, честно казано предпочитам тогава да ме виждат и да ходим в кафенето, не да идват в стаята и да носят бактерии Grin
Бебето само баща му ще го вижда, май не искам посетители при него, докато е в болницата. Най-много бабите и двете ни сестри и то от вратата с маска.
Момичета, на мен ми падна тапата, дано е скоро Laughing

# 621
Честито бебче Heart И на мама бързо възстановяване!

Тъкмо щях да питам за Токуда и свиждания. Но то реално нали пациентите имат няколко свободни прозореца, през които по принцип май може да се излиза от отделението. Аз, честно казано предпочитам тогава да ме виждат и да ходим в кафенето, не да идват в стаята и да носят бактерии Grin
Бебето само баща му ще го вижда, май не искам посетители при него, докато е в болницата. Най-много бабите и двете ни сестри и то от вратата с маска.
Момичета, на мен ми падна тапата, дано е скоро Laughing
Стискам палци,всичко да мине добре Simple Smile

# 622
Честито бебе! Бързо възстановяване и прибиране вкъщи ❤️

07Lucky, във Вита миналата седмица като питах ми казаха, че може таткото само - в коридора и при бебето евентуално в една стаичка до неонатологията. Не знам от тогава да има промени. Надявам се още да може.

Аз днес ходих на тонове - 39г.с. стигнах вече нямам нито контакции, нито разкритие, нито нищо. Хич не ми се преносва. Пък те май седмица чакат преди индуциране. Пък що малини изпих и що йога правих ... отчайвам се вече и днес го ударих на живот - поръчах си пица и си почивах 😄 като не става с ходене...

KPP, стискам палци да се похвалиш скоро ... щом ти е паднала тапата и преносваш вече би трябвало бързо да се задействат нещата

# 623
И аз мисля тази вечер да си поръчаме пица, като за последно. Grin Иначе и аз всяка вечер пия малини, но нищо хаха Имам още от по-миналата седмица, че ще е сряда, мислях за миналата сряда, може и утре да е. Стискайте палци Heart

# 624
Незнам колко са верни тези неща с малините,разходките,секса и яденето на люто за индукция на раждането,но явно си зависи от организма и от желанието на бебето,дали му се излиза или не 😀

# 625
Аз мисля, че са само на психична основа Grin

# 626
За секса има логика да работи - спермата съдържа простагландини, които отпускат маточната шийка. За всичко останало си е малко в сферата на легендите и митовете, според мен. Аз наскоро четох един друг поглед над нещата, който ми се стори логичен. Той сочеше, че при някои жени става точно наопаки - тръгва раждането като хууууубаво си почиват и спят пълноценно няколко дни - така организма се настройва, че всичко е наред, няма стресове, няма страшно, има хапване, има сън и атмосферата е достатъчно спокойна за раждане в безопасност. Та може пицата, вкусното хапване и почивката всъщност да свършат работа.

Аз правих упражнения почти цяла бременност, ама влизам в сряда в 38 гс и бебето си седи супер спокойно. Grinning

# 627
И аз мисля, че не действат. До сега да бяхме родили 🤣 чаят от малини си го пия цял ден (правя си около 500-600мл) Но пък поне е приятна напитка. И това със секса го практикуваме (не всеки ден де), но няма ефект..
КРР, стискаме палци!
Моят термин е утре, за сега нищо, но все пак стискайте палци и на мен! Дано пък реши да тръгва вече

# 628
M.Steff нищо не действаше от тези неща при мен. И двете деца ги преносих и родих 5 дни след термин. И не е вярно това за спермата. Ние правихме секс, не се пазихме и преносих и двете деца и раждането започва, когато на бебето вече му се излиза Smiley

КРР Успех! Според мен ще е скоро. Както писах горе и двете деца ги преносих и бях в болницата за наблюдение. И двата пъти започнаха да ми изтичат по-малко водите вечерта. На сутринта ми падна цялата тапа и родих до няколко часа. Но пък при мен след падане на тапата имах едва 2 см.разкритие и предизвикаха раждането.

# 629
За секса има логика да работи - спермата съдържа простагландини, които отпускат маточната шийка. За всичко останало си е малко в сферата на легендите и митовете, според мен. Аз наскоро четох един друг поглед над нещата, който ми се стори логичен. Той сочеше, че при някои жени става точно наопаки - тръгва раждането като хууууубаво си почиват и спят пълноценно няколко дни - така организма се настройва, че всичко е наред, няма стресове, няма страшно, има хапване, има сън и атмосферата е достатъчно спокойна за раждане в безопасност. Та може пицата, вкусното хапване и почивката всъщност да свършат работа.

Аз правих упражнения почти цяла бременност, ама влизам в сряда в 38 гс и бебето си седи супер спокойно. Grinning
Да и аз не спирам да се движа ,дори и в къщи правя упражнения.Наистина си е малко митове и легенди ,като това че бременната не трябвало да яде риба и заешко месо,или пък щом има киселини ,щяло да има коса.
На мен сега ми е интересно ,ако не бях секцио дали щях да изкарам до термин и да пренася,понеже ми е първа бременност.

Общи условия

Активация на акаунт