Деца с аутизъм

• 61 927
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,мили майки!Аз също съм майка на момченце на 2 год.и 3 месеца и имам съмнения за аутизъм.Кажете ми към кого да се обърна във Варна?Мога накратко да ви разкажа за сина ми. Развитието му до 1 година със сигурност мога да кажа,че е било в нормите.В смисъл-усмивка на 1 месец,гукане преди навършване на 2-я месец,изправявяне на кошарата на 8 месеца и тръгване да ходи на почти 10 месеца.Дотук добре.Изричал е срички ма-ма,ба-ба,та-та,де-де,ад-де,па-па,ам-ам до навършване на една година.След това като че ли заложи повече на двигателното си развитие.Катери се,бяга.Заиграва се със строител и редене на кубчета.Въобще не желае да му обяснявам по книжките.Разглежда ги сам.Имаше период,в който,като види дете,колкото него,го гони да го пипа по ушите,а сега много обича да си играе с голи лакти на ръцете на хората.Определено му доставя удоволствие.Иначе е много весело,жизнерадостно дете.Изпълнява команди,да речем в почти всички случаи.На пързалката се закача с другите деца, радва им се, смее се.И най-важното - не му се говори.В момента казва само ба-ба и ам.Иначе дава целувка за довиждане.
Съжалявам,че Ви оттегчавам с моите проблеми,но наистина се нуждая най-малкото да споделя с някого.Ако някой може да ми помогне с нещо предварително Ви благодаря.

# 76
А защо аутизъм. Повече ми прилича на някакъв говорен проблем? Кой се съмнява за аутизъм? Лекарите ли?

# 77
Защото не иска да гледа в книжките,като му показвам в тях животни или други неща,а гледа някъде встрани.Абсолютно нежелание да ме слуша какво говоря.А пък като му пея песнички или казвам стихчета,като трябва да покаже например колко е голямо патето,ми хваща ръката и я вдига,но не само неговата, а и моята.И знае кога трябва да си вдигне ръката.Въобще много противоречиво се държи в различните ситуации.А най-много обича да бяга безспирно,откъде е взема тази енергия - незнам. animal037 

# 78
  • густо майна Филибето
На мен по описанието повече ми прилича на хиперактивност.Ако изключа двигателните проблеми на моето дете,описанието ми е познато.Разбира се,специалистите имат думата.Май четох това в консултация с логопед?

# 79
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
За Книжките- мой племеник не е проявявал интерес към книжките и сега е много против четенто ,а е на 14 и учи в езикова гимназия. До три години е отказвал да казва кое животно какво е. Проблемът се окзал, че има проблеми с очите и не вижда изобщо какво представлява картинката, но при вас притеснителното е говора, но ако разбира мисля че това много добре. Би било добре, обаче да се постави диагноза от компетентен.

# 80
mama_c,
защо не споделиш притесненията си и с педиатъра? Ако е добър специалист, ще те насочи към правилния човек (при нас стана точно така - ходихме къде ли не, при професори, доценти и пр., които ни взимаха парите за консултации и казваха, че не могат да ни помогнат #Cussing out).

# 81
Благодаря Ви много.Бихте ли ми казали,ако знаете координатите на добри специалисти по проблема във Варна.

# 82
Здравейте всички! Simple Smile
Имам син на девет години с диагноза детски аутизъм. Тук прочетох много интересни и полезни неща, за което благодаря на пишещите. Не знам дали ще мога да съм от полза на някоя майка, но все пак моето дете е вече голямо и сме минали през много перипетии, така че ще се радвам ако съм полезна, пък било и със съвет.
Относно терапията със животни, за която някой по-горе пита, аз знам за такава с коне и с делфини. За първата нямам много информация, освен че се отразява добре на такива дечица. За делфинотерапията ще дам линк, ако някой се интересува. Сайтът е на английски, но се разбира за какво става дума.

# 83
Здравей, Shemet!
Добре дошъл/дошла!
Радваме се на всякаква информация по въпроса. Моля те, дай линка, за който спомена.

Мен лично ме вълнува въпросът с училището, как се справяте вие?

Четох една статия, в която се казва, че на децата помагат и други животни, като котки, кучета и рибки. Само че моето дете изпитва неописуем ужас от котки и кучета Sad.

# 84
  • The new Earth
Ето линк за  ДЕЛФИНОТЕРАПИЯ от библиотеката на форума Simple Smile

# 85
# 86
Здравей, Shemet!
Добре дошъл/дошла!
Радваме се на всякаква информация по въпроса. Моля те, дай линка, за който спомена.

Мен лично ме вълнува въпросът с училището, как се справяте вие?

Четох една статия, в която се казва, че на децата помагат и други животни, като котки, кучета и рибки. Само че моето дете изпитва неописуем ужас от котки и кучета Sad.
Аз съм майката Simple Smile
Извинявам се, че се забавих, ето линка за Делфинотерапията
Има дадени и резултати, постигнати с деца с аутизъм, ДЦП и други болести.
Относно животните - ние имаме коте, в началото синът ми си стоеше до него  и го милваше по малко, но котето порасна, започна да се закача и сега изпадаме в истерия, ако случайно ни докосне с лапичка Grinning. На кучета изобщо не обръща внимание. Другата седмица ще отидем до конната база, говорихме с треньора там, казаха че нямат нищо против да работят с такива деца, стига и детето да поддаде на обучение. Ще разкажа какъв е резултатът от ходенето.
За училището- ще бъдем трети клас в помощно училище. Учителите идват вкъщи. Първи клас мина много добре, беше трети по успех в класа Simple Smile, но след това изгуби интерес. Пробвахме да го водим там, но не слуша в час. Госпожата стои до вратата и го дебне да не избяга и се отказахме. Сега го водим в Карин дом, там имат различни методи за работа и се надявам да постигнем успех.

# 87
Здравейте, бях много приятно изненадана от интереса, информираността, отношението и чувствата, с които говорите за аутизма. Аз съм майка и едно от дечицата ми е с аутизъм. Имаме малко, но затова пък много активно родителско сдружение, сформирано преди 2 години. Помагаме си, превеждаме методическа литература, част от която може би сте видяли на сайта ни, работим по въпроса и за създаването на център за работа с деца от аутистичния спектър. Идеята ни е да можем да осигурим бърз достъп до информация  по въпросите на аутизма и на родители и на специалисти. Имаме вече няколко, преведени от английски, книги, събрана библиотека на английски и руски, които си препредаваме, за да запълним липсата на информация.
Радвам се, че пишете и за диетата без глутен и казеин- тя е много ценна и ефективна, особено ако е приложена при деца до 5 годишна възраст. При деца до 3 г. се отчитат дори голям процент случаи на пълно възстановяване. Имам литература за тези диети, има море от информация в нет-а. Трудно е да се започне тази диета, но е приложима и с времето става дори лесно.
Другото, което е донякъде е новост за БГ е процеса на хелиране при аутистите,т.е -чистенето на организма от тежките метали. В САЩ изследвания доказват връзката на аутизма с ваксините (а също и на продължителната употреба на антибиотици в ранна възрас при организми със слаб имунитет или други наследствени предпоставки като автоимунни заболявания и др.) нещо, което нашите специалисти отричат,както впрочем и на много места в Европа -също. Така или иначе д-р  Buttar излезе с публикация на изследванията си и резултатите са - 19 от 30 деца - напълно възстановени след хелиране с препарате TD-DMPS. Процесът отнема около 2 години, със сравнително добри и бързи резултати особено при деца до 5 г. Общувам и се срещам с хора, които прилагат това лечение в много страни, но предимно САЩ и постигат добри резултати.
Аз започнах наскоро този процес с моя син, прилагат го и две други дечица, които познавам отблизо. Пиша ви толкова дълго и обстойно, защото мисля, че всички трябва да знаят за възможностите пред тях, според мен и за всички майки на здрави дечица, ваксините би трябвало да бъдат право на избор, защото не всеки млад организъм е готов за такава намеса.... 
Има прекрасни сайтове за информация на английски, за съжаление не можем да смогнем да превеждаме всичко интересно и да го качваме на нашия сайт.
Ако можете погледнете: www.generationrescue.com
Книгите:  Evidence of Harm  и Children with Starving Brains / J. McCandlle
са бестселъри в САЩ, а втората е нещо като настолна библия на родители и специалисти, занимаващи се с деца с проблеми от аутистичния спектър.
Сте се радвам да съм полезна с каквото мога... и още веднъж ви благодаря за тази тема и това отношение!     

# 88
  • густо майна Филибето
Здравей мама3!Добре дошла в този форум!Беше ми изключително интересно това,което си написала.Говориш за сайт,но не виждам линк за него.Би ли ни предоставила такъв,за да го разгледаме?

# 89
Асоциаця Аутизъм  http://www.autism-bg.hit.bg

Сложих адреса и в профила ми. Ще се радвам да бъдем полезни на всички родители и ако можем да им спестим време, излишни усилия и ненужни и подтискащи разговори ,че аутизмас е присъда за цял живот и нищо не може да бъде направено...Аз минах по по-дългия път на проби и грешки и ми се иска преди 5-6 години да имах знанията и опита ,който натрупах
през последните години.
Поздрави и успех на всички!
мама3   

Общи условия

Активация на акаунт