Депозит при наемане

• 1 847
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Допълнително вложени пари в ремонт на имот под наем за сметка на наемодателя са пари, които в много редки случаи се връщат, аз не бих инвестирала в чужд имот, единствено ако ми се приспадне от наема и то незабавно.

# 16
  • София
Е, то това е била уговорката... Но...  Друг е въпросът защо самата тя не си ги е приспадала от плащането според размера, за който са се разбрали... Че и наем предварително... Ама били й спешни... Реално хазаина колко му е спешно и колко го е закъсал не е проблем на наемателя, че да го ползва като касичка.

# 17
Казусът е следният:  има ли основание наемодателят да откаже да върне депозит, който е два месечни наема, при условие, че е спазено едномесечно предизвестие, и нямам финансови задължения или имуществени щети. Договорът е за една година, но напускам много по-рано със едномесечно предизвестие,  което спазвам.

# 18
В общия случай има основание да откаже. Изкарала съм огромната част от последните 15 години под наем, отделно и съм търсила, мои близки са под наем и са търсили -  винаги при предсрочно напускане депозитът се задържа. Ако в твоя договор е различно, значи си някакъв еднорог.

# 19
Няма как хем да има предизвестие, хем да задържа депозита. Нещата трябва да са дефинирани по-ясно - какво покрива този депозит, има ли наказание при предсрочно прекратяване и какво...
Общо взето всичко трябва да е ясно описано в един договор, а не да се пита във форум какво било прието.

# 20
Договора си прочетете. С разбиране.
Целия, а не само определен пункт.

# 21
Договорът е за една година, но напускам много по-рано със едномесечно предизвестие,  което спазвам.
Това обикновено значи, че една година е твърд срок, а след това договорът продължава като безсрочен с месец предизвестие за прекратяване.
Ако можеше да се прекрати месец за месец, то какъв е смисълът въобще от тази една година?
Разбира се, тя трябва да важи и за наемодателя - тоест през първата година няма право да прекратява договора, да променя условията му и т.н. - а след това с месец предизвестие.
Но най-добре, наистина, прочетете си какво точно е написано в договора ви. Може пък да е вписано, че депозитът служи само за покриване на щети, а не и като обезщетение за предсрочно прекратяване.

Общи условия

Активация на акаунт