Всичко за дамските чанти – 4

• 66 718
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
И аз искам да видя и пипна, а ми писаха за избор на цвят- 5 до 7 седмици. М няма да чакам, ще ми мине до тогава. Танер така ласкаво се изказа и за люпещия се ЛВ у нас, така че…

# 631
И аз го гледам Танер, както и други инфлуенсъри, които правят ревюта на чанти, но проблемът е, че не се знае в кой момент тези ревюта са платени (понякога е очевидно, друг път не толкова).

Всички говорят за по-доброто качество на винтидж чантите Chanel със златно покритие на хардуеър и т.н., обаче те са също огромна цифра, тук поне pre-loved почват от 4.5k. Гледам чанта Chanel, която ми е набор и вече прилича на мекица, гледам и чисто нов Picotin в сайта на Hermes за същата цена и не разбирам как Chanel държат? Ясно е, че са титан в света но модата, но все пак…

Като стана дума за Picotin, този уикенд пуснаха нов цвят в сайта или поне аз за пръв път го засичам - Gris Pantin. Харесва ми на картинка, но не знам с какво може да се съчетава, освен с други нюанси на сивото в монохромен аутфит. Който носи сиви чанти, може да сподели с какви цветове ги съчетава. Ето и снимка:

# 632
Аз нося много сиво и съчетавам с всичко без бежово. Синьо, лилаво, черно, зелено, оранжево, с всичко.

# 633
Аз обичам сиво с различни тонове на нюд, класи ми е и ме кефи. Както и с принтове, деним, всякакви пастелни цветове в лен. Според мен цветът е доста красив! А за Шанел- уж държат, но се опитвам да разкарам едно бабе за парите, които купих - 1.8к -във Вестиер, в доста Ок вид, но не кълве. Така че на теория- държат цени, но на практика- стоят. Може и да е от цвета и сезона…

# 634
Точно в това ревю на Танер отдолу изписваше платено партньорство. Поне, когато аз го гледах. Аз го следвам в тик ток.
Иначе чантите изглеждат отлично, но, както споменахте, плащането на мито и ДДС, или каквито там са митническите такси и данъци, цената отива доста нагоре.
Поръчах си моделчето на Ралф Лорън, тип Пикотин, за който ви питах. Успях да я издебна в черно, дебнах всички сайтове като луда, двоумях се между черно и червено, а и цената на червената беше по доста по ниска, имаше намаление, трудно взех решение. Чакам я да пристигне, ще споделя как е, когато пристигне, дали ще си я оставя.

# 635
  • София
Някои модели чанти, ако са от агнешка кожа, тя е изключително финна. Аз имам кожена чанта на LV, но там кожата е бая дебела и трябва голям зор, за да й стане нещо. От агнешка кожа имам една чанта на YSL, още ми е нова, освен това е бяла. Въпреки това съм сигурна, че ще даде щети много бързо, но бях наясно като я купувах. Моя приятелка си купи Шанел, изрично избра вариант не с агнешка кожа. Иначе на моята Демелиер кожата й е дебела и здрава, много добре е направена. Имам едно Fendi,  също съм доволна от качеството, но то е от плат, с кожени дръжки. Аз съм голям фен на марката, много им харесвам нещата. Иначе кожената чанта, която е отнесла най-много носене, търкане, пълнене и изобщо употреба на макс е на Живанши.

И аз имам Givenchy-то, но бяла и потвърждавам, че страшно е здрава. Шегувам се, че ще ме надживее. Имам и на Saint Laurent и са наистина много красиви, но не толкова практични или по-скоро не са ежедневни.
За мен чантите на Ралф не струват парите си.. Имала съм няколко през годините и качеството им ме разочарова.
Научих преди да купя чанта да гледам втора употреба такава.. По начина, по който изглежда горе-долу ми става ясно кои са й слабите страни и дали си струва.
С годините също установих, че и чантата, като обувките, освен да е красива, трябва да е и удобна.

# 636
За удобство и практичност на чантите мога да напиша дисертация 😃 Шегувам се.
И не съвсем - особено за ежедневни работни. Като се движа с кола е едно, а като имам повече ходене из града друго, за разходки и вечерни трето и т.н.
Функцията е на първо място и как ми застава на рамото.

Това с гледането на втора употреба, за да види човек модела как държи е много добра идея 🌷

# 637
  • София
Именно удобството при носенето, както и достъпът до съдържанието в чантата, са ми много важни при избора. Няма да забравя прословутата Snapshot на Marc Jacobs... Чак рани ми беше направила на ръцете при бъркането вътре - толкова твърда и неудобна. Иначе сладка на външен вид... Разкарах я скоропостижно!

# 638
В този ред на мисли- Кели коланите ми драскат 3 годишната когато я нося. Вече пуснах един, ще продам и 4те. Дано детето си заслужава 😂. Търся друга идея за колан на талия, който да отива на тъмни и кафяви чанти, ако имате предложения- моля, пишете.

# 639
  • София
В този ред на мисли- Кели коланите ми драскат 3 годишната когато я нося. Вече пуснах един, ще продам и 4те. Дано детето си заслужава 😂. Търся друга идея за колан на талия, който да отива на тъмни и кафяви чанти, ако имате предложения- моля, пишете.
Аз се сещам за Celine, но на мен фаворит ми е YSL тъничкият, с логото. Много е изчистен, пипнат отвсякъде и същевременно семпъл и си отива с всичко - и с дънки, и с панталони. Аз го нося и с рокли и тренчове Simple Smile
Скрит текст:

# 640
Откъде може да се поръча такъв колан на YSL?

# 641
  • София
Откъде може да се поръча такъв колан на YSL?
От сайта на марката Simple Smile Иначе е пълно с ментета и не бих рискувала.

# 642
  • Отвъд алеята зад шкафа
И от други сайтове може, като Mytherеsa.
Има и в София, тук - https://all-u-re.com/product/cassandre-belt-with-square-buckle-i … rained-leather-2/

# 643
  • София
И от други сайтове може, като Mytherеsa.
Има и в София, тук - https://all-u-re.com/product/cassandre-belt-with-square-buckle-i … rained-leather-2/
Да, има го и на други места. Аз имам и бежов, но не го нося почти. Установила съм за себе си, че черен с тока в цвят copper или старо злато ми е най-носим и съчетаем с дрехите. Обичам топлите цветове (кафяво, бежово, нюд, mauve и khaki) и ми се вписва отлично. Пробвала съм и с кафяви колани, но по-трудно се комбинират с дрехите, освен ако не са черни.
Като бюджетна алтернатива препоръчвам коланите на Масимо Дути. Имам много и са ми на доста години вече - не са мръднали. Не знам сегашните обаче как са, тъй като според мен марката доста занижи качеството си (за сметка на цените) и все по-рядко пазарувам от там Sad

# 644
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз случайно видях ето този модел и мисля да си взема такъв,  харесва ми:

Общи условия

Активация на акаунт