Естетични процедури за лице и тяло – 60 тема

• 50 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Слагах го в Hill clinic. И аз не го бях чувала, затова като ми показа опаковката лекарката, зададох няколко въпроса веднага. Тя ми обясни подробностите, които посочих в поста си. Каза и че е от производителите на Рестилайн.

# 316
А някой поставял ли е ботокс на Rentox и доволен ли е? Колко издържа?

# 317
Седмица преди да стане драмата с ботокса имах записан час при Георгиевски, но се притесних, беше ми много напрегнат период и реших, че и това ще дойде в повече и го отложих. Сега и аз мисля, че след този скандал е супер подходящо да се слага ботокс, защото всички лекари ще са особено внимателни, най-вероятно и дълго ще е в промоции 😂. Не мисля, че в клиника като Дерма акт ще допуснат да се случи такава издънка. И мен ме е страх, но в крайна сметка трябва да се тегли чертата и да си отговориш на въпроса с бръчките ли ще си ходиш или ще направиш нещо.

# 318
Коя е другата тема която коментирате?

# 319
Хей момичета, моля някой да ме посъветваа за добър ЛЕКАР при който мога да си поставя филър в устните във Варна. Някой има ли мнение за д-р Юлия Савченко която работи в клиника Естемед, за момента съм се спряла на нея обаче с тези нашумелите издънки честно казано се притеснявам да се доверя. Ще се радвам да чуя и вашият опит.

# 320
Леле, като ви чета, на мен ботоксът ми е някаква буквално рутинна процедура. Никога не ме е било страх, но и аз винаги съм слагала при дерматолози. Имала съм леко грипоподобни симптоми за ден два, главоболие май също, по-скоро при самите очи, както когато си изморен, първите две седмици имам и леко подуване на клепачите, НО това не са странични реакции, а първоначален ефект от поставянето на ботокса. Д-р Георгиевски точно това каза и в едно интервю. За странични реакции се говори, когато вече здравето е засегнато.

Главата боли от релаксацията на мускулите и нашите несъзнателни опити да правим мимики, с вече релаксиран мускул. Не ви ли се е случвало при силно слънце на плажа да се мръщите цял ден и после леко да ви болят очите. Това също ми го е казвал д-р Георгиевски. За грипоподобните симптоми и лекото подуване на клепачите - аз лично съм склонна да задържам вода и така ми реагира организма в периода на адаптация с продукта (първите две седмици). Но реално, ние и нов вид храна до приемаме, пак има период на адаптация, в който организмът може да получи някакъв ефект.
Честно казано, от филъри и други продукти/процедури, съм имала много по-кофти реакции, отколкото от ботокса. Той, поставен от специалист, е доста по-безобиден от филърите например. Само ако знаете от филър, че дори и бустер какви неща могат да станат, ще ви настръхнат косите.

В крайна сметка, не всичко е на всяка цена. Аз, ако изпитвам такъв страх, ще се придържам съм алтернативни методи. И на мен много ми харесва ефектът от фейслифта и блефаропластиката, леле пък браулифта, но май никога няма да се престраша. Имам страх от упойки и рязане. За протокола - именно заради този страх планирам да раждам естествено, без упойка. Бих изтърпяла болката, но не и да сложа упойка, брр. Мисълта да не си чувствам тялото ме ужасява. На зъболекар за тежки процедури търпя болка и не слагам упойка също.

Та, когато се ходи на подходящото място, при подходящия специалист, ботоксът си е рутинна процедура. Да не говорим, че в големите клиники лекарите поставят ботокс по сигурно 10 пъти на ден.

И накрая - негативните странични ефекти, като падане на клепач, ботулизъм и т.н. се получават от неправилно поставяне/дозиране и неясни продукти. Не е реакция на организма. Всъщност, д-р Георгиевски и д-р Трендафилова даваха интервюта по темата и всички тези неща ги коментираха. Напишете в Google и открийте интервютата, за да чуете мнението на специалистите

# 321
КPP, a има ли алтернатива на ботокса, защото на мен всички лекари ми казват, че не? Аз за това съм се примирила, но то в крайна сметка и по тротоара да ходим е рисковано и нямаме гаранция. Не трябва човек да е такъв песимист. Важното е да се ходи на проверени места.

# 322
В пикът на истерията сложих ботокс в понеделник.  Не съм имала никакви притеснения, защото знам при кого и къде го поставям. Големи хора сме, можем да преценим ситуацията мисля.

# 323
И аз съм от тези, които изобщо не го мислят ботокса. Знам къде отивам, слагам и на 3-те зони, не лягам поне 6,7 часа,  леко ме стяга челото ден, два и това е. Не ми слагат крем за обезболяване преди това, не ме боли поставянето. Най-ефикасната процедура за мен,  но нетрайна за съжаление. Подновявам на 6 месеца.

# 324
Леле, като ви чета, на мен ботоксът ми е някаква буквално рутинна процедура. Никога не ме е било страх, но и аз винаги съм слагала при дерматолози. Имала съм леко грипоподобни симптоми за ден два, главоболие май също, по-скоро при самите очи, както когато си изморен, първите две седмици имам и леко подуване на клепачите, НО това не са странични реакции, а първоначален ефект от поставянето на ботокса. Д-р Георгиевски точно това каза и в едно интервю. За странични реакции се говори, когато вече здравето е засегнато.
Когато слагах при Георгиевски имах същите неща. Откакто смених лекаря, не. Лично за мен, той прекалява с количествата. Никой не може да ме убеди в обратното и това е.

# 325
Коя е другата тема която коментирате?
Звездните компромати.

# 326
Малката доза няма да е показателна каква ще е реакцията на организма при голяма такава.
Е, ако и на малка реагира, то е ясно, че съвсем ще е противопоказно.
Един път слагах, с реакция непоносимост ходих поне една седмица, замаяност, леко подуване на лимфните на врата и т.н. Вече никой не иска да рискува с мен, а и мен си ме е страх, защото явно при мен има реакция. Исках и тест на ръката да се направи, но и това нямало как да покаже.
Ще си ходя естествено красива и опъната Grinning (залагам на качествена козметика за лице и колкото, толкова). Все пак животът и здравето са най-важни!

# 327
Joana, обаче тук не сме лекари и няма как да кажем категорично едно или друго, даже по снимка.
С малко количество не виждам какво ще постигнеш, има си протоколи лекарите си го спазват.
Ако ме питаш мен по-добре не слагай, прекалено много го мислиш и вкарваш напрежение, а точно сега това не ти е нужно.
И понеже те четох в съседна тема, а днес ми е ден да си казвам всичко, в тази тема никой никого не пресира с нищо, а всеки дава личен опит и някакви повърхностни знания.
И да- закъсняла си с ботокса, защото имаш вече
бръчки.Дали ще се махнат никой не знае, колко ще държи ботоксът също.
Или пробваш, или се чудиш така.Права е Кенди в случая.Колкото и да го въртим този ботокс, повече
инфо. няма да дойде.
Моя приятелка с изразена мимика къде ли не ходя да ѝ слагат и не става.Едно, че беше
много закъсняла, второ,че не ѝ помогна поставянето, защото мимиката бързо се връща.
Това е.
И тук и в другата тема не съм писала нищо по различно от моите опасения. Да, лично за себе си изпитвам несигурност и дори и след като направих една консултация, тук в Пловдив не съм убедена все още. Затова продължавам да проучвам. По здравословни причини (автоимунно заболяване), си имам своите страхове и затова съм решила, че няма да се пусна на първото място, където съм направила консулатция. Въпреки, че дамата беше лекар и е със добри отзиви, като специалист, не ми прозвуча достачтъчно убедително за мен.
Ще направя консултация при възможност при Георгиевски или друг с лекар в Дерма акт и ще споделя резулатата при мен, защото вярвам, че тук има и други жени, които явно се притесняват да споделят от какво се притесняват.
Разбирам вашата увереност и защита, защото вече сте правили доста процедури и сте си намерили вашият специалист, но някои тук, до сега не сме правили нищо. И да, дори да е късно за тотално гладко чело (което никога не съм имала),  съм сигурна, че ще имам подобрение на сегашните мимически бръчки, както и на кожата изцяло, защото искам да направя и някои процедури за стимулиране на колагена в кожата.
При направената консултация, лекарката каза, че кожата ми е плътна и не е споделяла мнение, че няма да има добър ефект от поставянето.  Каза, че задължително трябва да се постави в трите точки, което ми беше ясно.
Съжалявам ако са се обидили по някакъв начин, дамите, тук и благодаря за полезните мнения!

# 328
Ако имате бръчки няма да имате никакво подобрение. Казвам го от собствен опит, лекарите трябва да приберат парите няма начин.
Коментирането на съфорумци по темите е кофти практика.

# 329
В другата тема каза, че едва ли не тук сме пресирали, нападали и сме налагали някакви догми за процедурите с наставнически тон..(цитирам по памет)Дори да не си имала това предвид, то така прозвуча.Мен лично това ме учуди, да не кажа подразни.
Всеки е свободен да прави избор, но не виждам как другите да са му виновни.Ако някой се чувства пресиран от темата за разкрасяването, то е хубаво да работи със себе си, не да обвинява околните.Аз също остарявам и правя каквото мога за това, но се опитвам да свикна с мисълта, че  няма да съм същата, макар и да имам добри гени.Естествен процес.
За ботокса- сподели какво ти е казал лекарят след поставянето, как и защо го избра, но дотогава не виждам какво още може да се каже по темата, защото всичко е строго индивидуално.
Мисля, че вече тази тема се изчерпа и последните страници си дъвчем едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт