Естетични процедури за лице и тяло – 60 тема

• 50 546
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Напоследък, в темата, много често се споменава Каляшева.
Преди време тя се славеше, че прави много хубави устни. Аз ходих при нея, правих устни за пръв път, сложих 0.5 мл. Добре станаха, но много бързо се спихнаха.
Не са се спихнали, някои устни се надуват много при боденето и отокът се задържа 2седмици и полека се наместват.Затова хората мислят, че се спихват.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 10:08 от AnMary

# 586
Ще си обръщаш внимание, разбира се.
Остави го здравето, купи си нещо хидратиращо. Почиствай кожата с подходящ продукт, ползвай витамин Ц серум, слънцезащита.
И това е.

Ботокса ще ти фиксира мимиките, но лицето компенсира гримасите и ще натовариш друга зона. За мен не е панацея.

Това не го бях чувал, че лицето компенсира и едва ли не натоварва на други места. Което автоматично значи главобол или други бръчки на други места?
Моля, който си е слагал и наистина има опит, да ме светне моля по темата, защото съм се засилила  да слагам, но малко ме е страх какво е усещането наистина.

# 587
Затова се прави : чело-гневна-пачи крак( ако не налага и носле).З да няма компенсаторни бръчки.Усещането е странно в началото, но бързо минава и се свиква, после все едно нищо няма:

# 588
И аз за първи път сложих в 3 зони. Разбрахме се за по-малко количество в началото и на ретуша да се добави. Ами много добре се получи, имам мимика, но нямам бръчки, освежено е лицето. Не се усещам странно и не виждам натоварване с мимики на съседни зони. Но преди слагах само пачи крак и тогава ми се появиха гънки и торбички под очите. При друг лекар бях. Определено сега съм много по-доволна.

# 589
Радиес по мое мнение не дава обем, а плътност и еластичност и кожата, не е вяла и мека/отпусната. Вдига се лицето и крайчетата на устните също. При мен точно така се получи. А мацката от клипа е още отточна и за това изглежда подпухнала.
А за ботокса преди години правех грешката да слагам само на чело и се компенсира със бръчици пачи крак. Сега бода на всякъде и няма такъв проблем.
То всъщност няма къде да се сбръчка, като са сложени трите зони + нос Grinning

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 20:03 от Bug_Developer

# 590
Моя приятелка ми се оплака от падане на едното око, в следствие от ботокса. Буквално едното и око 3 месеца е било полузатворено и
доста дискомфорт е изпитвала особено пред хора, с които работи.
Ходила на невролог и приемала лекарства, но докато не отминал ефекта
А поставя вече 5 години на едно и също място. Сега се страхува да не стане същото.
Явно не са редки тези странични ефекти.

# 591
  • София
Е не е честно... сега пак се разколебавам - радиес или лазер...

# 592
  • Бургас
И аз за първи път сложих в 3 зони. Разбрахме се за по-малко количество в началото и на ретуша да се добави. Ами много добре се получи, имам мимика, но нямам бръчки, освежено е лицето. Не се усещам странно и не виждам натоварване с мимики на съседни зони. Но преди слагах само пачи крак и тогава ми се появиха гънки и торбички под очите. При друг лекар бях. Определено сега съм много по-доволна.

А аз за първи път сложих ботокс. В трите зони.И като се усмихна сега, се появяват едни други бръчки, които преди нямах. Отдолу на бузите, под очите, около скулите. Един вид кожата на скулите се повдига при усмивка, но няма как да отиде нагоре, нали пачия крак е блокиран и се сбръчква там. При някоя от вас получава ли се това?

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 23:58 от bsz

# 593
Е не е честно... сега пак се разколебавам - радиес или лазер...

Първо лазер, след време - радиес, ако е нужно.

# 594
Bsz, аз, както писах по-напред, бях сложила веднъж на трите зони и най-странното беше, че под очите ми се получиха гънки, от типа леки бръчки, които никога не съм имала там. Явно при блокирането на пачия крак, който си имам, мимиката ми беше отишла там.

# 595
Може ли да споделите при кой лекар поставихте в по-малко количество?
Иска ми се и при мен да е такъв подхода, за да видя как ми се отразява. Наясно съм, че няма да се премахнат бръчките изначално, но поне ще се види има ли реакция.

# 596
Следващият път при поставянето на ботокс, изисквайте( ако имате такава възможност) да ви поставят - гневна( за различните лица и възрасти се поставя в различни точки), горе в челото, почти до косата   и в опашките на веждите( след чупката на веждата) - това лифтира окото. В крайна сметка, всеки лекар дерматолог трябва изключително добре да познава анатомията и разположението на лицевите мускули и да има достатъчно време - преди пристъпване на вкарването на ботокс в точките на  конкретен пациент - хубаво до му разгледа лицевите мускули, да го кара да прави мимики, за да може добре да види - къде точно са разположени мускулите на точно този пациент. Така ще може да блокира правилните мускули, за да бъде постигнат желания резултат.
Ето какво имам в предвид - ботокс при жени над  50
https://www.instagram.com/reel/DFvSpV7PmEe/?igsh=eWxpZ2tod3dtMXE3
Ето и при жени над 40
https://www.instagram.com/reel/DB1XjE0vUdK/?igsh=MTAxOGNjYWZ0NWY0cw==
Ето и три възможни причини за риск от BOTOX Brow drop
https://www.instagram.com/reel/C-dNqvrPyja/?igsh=MTR2azl1ZHJ6amYyMw==

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 09:33 от Anelia Dimitrova 649961

# 597
  • София
Забравих още един въпрос- тъй като лазерите са на база топлина, препдолагам ще разгради ботокса по-бързо. т.е. след като приключа с процедурите, трябва да сложа и ботокс, нали, преди това не е желателно. Или те не са концентрирани в челото.

# 598
И при мен има този ефект на допълнителни бръчки под очите след ботокса на пачия крак и затова вече не слагам там въпреки препоръките да се слага в трите зони..

# 599
Може ли да споделите при кой лекар поставихте в по-малко количество?
Иска ми се и при мен да е такъв подхода, за да видя как ми се отразява. Наясно съм, че няма да се премахнат бръчките изначално, но поне ще се види има ли реакция.
Сложих при д-р Битолска, в Дермаакт. Но трябва да уточня, че моите очи са изпъкнали и аз винаги съм имала линии отдолу, даже и на 20 г. Но резултатът е много добър и изобщо не може да се сравнява с предното поставяне. Тогава и количеството беше доста повече, на повече места ме боцкаха.

Общи условия

Активация на акаунт