ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 217
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Моята пък през деня само в раницата или с много люлеене и на ръце заспива, но вечер пък не иска на ръце. Ще видим дали ще се задържи.

Juji, кърмата не спира току-така, особено след 12 седмица минава изцяло според търсене и предлагане. Колкото повече суче детето, толкова повече кърма ще има и обратното също

# 121
Вечерното приспиване винаги е след баня към 21:30. След това се буди да яде и пак заспива до сутринта. Последната дрямка или е на ръце или я пропускаме. Иначе през деня по принцип може и сам да заспива в леглото си.
Ох, днес той е много крив и целия ден го прекарахме в рев и сън - 10 часа сът, какво ще прави през ноща не знам. И тъкмо заспа и пак се събуди - плюе биберона, после го търси с рев и така 1 час. И аз май го разлюлях по силно и сега ми е гузно.
Имам две раници едната е ергобейби, а другата е някакъв хибрид между раница и стринг - лов тай, но не съм сигурна дали я слагам правилно, защото платката му е на половина на гърба, изобщо не му стига до вратлето.

# 122
Моята ергобейби така и не го хареса, май трябва още малко да порасне. Та пробвахме разни други видове носилки при една консултантка по бебеносене и взехме най-накрая едно Кокади. Вкъщи и то не й е предпочитано, най-харесва на ръце да я разнасям, а тя да си гледа Simple Smile но има хляб в тази работа с носилката.

Мая, много се радвам, че идеята ти е помогнала ❤️ наистина, понякога е много лесно човек да пропусне очевидното. Аз съм с благодарност за Дрийм за споделянето по повод самоуспокояването - бях премахнала биберона заради кърменето и все нещо не достигаше да се самоуспокои, когато я слагам да спи сънлива, но будна в креватчето й. Ами оказа се, че това нещо е точно биберонът! Снощи и днес цял ден експериментирам - успокоява се и още как. Даже няколко дни подред си спи и в креватчето за дневните 30-минутни дремки. Доволна съм, може би ще смекчи иначе не особено нежната регресия.

И нещо за количествата при цедене:

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 20:40 от Moonlit

# 123
Вечерното приспиване винаги е след баня към 21:30. След това се буди да яде и пак заспива до сутринта. Последната дрямка или е на ръце или я пропускаме. Иначе през деня по принцип може и сам да заспива в леглото си.
Ох, днес той е много крив и целия ден го прекарахме в рев и сън - 10 часа сът, какво ще прави през ноща не знам. И тъкмо заспа и пак се събуди - плюе биберона, после го търси с рев и така 1 час. И аз май го разлюлях по силно и сега ми е гузно.
Имам две раници едната е ергобейби, а другата е някакъв хибрид между раница и стринг - лов тай, но не съм сигурна дали я слагам правилно, защото платката му е на половина на гърба, изобщо не му стига до вратлето.

Аз пък или тук някъде прочетох или може и другаде да е, но май тук, че при бебетата не е като при възрастните “да не спи през деня, та да спи през нощта”, а обратното. Някой спомен, че “колкото по-добре спи бебето през деня, толкова по-добре ще е през нощта”.

Аз пък от днес записвам часовете и времетраенето на сън и будуване, за да следя  има ли повтаряемост, моята скоро ще стане на 3 месеца и четох, че по може да се говори за модел на сън.
Засега май има една дълга дрямка през деня, често надхвърля 3ч и всеки път се чудя да я будя ли или не.

# 124
Мая, така е - нужно е да има достатъчно на брой дремки през деня, за да не е преуморено, както и достатъчно дълги интервали на будуване, през които порядъчно да се изморява. Общо-взето, твърди се, че целият ритъм на сън се регулира с тези параметри плюс време на събуждане сутрин.

Добавям този линк, много полезни неща има там:

https://huckleberrycare.com/blog/first-year-of-sleep-expectations

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 21:03 от Moonlit

# 125
Ами като изключим днес модела му за сън е долу горе 1:30 сън - 1:30 будуване. И има една дрямка от 2 часа. Гледам да излизам с него, когато му дойде време за двучасовата дрямка. Първото му будене за деня е между 7:30 и 8:30. Като стане на 3 месеца ще започна сутрин да го будя, за момента не съм.

# 126
Moonlit, по кое време е хубаво да се буди бебето сутрин според теоретиците?

Моята май определено има една по-дълга и от 3ч дрьмка в следобяда, особено пък ако ми е в ръцете. Ей и сега се чудя дали да я будя или не? Кажете кай буди и кой не, и защо?
*значи, заспа май към 15:30, обаче се събуди много скоро, дадох и шишенце и заспа вече дълбоко към 16ч, сега тук е 19ч.
* иначе започна да будува май по към 2ч, досега беше 1.5 часа.

# 127
Мая, сигурно има различни мнения, но точно слушах един курс за бебешки сън, където препоръчват старт на деня между 6 и 8.

Иначе за дневните дремки препоръката е да са макс 2 часа всяка.

# 128
За приспиване много ми помага като го хвана за ръчичките , стиска ми пръстите и се успокоява.
Иначе от вчера ми е много приказлив, закача се, смее се, гука ми. Сигурно защото го водих на моето село и чистия въздух му е повлиял добре .🤭

# 129
Мая, сигурно има различни мнения, но точно слушах един курс за бебешки сън, където препоръчват старт на деня между 6 и 8.

Ми то хубаво между 6-8, предвед ранни чясове за посещения на доктор/акушерка или ходене някъде. Обаче моята днес в 7 и спа до 9:30, като се събуди с рев я сложих на цицка и така до 11ч.

Сега продължава да спи вече 4ч и понеже я слажих за пръв път през деня  в кошчето, сигурно си е памислила, че е нощния сън 🤦🏼♀ ММ казва там само през нощта, но на дивана пък в хола вече не спи🤦🏼♀

# 130
Аз не го будя, колкото му се спи - толкова. И дневния и нощния сън са на едно и също място.
Две вечери заспива в 19ч и изкарва до 3-4ч. Снощи отново към 19ч, но го събудих в 23ч, за да спася моя сън. Нахраних го, заспа и станахме в 8ч. Днес си заспа нормално в 21:30ч.
Когато се успи повече през деня, очаквам да будува повече, но не - макс час, час и малко и вече търка очите и започва да мрънка.
Във вторник започвам тренировки, вече нямам търпение. Честно казано ми е криво да го оставя за 2 часа и аз да си ходя някъде си. Ще го мисля през цялото време дали плаче, дали баща му се оправя с него и т.н.. Но честно ви казвам, че не мога да се понасям как изглеждам. Била съм и повече кг от сега и пак някак не изглеждах така зле. Носа само широки дрехи, ходя като клошар. Забила съм 65 кг. При моята височина от 166см, нормално тегло е около 61кг, нооо няма шанс. Докато не се върна на 56-57 няма да се кротна. Имам шкембе, паласки, целулит, баджаци.... Ужасна работа. Даже в лицето изглеждам дебела. Самочувствието ми е под нула.

# 131

Ми то хубаво между 6-8, предвед ранни чясове за посещения на доктор/акушерка или ходене някъде. Обаче моята днес в 7 и спа до 9:30, като се събуди с рев я сложих на цицка и така до 11ч.

Сега продължава да спи вече 4ч и понеже я слажих за пръв път през деня  в кошчето, сигурно си е памислила, че е нощния сън 🤦🏼♀ ММ казва там само през нощта, но на дивана пък в хола вече не спи🤦🏼♀

Честно казано, препоръките за точни часове ги вземам по-скоро за информация. За мен са важни принципните постановки - колко дремки се препоръчват, колко будно време - и дори и за това всичко е много индивидуално. Но трябва да призная, че тази информация ми помогна по-добре да чета сигналите, които бебка дава и да реагирам.

# 132
Аз не го будя, колкото му се спи - толкова. И дневния и нощния сън са на едно и също място.
Две вечери заспива в 19ч и изкарва до 3-4ч. Снощи отново към 19ч, но го събудих в 23ч, за да спася моя сън. Нахраних го, заспа и станахме в 8ч. Днес си заспа нормално в 21:30ч.
Когато се успи повече през деня, очаквам да будува повече, но не - макс час, час и малко и вече търка очите и започва да мрънка.
Във вторник започвам тренировки, вече нямам търпение. Честно казано ми е криво да го оставя за 2 часа и аз да си ходя някъде си. Ще го мисля през цялото време дали плаче, дали баща му се оправя с него и т.н.. Но честно ви казвам, че не мога да се понасям как изглеждам. Била съм и повече кг от сега и пак някак не изглеждах така зле. Носа само широки дрехи, ходя като клошар. Забила съм 65 кг. При моята височина от 166см, нормално тегло е около 61кг, нооо няма шанс. Докато не се върна на 56-57 няма да се кротна. Имам шкембе, паласки, целулит, баджаци.... Ужасна работа. Даже в лицето изглеждам дебела. Самочувствието ми е под нула.

Сякаш аз съм го писала това. Точно 166 см съм, в момента съм 62 кг, обаче се чувствам като 82. Преди да вляза да раждам бях 72, пак добре, че заминаха 10 килца, но искам да си стана пак 55,56, както преди да забременея. Честно казано, все още нямам желание и мотивация за тренировки, опитваме се да се нагодим с кърменето, съня и т.н.,но съм си дала време и леко полеко ще си дойдат на мястото нещата. Знам, че като има голямо желание, има и начин, но засега съм дала пауза. Гледам и да наваксвам и със съня, когато бебето спи. И аз иначе не се понасям - като ходя имам чувството, че се треса цялата - най-вече корема и баджаците, всичко е една мекица. А, да, да не забравяме и целулит.

# 133
Добро утро.И ние пак не спим.Стана към 2 и 30 и честно си казвам?че се правих чв не го чувам.Не ревеше,а се караше с някого😁.3 без 10 разбрах,че е набрал инерция и няма да спя.Станах,ми тя и печката тотално угаснала.Та го сложих в шезлонга,нацепих малко дърва,запалих я,проветрих и се заех с него.До 3 и половина бяхме готови,ама дяволчето до сега ми се смя,гали ме,бърбори..Аз ще си правя кафе,че да спя файда няма.Мъжът ми трябва да ходи към 8 до личния да си вземе болничен,че не го пускат отпуска,а е изморен от тия двойни един месец.Като се прибере,аз излизам,че ми казаха до 10-10:30 да съм във фирмата.После и да му зареда храна,памперси и пр.В петък излязох да му купя,обаче направих един фал.Събра си 900лв детето от сурвакането и реших да му купя нещо златно.Да му остане за спомен.Той си има една гривничка с надпис име и рождена дата,едно тънко синджирче,ама предпочитам да инвестрирам неговите пари в злато.Иначе ще ги похарчим.Да,обаче нямаше нищо до 900лв и с целия си ъкъл,купих един синджир и гривна за 1600лв.И останах с 50лв,взех му едно мляко и едни мокри кърпи и се прибрах.Мъжът ми беше най-щастливия човек🫢.Горкият още не беше преглътнал,че предния ден му поизточих картата в Тему,и то без да му кажа.
Между другото,ме е по темата,но аз все още съм много доволна от тях.Сега поръчвам повече(комбинираме се 2-3 приятелки)и постоянно имам бонуси подаръци.С една поръчка от 50лв,получавам 4 или 6 подаръка.Единият ми подарък сега е протектор за глава.Тук ги коментирахме.Тези като раница.Персонализирани прибори за хранене,9 броя,2 чашки,едно шише 700мл,видео регистратор за кола..Въобще на далавера все потребни неща.Миналата седмица пък взех подаръци маратонки за мен,сатенена пижама в 5 части(нощница,халат,къси гащи,долнище и потник),грейка за ММ и комплект 5 бодита за него.

# 134
Добро утро. Моя бебо пък спи, но аз станах да вдигам другите двама за училище. Ех, съдба.
Лунатичка и аз съм страшен фен на Тему. Взех на малкия един гащеризон и един комплект панталонче и блузон. Много са сладки, но няма да взимам нищо повече за него. Има големи спорове доколко са безопасни, от гледна точка на състав на боите, качество на тъканта и бла бла. Не съм фанатичка, ама страх лозе пази. Иначе за вкъщи взимам какво ли не. Дебнех, когато ми дадат отстъпка до 90% на продукт от кошницата, ама вече ми я спряха тази отстъпка. Не са луди хората 😁 На офертите с купони не се връзвам. Трябва да поръчаш за 50 лв и ще получиш купони за до 300лв отстъпки при следваща поръчка. Ама като получиш купоните, продукти, които до сега да били по 10-15лв, изведнъж стават по 20-30лв. Тоест няма никаква отстъпка, реално ти пак си ги взимаш на редовна цена, все едно без купони. Хванала съм им схемата.

Общи условия

Активация на акаунт