ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 190
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Омега преминава в кърмата. Аз приемам добавка със завишено DHA, като идеята ми е тя да го получава чрез кърмата. Не мисля да й го давам директно.

# 46
Омега преминава в кърмата. Аз приемам добавка със завишено DHA, като идеята ми е тя да го получава чрез кърмата. Не мисля да й го давам директно.

Ще споделиш ли каква добавка приемаш? И тези, които взимате Омега 3, понеже си търся в момента. Последния месец нищо не съм приемала, сега отново си взех на Pregnacare витамините за кърмачки, но не знам дали е най-доброто откъм състав.

# 47
Аз също приемам Омега 3 с високо съдържание на DHA - взимам на Minami MorDHA Prenatal. Капсулите са за бременни и кърмещи, като съдържат 480 mg DHA. Бяха ми препоръчани от приятелка, която много проучва съставките (иначе аз, да си призная, не съм толкова запозната).

Поръчвам ги от Англия, тъй като тук са на по-високи цени. Но забелязах сега, че са изчерпани в английския сайт (все пак ще го изпратя). Решила съм първите месеци да взимам тях, а по-нататък ще си изпия Омега 3 от Прегнакеър (сега пия само витамините от опаковката и запазвам Омега 3 капсулите за по-нататък). На баткото също взех рибено масло в течен вариант на същата фирма Minami за зимния сезон. Сега ще трябва да поръчам от тук, тъй като не са налични в този английски сайт, който аз знам.

https://www.everyhealth.com/mordha-prenatal-60-capsules/12520706.html

https://www.zdravis.com/product/1197/mordha-prenatal-omega-3-za- … -i-karmeshti.html

# 48
  • Sofia
При нас имаше втора доза витамин К след раждането и я поставиха на контролния преглед в болницата където е роден.

# 49
Аз влизам за бързо да ви споделя един сайт.На Галинчо му подариха за Коледа мече,което разказва приказки,но са само 3.
Сега му пускам от Дечица аудио приказки,само че слагам телефона в ръцете на мечето.Толкова е очарован,смее е се,радва се.Пък и аз обожавам приказки.Има голям избор между български и чуждестранни автори.Сега слушаме Шехеразада.

# 50

Ще споделиш ли каква добавка приемаш?

Моми, ето тази е:

https://remedium.bg/mega-dha-ribeno-maslo-za-sartseto-i-mozaka-1 … ure-s-way-16394/p

https://www.iherb.com/pr/nature-s-way-mega-dha-premium-fish-oil- … -per-softgel/5019

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 10:42 от Moonlit

# 51
Здравейте!
Вашите бебета спят ли в ергономичните раници? Предстои ни разходка уикенда, където няма да е подходящо за количка, та се чудя дали да не рискувам с раницата. За момента сме я ползвали за кратко.

# 52
Здравейте!
Вашите бебета спят ли в ергономичните раници? Предстои ни разходка уикенда, където няма да е подходящо за количка, та се чудя дали да не рискувам с раницата. За момента сме я ползвали за кратко.
Аз разхождам кучето и използвам раница. И в магазина влизам с раница. Малкия си спи в нея. Из нас като правя нещо също спи там.

# 53
Sev, за мен целта на раницата е да спи бебето. Така осигурявам една дълга дрямка през деня.

Mommy, аз най-често поръчвам от Iherb. През бременността и аз взимах DHA на Минами:
https://de.iherb.com/pr/minami-nutrition-supercritical-prenatal- … 60-softgels/14338
Редувах с тези:
https://de.iherb.com/pr/nordic-naturals-prenatal-dha-90-soft-gels/22736

Сега взимам вече EPA и DHA.

За беба съм взела тези:
https://de.iherb.com/pr/nordic-naturals-baby-s-dha-2-fl-oz-60-ml/23058

Омега взимам винаги отделно, а не в комбиниран препарат.

# 54
Здравейте!

Не просто спи, любимо място за спане и е. До 15 минути и се е унесла. Ергобейби

# 55
През нощта казах на ММ да се премести на дивана в хола и сега и на двама ни ни е криво.

Ами кърмене на спалнята засега е най-добрият отговор (не е идеалният) на всички въпроси, които имам откъм “как да нагласим нощното кърмене и сън”. Тя се спи, аз си дрема, понякога повече цоцка, откалкото да се храни, но си и спи и успявам и аз. Обаче това ако има пространство, иначе или съм на ръба на леглото или между нея и баща и, и нето спя, нито гърба ми по-малко си криви. Той може да ми направи масаж в нощ, в която и двамата сме будни и да дундуркаме мъничката, докато успеем да я прикоткаме да си спи в кошчето и тогава всички сме щастливи. Такава беше предишната нощ, но снощи си тръгна на спане на спалнята отначяло. После той си ляга към 2-3ч, аз се будя и се вкисвам 🤷🏼♀

❓Има ли някой друг подобни драми? Как се справяте?

А, за стила ми на майчинство даже не ми се започва. Приятелка с 4 големи деца ми беше на гости и заключи, че съм избрала да бъда “full time mother” от гледна точка на фокус, никога не го губя от бебето. В резултат съм нон-стоп мама, не почивам, не се разсейвам, изцяло концентрирана върху бебето. То много хубаво, харесва ми, но е супер изморително и къде ще му излезе края не знам. После нашата като се размрънка за нещо, хич не търпя, веднага скачам да и угодя и така сме скачени през повечето време. За татко и все по-малко остава шанс да се занимава с нея, защото аз и там се мешам, понеже тай я търпи да мрънка с цел да се научи да се саморегулира, аз обаче не търпя и се мешам. Май ще търся някакви курсове за родители като гледам. Странно, че работата дори не е в контрола, аз съм такава и в живота, мога да върша всякаква работа и грам не търпя несвършена работа, и накрая май се получава “луд умора нема”.

❓Има ли и някой друг с такива дерзания?

# 56
  • UK
MayaJane, аз винаги съм на принципа, че не ние живеем живота на детето, а то нашия. Разбира св, не е винаги възможно и не значи да го лишаваме от грижи и внимание, но като цяло се опитваме и ние да сме хора, не само обслужва персонал. С времето това става по-лесно.

От мен също глас за омегата на Nordic Naturals. На бебето не давам още, но каката от 4 години пие Ultimate Omega формулировката по 1ч.л. дневно. Ние с мъжа ми пием капсулите, аз малко трябва да се насилвам и не съм редовна.

# 57
Здравейте, мами. Снощи моята бебка повърна 4 часа и половина след яденето. Млякото беше като таку-що изпито. Не беше изобщо пресечено. На вас случвало ли ви се е?

Снощи преди заспиване прегледах темата. Честито за новата тема! Видях, че нещо спорите. Тук искам да благодаря на Яничка за идеята да давам биберон, ако бебка се размрънка на сън. Три пъти го пробвах този номер и само снощи не проработи. Чела съм, че бебетата и на сън проплакват, например ако преминават от една фаза на съня в друга. Според мен това се е случило при Яничка. Извинете ме, ако бъркам името. Гладът с биберон да залъжеш е мисия невъзможна според мен.

Аз давам на бебка рибено масло и МВ за бебета. Изненадах се, че е имало и гранясали масла на пазара, но тези, които имам са добре. Пробвах ги.

Активна гимнастика с музикални клавиши, дали е по-интересна от класическата?

Суити беше споменала за някакъв случай на американка дала шише с мляко в кошарката на детето. Били споделила повече информация. Може и на лични.

И последно. Чела съм какво казва С4О-то. Даже мислих да им следвам съветите, ама... Тези няма да забравя как промиват мозъци, тей че да одят да се гръмнат.

Имайте хубав ден и си говорете с мир и разбиране. Прекаленият светец и богу не е драг.

# 58
През нощта казах на ММ да се премести на дивана в хола и сега и на двама ни ни е криво.

Ами кърмене на спалнята засега е най-добрият отговор (не е идеалният) на всички въпроси, които имам откъм “как да нагласим нощното кърмене и сън”. Тя се спи, аз си дрема, понякога повече цоцка, откалкото да се храни, но си и спи и успявам и аз. Обаче това ако има пространство, иначе или съм на ръба на леглото или между нея и баща и, и нето спя, нито гърба ми по-малко си криви. Той може да ми направи масаж в нощ, в която и двамата сме будни и да дундуркаме мъничката, докато успеем да я прикоткаме да си спи в кошчето и тогава всички сме щастливи. Такава беше предишната нощ, но снощи си тръгна на спане на спалнята отначяло. После той си ляга към 2-3ч, аз се будя и се вкисвам 🤷🏼♀

А, за стила ми на майчинство даже не ми се започва. Приятелка с 4 големи деца ми беше на гости и заключи, че съм избрала да бъда “full time mother” от гледна точка на фокус, никога не го губя от бебето. В резултат съм нон-стоп мама, не почивам, не се разсейвам, изцяло концентрирана върху бебето. То много хубаво, харесва ми, но е супер изморително и къде ще му излезе края не знам. После нашата като се размрънка за нещо, хич не търпя, веднага скачам да и угодя и така сме скачени през повечето време. За татко и все по-малко остава шанс да се занимава с нея, защото аз и там се мешам, понеже тай я търпи да мрънка с цел да се научи да се саморегулира, аз обаче не търпя и се мешам. Май ще търся някакви курсове за родители като гледам. Странно, че работата дори не е в контрола, аз съм такава и в живота, мога да върша всякаква работа и грам не търпя несвършена работа, и накрая май се получава “луд умора нема”.

Бебетата се учат да се саморегулират, като се откликва на нуждите им, не като се оставят да мрънкат. Вие сте права, съпругът греши с неговия подход. Има много изследвания за това, не може бебе да се разглези

# 59

Бебетата се учат да се саморегулират, като се откликва на нуждите им, не като се оставят да мрънкат. Вие сте права, съпругът греши с неговия подход. Има много изследвания за това, не може бебе да се разглези

ZMK, ето, че и буквалното четене може да е в помощ на някого. Благодаря много 🤗  Накарахте ме да се почувствам  доста по-добре.

*споделям видео, на което попаднах преди малко, не знам дали ще се отвори, но и животните в природата се оказва държат бебетата си наблизо 🤭 ❤ пратих го и на ММ, точчно по темата, не знам от къде изскочи 😁

https://www.instagram.com/reel/DEFaXdzNVXE/?igsh=MWE0NTlzcXFkMnF6NQ==

Общи условия

Активация на акаунт