ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 228
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, за болките в ръцете опитайте да носите бебо в ерг.раница. Вече няколко пъти го нося вкъщи и си почиват ръцете ми, свободни са. И трите пъти след 5-10мин. беше заспал в раницата.
Обаче за дълго носене няма да успея, че кръста ме боли.

# 106
  • UK
Оу, как мразя да чуя ‘благодаря, че МИ роди’… а аз децата съм си ги раждала за мен, не да ги подарявам на някой друг, пък било то на баща им или на баба им:blush:

# 107
Аз сега взех ергономична раница и още се уча как се слага и ще я пробвам в нея че в кенгуру не иска да стои

# 108
А тези изморени мъже какво правят, докато вие готовите? Цъкат си на телефона ли?
Аз сега взех ергономична раница и още се уча как се слага и ще я пробвам в нея че в кенгуру не иска да стои

Хубаво, че сте се отказали от кенгуруто, вижте в темата за бебеносенето колко са вредни за малките. Иначе ергономичната раница е супер, тъкмо и е упражнение един вид, аз гледам съм свалила кг откакто почнах да нося малката в нея

# 109
  • Sofia
Каква марка са ви раниците понеже виждам, че цените им варират много.

# 110
И на мен ми е интересно. Не са ли като кенгуру?

Каква марка са ви раниците понеже виждам, че цените им варират много.

# 111
Как приспивате мъниците за последната им дрямка преди нощния сън? Въпреки, че следим интервалите на будуване, последната дрямка е мира, съответно за вечерния сън е много превъзбуден и трудно заспива. Доскоро се получаваше в люлката, сега и там не ще...

# 112
Моята е Ергобейби, а кенгурутата били вредни за ставите на бебетата. И било добре слинг или ерг.раница.

Как приспивате мъниците за последната им дрямка преди нощния сън? Въпреки, че следим интервалите на будуване, последната дрямка е мира, съответно за вечерния сън е много превъзбуден и трудно заспива. Доскоро се получаваше в люлката, сега и там не ще...

Суче и после го люшкам малко на ръце, някой път доста се криви. Вчера в ерг.раница заспа и го преместих в кошарата.

# 113

Само и единствено в раницата се получава при нас последната дрямка. И пак не е достатъчно дълга, за да не е превъзбуден, както и не всеки път се получава. А ако го сложа преди 19:30 да ляга вечер, ще става още по-рано от сега.

И при нас има проблем със съня и режима последните два-три дни и се отразява на нощния сън. Някаква комбинация между лош режим през деня (липса на последна дрямка) и сякаш пак намаляло количество кърма. Спрях да цедя допълнително, а бебо може и да си вдига пак нуждата от храна, през нощта яде през час и пак не се наяжда. Дано скоро успее да стимулира допълнително, понеже се побърквам и аз от липсата на сън.

Съчувствам на всички, които минават през труден период. Cry

Едит: и в колата заспива за последната дрямка, потвърдено! Grinning И сега мама стои 20 минути и го пази, за да спи по-дълго. Иначе пак няма да се спи довечера.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 17:50 от mommy22

# 114
Ние ползвахме и слинг и ергото и сме много доволни.

За ‘родила си МИ’ имахме доста сериозен скандал вчера за собственическото отношение към бебетата на родата. Всичко си казах. Не съм раждала за някой децата, нито пък са плюшени играчки да се подхвърлят наоколо и най-вече къщата ми не е музей с отворени врати за всички посетители (нанизаха се цели седмици в ‘ние ще минем за 10 минути…’ от роднини и познати).

Нашето приспиване е смяна на памперс, кърмене, поставяне в креватчето, кърмене след като първия опит не е успешен и заспиване при второто кърмене .. х2 и едно много важно допълнение! Сутрин цедя повече кърма и давам и шише, забелязах ги двамата, че два дни изяждаха доста преди сън, единия ден почти по 200 и разбрах, че искат повече (а хормоните и количеството вечер не помагат за тази цел)

# 115
И аз приспивам в раница, но от няколко дни е много трудно приспиването за нощен сън. Вчера от 8 до 10.30 сме го приспивали -ту се унесе и след това бързо ококорва очи. Не знам дали не започна регресията в 4-тия месец..

Моите мъки с кърмата продължават. Тези два дни реших само да цедя и да давам от шише (само нощните са от гърда). Сутрин е добре, успявам да изцедя общо към 200мл (но 140 от едната и само 60 от другата), след това през деня е 100-120, а вече следобед и вечер само 80-90, като от едната само 20-30мл успявам. Поръчах си безжична помпа, защото като сме сами ми е трудно да цедя и да го гледам. Много се надявам скоро да се увеличи количеството от едната гърда, явно там е проблемът, но днес вече взех АМ да имам за дохранване за последното ядене преди сън.

# 116
Ние проблем с родата нямаме, аз някак бързо ги научих ако искат да видят детето - да ни канят на гости. Нямам проблем, когато ми е удобно и с е в настроение - отивам. По-лесно е да си тръгнеш, отколкото да изгониш някой. Ние от край време се приспиваме без люшкане и носене, само ето така

# 117
Dana, страхотна си на идеи и на споделяне 👏🏻💯👏🏻💯 и добре, че хванахме темата. Та докато се кумя да поръчям още 2 матрака 🤦🏼♀ да се изравни next-to-me със спалнята, ти пък каза, че сте сложили одеало и аз веднага се огледах в една олекотена завивка, дето а слагаме на нея да спи през деня в хола, но вече почти не спи там. Хоп, напъхахме завивката, отгоре матрачето и идеално се изравни с матрака на спалнята. Ето, виж …..добре, че въртележката над леглото се оказа, че пее песнички 🤭

Сега остава и да проработи системата през нощта 🙏🏻 по-важното е, че вече е знак за таткото, че е взет предвид и полягам усилия да не се налага да спи в хола, че снощи пак там откара. Сега и двамата сме едни превъзбудени и в по-добро настроение 😁

Ние пък се приспиваме от обяд, сега тук е 16:40, досега има 40мин сън от 11 сутринта и 30 на цицка, и се събуди, унесе се пак и дано да поспи миличката да си отпочине. В нейното кошче е в момента 🥳🥳🥳🥳 за пръв път през деня (иначе все в хола), понеже четох “да се слага бебето поне веднъж на ден да си заспива в кошчето (там където спи нощно време)”, това от триковете за сън.

Leyla, много се раздаваш ти 👏🏻👏🏻👏🏻💯

*тез раници ме подсещате да ги прегледам пак 🤔 има опции за наемане; пробвах мини слинг като беше под 4.5кг, хубав, не стоя и 2 мин, та не знам за раница, пък и достатъчно се изгърбвам цял живот, така и не го изправех този гръб, та не знам за носене

🎈🎈🎈 О, забравих кажа! Moonlit, ти ли ми каза, че я галкаш твоята? Тази сутрин в 7ч ( будува всяка сутрин между 4/5  - 6/7) за пръв път я приспах в кошчето 🥳🥳🥳🥳 без да я взимам и вдигам, но и тя ми помогна де,  и баща и, който я сложи там. Досега не реагираше особено на галене по главичката, но като я погалих по личицето тази сутрин 🤭🤭🤭 и като ококори едни очички от изненада, много и хареса мисля и заспа скоро след това. Та, благодаря ти за идеята Moonlit, мисля, че ти спомена. Какво нещо, я!? На пръв поглед обикновени неща, а някой път не се сеща човек.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 05:09 от MayaJane

# 118
Много сладки снимки споделяте, момичета.  Пораснали са бебоците. 🥰🥰🥰

Супер се е получило изравняването на леглата, браво, Мая.
И моята много обича да я галя, но трудно я приспива това засега. При нас се получава вечерното приспиване с возене в количката, особено там където има прагчета и друса повече. Simple Smile  В нея има меко матраче и понякога нощния сън прекарва там.
Бях се настроила да ми спира кърмата вече, толкова намаля, а сега се увеличи и дори ми мокри тениската. Непредвидимо е понякога кога има, кога няма. 🤔

# 119
Много сладки снимки споделяте, момичета.  Пораснали са бебоците. 🥰🥰🥰

Супер се е получило изравняването на леглата, браво, Мая.
И моята много обича да я галя, но трудно я приспива това засега. При нас се получава вечерното приспиване с возене в количката, особено там където има прагчета и друса повече. Simple Smile  В нея има меко матраче и понякога нощния сън прекарва там.
Бях се настроила да ми спира кърмата вече, толкова намаля, а сега се увеличи и дори ми мокри тениската. Непредвидимо е понякога кога има, кога няма. 🤔

Juji, по улиците ли я изкарвате вечерта? В колко часа това вечерно, при нас няма такава нещо май 🤷🏼♀ как се падне. Ако я сложа в 21-22ч в 3-4 се буди, и по-късно да се вади официалното лягане тя пак ми будува за 2 ч рано сутринта, ей тази сутрен от 5 до 7ч стояхме.

Общи условия

Активация на акаунт