ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 291
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Dana, хубаво споделяш какво казва акушерката за будене на бебенце, понеже съм във вечна чуденка.
Maya, и аз съм във вечна чуденка. Днес следобяд спа пак над 3 часа от 16 до почти 20. Седя и я гледам и се чудя дали е правилно да не я будя. Така си пропуска и едно ядене. Явно сънят има превес над глада.

та утре се престраших да ни запиша на сензорна сесия за бебета.
Звучи интересно, да разкажеш после как е минало.

Аз я мажа беба с масло за тяло, което съдържа и лавандула. Мисля си понякога да се запозная какво мога да слагам в дифузера, но изчаквам още.

BlackAngel, от днешна гледна точка мога само да те успокоя, че и този период ще мине. Може да опиташ различни неща за коликите, дано някое помогне.

# 346
Мая, на целия ужас предпочитам да кажа, че сме добре 🙂. Предния ден ми падна сърцето в петите, бебо започна да посинява и го слагаха на кислород, но сега е по-добре. Трудно се храни и ми изглежда много отслабнал, утре ще го теглим, иначе гука и вика, много е разговорлив постоянно докопва слушалките на лекарите. Ще се оправи казват, че бил голям и щял да бъде спортист (по костната му структура) да е жив и здрав какъвто иска да бъде… май имам проблем с черния дроб с тези подути крака ще си пусна изследвания като изляза от болницата. Аз говорих за инхалации, които ни правят в болницата, че бебчо слуша. Ще си купя инхалатор за вкъщи и с физиологичен разтвор може да се правят за нослето.

# 347
Аз ако ще я будя от дневен сън, я слагам на гърдата и тя така се събужда и почва да яде. Често е като прегладняла  ако е спала два часа. Някой път веднага след яденето си заспива пак и я оставям да спи върху мен.

# 348
Изибел, кураж! 🍀 Като прочетох какво сте преживели и ми се сви сърцето! Хайде вече всичко лошо да е зад гърба ви и само хубави емоции да ви радват! Ще са оправи бебчо, разбира се, в сигурни ръце сте. Милото детенце как си гука и се радва. Лекарите казват ли още колко време ще останете за лечение/наблюдение?

# 349
Изибел, бързо да се оправя този сладурко и да се връщате вкъщи! Разбра ли се какво е при вас? Останалите здрави ли сте?

Момичета, аз вече изнемогвам. Поне тази сутрин ми се струва, че нещо трябва да се промени. Скарах се с ММ, не ми се говори с никого. От както се е родило това бебе нито една нощ не съм спала без да се будя 2-3-4-5-10 пъти. Има ли друга като мен? Как се справя?

Може и да е преминала при нас регресията, но малкият се сдоби с нова асоциация - заспива само и единствено на гърда след 2 през нощта. Ще пробвам довечера пак да го слагам в леглото му, ама положението е такова, че не се наспивам грам. Май ми е време за онази консултация по сън.

Иначе относно справянето с домашните отговорности - вчера готвих 2 неща с бебето в раницата. От два месеца имаме жена, която чисти на 2 седмици вкъщи под, прах и сменя чаршафи. Голямо облекчение е, но естествено пак имам един куп други неща аз да свърша.

В графата “време за мама” положението е плачевно. Онзи ден отидох недоспала на фитнес и ми стана лошо от елементарни упражнение. Не мисля, че това е начинът. Не искам да ми е кофти като тренирам. Sad

# 350
Mommy, разбирам те, при мен вече 4 месеца и половина сънят е мнооого разпокъсан. А пък последната седмица се върнах в периода на новородено бебче - тази нощ се събуди в 2, до 4 го приспивах, а в 6 се събуди вече окончателно. Най-тегаво ми е рано сутрин, умирам за сън и просто не съм готова денят да започне толкова рано. Единствено уикендите са ми спасение - тогава таткото поема бебето сутрин, аз само се изцеждам и лягам отново поне до 8 часа. Ако не е мъжът ми да се включва активно в грижите (нощно време се редуваме в приспиването), просто не знам как щях да се чувствам.

# 351
Изабел, бързо да минава!

При нас каката от вчера пак е болна 🤷🏻♀. Две седмици беше здрава, направо …
Пак съм сама с двамата и сега пак треперя дали на малкия ще му се размине, че е след две ваксини- ротавирусната и хексацима.

Mommy, разбирам те. При нас малки по скоро спи, но и аз перманентно съм недоспала. С две деца сам вкъщи е, няма почивен час.

Лунатичке, ужасно неприятна ситуация. Аз също съм от късметлийките, които не живеят с свекърви. Дори тези дни си мислих, че дори и не толкова честите ни срещи са предостатъчни за да ми дойде в повече и, че ако живеех с нея и свекър ми нямаше да издържа.
В тази връзка как се спасявате от посещения тип “да видим бебето, децата” на всяка цена. Болни, здрави, след пътувания. Наистина омръзна ми да им повтарям за миене на ръце и да мисля оправдания и да си пазя децата от несъобразителност.

Някоя от вас правила ли е процедури за стягане на тазово дъно, в МЦ Щерев имат? Или да е ползвала този уред на Нук? Всъщност къде се слага? 🫣

# 352
Аз с никой не се редувам през нощта, само аз си ставам. Таткото ме оставя сутрин още час-два да доспивам, ама не е достатъчно. Вече отказвам уговорки и ангажименти, трудно функционирам.

airgirl, аз съм ходила в МЦ Щерев, горе-долу съм доволна. Хубави упражнения ми казаха, помогнаха. Ходих 2-3 пъти за мен и бебчо и след това сами вкъщи сме си правили всичко. 50 или 60 лв струва за половин час, което на мен ми идва доста скъпо.

# 353
Оф,зор е с тази моята свекърва.Все едно нарочно го прави.Като си дойде вчера,отново й обясних,че не става така.И снощи пак.Мъникът проявява голям интерес към нашата храна-върти очи,плези се,преглъща,въздиша..и още много чудеса.
Затова ядем на смени.Снощи ядохме ние,пък тя беше с детето в спалнята.Аз свалих всичко на първия етаж,измих(и то тава от печени ребра,голяма купа от салата,чаши,чинии)и й оставих на масата само нейната чиния със салата и чинията с месата.Мъжът ми отиде при малкия,а тя се наяде.Свалила си долу чинията с 2 резерви домат и я покрила с листче кухненска ролка.Като я питах защо не я е изхвърлила и да си измие чинията,ами утре ще я измиеш,ако по-късно не си доизям салатата.А тя много добре знае,че няма да яде по-късно.Сега ще си стои на кухненския плот поне няколко дена.Опитвам да оставям,но на нея не й пука.Позеленяват нещата и стават в целите в мъх,но няма кой да измие,ако не съм аз.
Снощи човечето стана в 3,смених го,нахраних го,но не му се спеше.Търпях го до 4 и 30 и го сложих в леглото,та заспа след 10мин.Две сутрини ставаме в 3 и аз повече не лягам,ама нямам сила вече.Снощи о на мъжа ми набрах скорост.Заспа в 18 и 30ч(той така си спи,понеже става рано за работа,макар че сега е болничен),а аз в 23ч.Еми човекът си спи по 12ч на нощ,а аз едва 3-4ч.И ако чуе детето,не става,а ме буди.Ако не успея да го приспя бързо и гучи,смее се или плаче,се нерви че не може да спи.
Какво мислите за захранването,при условие че е недоносен?Дали да започна 4++или 4+++?Да изчакам ли до 5 навършени?

# 354
Лунатичка мисли как да се спасяваш от това семейство. Вярно е, че монетата винаги има две страни, но ми звучи като двама съвършени егоисти, които са си намерили слугиня-инкубатор. Мисля, че ти си повече от това. Почти всяка жена е много повече от това. Че ти ако живееш сама с Галин ще ти бъде 200 пъти по-лесно. Ако нямате брак, защо не се поинтересуваш от възможността за общинско жилище? Момиче - ти няма да издържиш. Ами като започнеш работа. Те отново няма да помагат нито с детето, нито с къщата. Тогава какво ще правиш?
Аз бих изчакала със захранването, предвид чувствителния му стомах.
За себе си разбрах, че най-добре се справям сама. Имам предвид да живея само с децата. Само, че го установих малко късно - откакто забременях с бебчо. Като че ли изведнъж пораснах. Откровено - съжителството ми с ММ е компромис от моя страна. Нещо като "семейно положение - търпя го". И пак сме мнооого далеч от вашите проблеми и като отношения, и като трудности с децата.
Моя мъник вече има любима играчка. Много си хареса едно еленче на Милка, защото може да му дъвче рогцата 😆. С това дъвчене става кошмар - той иска постоянно да има нещо в устата. Ако му хвана ръцете, да не може да ги лапа, се обръща и започва да ръпа мен. Чак ме притеснява, да не би да е развил вече някакъв навик от биберона и да бъде борба да се отучи. Но пък точно на бибата обръща най-малко внимание. Само за заспиване я иска.
От няколко дни обърна графика. През деня спи повече, през нощта сме бодра смяна. От 2 дни не е къпан, защото не мога да го събудя в 20ч.
Ще се къпем сега, по никое време, понеже очаквам довечера пак същото.

# 355
Mommy, аз съм като теб, всяка нощ ме буди минимум 3-4 пъти да яде.
Един път направи 6ч непрекъснат сън нощем, това му е рекорд. Иначе най-често спи от 2 до 5 и нещо непрекъснато. Понякога ме буди на всеки час- два.
През деня също не спи повече от 2-3 пъти по 15-20 минути, от доста време насам.

Като чуя как някой бебета спят по цели нощи и по 2-3-4 часа през деня непробудно и чак благородно им завиждам. 😂

# 356
Лунатичка, честно ти казвам не знам как я търпиш. Аз щях да спра да готвя и да се занимавам и да се оправят. То това не се търпи само, като чета. А какво остава да ми е в къщата.
Изабел, бързо възстановяване на бебчо. Бързо да се прибирате вкъщи.
При нас е едно и също - разходки, книжки, кубчета, по корем. Говоря му по цял ден и тъй като не обичам празни приказки, онзи ден му обяснявах какво е куб и какво е квадрат и как се намира лицето им, после започнах с видовете триъгълници, че в тия книжки има триъгълници. Като го возя му говоря за пътните знаци и правилника за движение.
Иначе продължава да си спи и на обед и през ноща. Вечер е една идея по крив.
Само с храненето нещо не се справям. Пак яде по 6-7 пъти на ден. Уж през три чакай но все едно постоянно е гладен.

# 357
Моето през деня не спи,но нощем поне откарва 4-5 часа непробудно.Но пък от 7 часа официално събуждане,чак сега заспа и дали ще спи поковин час.Аз правя планове мъжът ми да го гледа сега,че и тя да слезе долу да готвим.Понеже новото 20 е,че стана личен асистент на леля си.Тя няма деца,но живее през няколко къщи от нас.Та сега и на нея готвя 3 пъти седмично.Тя се храни сама,само трябва да й се готви,чисти и пускат перални.Та сега имам да правя картофена яхния за нас,супа и зеле за нея.Чакам само някой да дойде при детето и да почвам,ама моя мъж жали мама и надали да го гледа.

# 358
sweety, при нас същото и през деня последните дни. Ако не сме на разходка или не го нося в раницата едвам заспива. Като заспи няма дрямка по-дълга от 40 минути. Аз докато легна и заспя, той вече се е събудил. Забавно ми е като кажат “спи като бебето спи”. Освен докато го друскам в раницата или обикалям по баирите с количката, да се науча да спя права. Joy

Или пък да лягам и аз в 20:00 часа да взема поне 4 часа сън. Ама и по-голямо дете имам, то си иска внимание, иска да я приспивам аз.

# 359
А свекървата по цял какво прави?? Уж тя е личен асистент, а ти трябва да и готвиш...

Общи условия

Активация на акаунт