ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 286
  • 737
  •   1
Отговори
# 360

Ето,10мин спа😁.
Тя е на работа до 13:30ч.А и не може да готви.Много рядко ми реже само зеленчуците.

# 361
Сладко бебче! Иначе тя е хитра жена, уредила се е с безплатна прислуга.

Няма нищо кой знае колко сложно в готвенето на лесни рецепти. Има рецепти в интернет, има клипчета в тик ток (май това и беше любимото занимание) - какво значи не можела да готви. Ми да се научи

# 362
  • Sofia
Извинявай Лунатичка, но преди ти да се появиш в семейството им кой е готвил? Как са се хранили? Кой е гледал нейния син?

# 363
Майка й и леля й.Те са й отгледали децата.Тя е разведена и още докато са били малки,е тръгнала на работа.Тя може да пече на скара,да пържи картофи и яйца и до там.
Да,ние взимаме парите от асистенството,но пък нейната работа е сладка.От 8 часово работно време,работи макс.2часа.Хигиенистка е в хотел,малък семеен с не много стаи и малък двор.И тя е хигиенист,не камериерка.Имат и две камериерки,които поемат по-голямата част от работата.И ние до някъде се чекнем на сто места,но искаме да подсигурим на това дете всичко.Не да се мъчи като нас.Откакто сме заедно,е така.Без помощ от никого,без заеми(чак преди 6мес тя изтегли),успяхме да купим къща и апартамент.Искаме обаче да построим нова къща,понеже тази е голяма по квадратура,но стара и с лошо разпределение.Та сега мъжът ми е на работа на две места,аз съм майчинство,тя е личен асистент,пенсионер и работи.Отделно си лицензирах фирма и си купих пътна помощ преди около месец.Добре поне,че все намира кой да я кара,докато аз съм при детето.Лошото е,че ако тегля чертата,аз си тръгвам оттук с два сака,хронични заболявания,натрупани години и килограми😁

# 364
  • София
Много са нагли тези твоите, Лунатичке. Ама ако ти не се спреш да им готвиш и да ги обслужваш, няма кой. Да си тънат в мизерия. Първо трябва да се погрижиш за детето, после за себе си. За останалото, ако остане време, желание, и ако се оценява.

Mommy, това важи в пълна сила за теб. Много мъчно ми стана като те четях. Не знам как издържаш с толкова малко сън. В даден момент ще се сринеш, и тогава кой ще гледа детето?  Мъжът ти не може ли да поеме нощите поне събота и неделя, за да вземеш да се наспиш най-накрая? Какво мисли той, че ще се случи, като те оставя да се мъчиш сама, колко смята, че можеш да караш без сън? Изобщо нищо, ама нищо друг не трябва да те интересува в този момент. Бебето и ти. Май сте в режим на оцеляване, така че оцелявай. На всичко останало ще му дойде времето.

При нас май няма нещо ново. Бебка спи доста по-малко през деня, но нощта май я фиксирахме. Понякога се буди преди нас, но си джитка нещо в кошарата и не ни буди. Иначе през деня, ако заспи на музика и рекичка, може да откара доста дълго. Има си един дълъг сън в количката. Но гледам да не прекалявам с приспиването, че да остава време и за забавления/упражнения, че с тях сме налко назад. Намалихме храненията от 6 на 5, за момента не плачка предварително, та явно й е добре (беше спряла да си изяжда всичко, затова махнахме едно хранене). Мога да кажа, че постигнахме нещо като режим, за което знам, че уж не може да става дума при толкова малко бебе, ама  аз си го броя Joy

# 365
Хайде и аз да започна са константните въпроси - тези, които НЕ кърмите - по колко давате?
Бобчо утре става на 4м. Давам му по 150мл АМ и рядко ги изяжда всичките. Почти при всяко оригване повръща по 5- 10мл. Малко взех да се чудя, на кутията пише, че дозата за 3 и 4 м е 180.
И хич не е лаком. Чувам как му къркори корема от глад, а яде едно лежерно, не бърза, върти се, бута шишето... Даже започна да се дави с биберон 2 на Авент. С този биберон сме от поне 2 месеца и не е има проблем. Смуче, ама не бърза да го гълта и се задавя. Шантава работа
О, и да се похваля - днес пак съм на среща с директорката на училището. Аз си знам, че тази жена не може без мен. Сега пък средния синковец се е сбил. Очаквам да е страшен цирк. Помолих баща му този път да отидем заедно. И той много й е набрал на госпожата, та може да се наложи да местим децата.

# 366
  • Sofia
Leylah - Нашето дете започна 5-ти месец и въпреки, че се роди в края на 8 месец вече му давам малко по малко пюрета. Засега ги харесва и дохранвам след пюрето с мляко. Ако яде пюре трудно изяжда 150мл може би успява до 140 мл да хапне. Педиатърката категорично каза да не даваме повече от 150мл засега. Също като започне да хапва повече пюре и след това каша да мислим за намаляне до 5 хранения. 170 мл пробвах веднъж и ги изяде, но после не се чувстваше добре и му давам пак 150 мл.
Лунатичка какво да ти кажа. Добре е да се отделите и да живеете сами ако е възможно, но май не е. Поне да ти помагаше в гледането на детето тази жена, а тя си гледа себе си. Не се променят хората на възраст и това е.

# 367
Хайде,готова съм вече с готвенето🙂.Само да вметна,че мъжът ми по принцип е адски трудолюбив.Проблемът е,че е расъл само с жени и е свикнал всичко да му се доставя.Приема за негово задължение да внася пари в къщата и до там.Свекървата пък ни помага доста финансово.В смисъл тя  живее с нас по нейн избор и няма хал хабер от битови разходи,храна,препарати и пр.Личен асистент е,понеже няма как да сме ние.Нейният работодател се съгласи и й направи договора на 4ч,та така може да усвои пълните 12 работни.Освен това,ние и тази къща можем да я направим перфектна.Приземният етаж беше голямо помещение-кухня и трапезария.Когато решиха,че ще живее с нас(то сами живяхме година и половина),го преградихме на две и й направихме спалня и малка кухня.Горе имам голям хол и спалня.Но сега няма как да направя детска стая,понеже трябва да препратиш хола на голяма спалня за нас и като ни дойдат гости,няма къде да ги посрещнем.То буквално и ние няма да има къде да сложим маса със столове или диван/хола маса.Това е другата причина да започнем строеж другия месец.За 4-5 години все ще успеем.
Та мисълта ми е,че всеки дава нещо от себе си,но аз съм единствената,която маневрира между работа(в момента бебе) и домакинство.Те си мислят,че като си дойдат и дивана е техен.

# 368
mommy
Този израз със спането винаги ми напомня на тези двете:

https://www.instagram.com/moms.zone/reel/Cq8Xl5au605/

https://youtube.com/shorts/c-AIbDIM9zU?si=hUbOEB7_D1rl_pfY

sweety, при нас същото и през деня последните дни. Ако не сме на разходка или не го нося в раницата едвам заспива. Като заспи няма дрямка по-дълга от 40 минути. Аз докато легна и заспя, той вече се е събудил. Забавно ми е като кажат “спи като бебето спи”. Освен докато го друскам в раницата или обикалям по баирите с количката, да се науча да спя права. Joy

Или пък да лягам и аз в 20:00 часа да взема поне 4 часа сън. Ама и по-голямо дете имам, то си иска внимание, иска да я приспивам аз.

# 369
Dana, хубаво споделяш какво казва акушерката за будене на бебенце, понеже съм във вечна чуденка.
Maya, и аз съм във вечна чуденка. Днес следобяд спа пак над 3 часа от 16 до почти 20. Седя и я гледам и се чудя дали е правилно да не я будя. Така си пропуска и едно ядене. Явно сънят има превес над глада.

та утре се престраших да ни запиша на сензорна сесия за бебета.
Звучи интересно, да разкажеш после как е минало.

Аз я мажа беба с масло за тяло, което съдържа и лавандула. Мисля си понякога да се запозная какво мога да слагам в дифузера, но изчаквам още.

BlackAngel, от днешна гледна точка мога само да те успокоя, че и този период ще мине. Може да опиташ различни неща за коликите, дано някое помогне.

Dana, и моята спи точно по това време, и аз съм се чудела около 19-20ч да я будя ли. Днес и се смени рутината 🤭 заради сенсорната сесия, че спеше по принцип по това време. Хареса и много мисля, щом не се фокусира на цицка, за пръв път 🤣 ами и беше по-интересно да разглежда наоколо.

Ей, снощи, например, плака много и после не се буди да яде през нощта. Аз като установих беше 4:30, познай дали спах след това или я наблюдавах до сутринта, чудейки се защо. За капак на сутринта не беше много гладна, напъхах и шишинце, полузаспара си го пи. После пак чуденка, настинка ли има или какво, че такава промяна, не знаех да я заведа ли на сесията, тотално се оплетох как да я облека (уж съм си изградила принцип на обличане, та да става бързо и без чудене, друг път), абре, дано аз да оцелея, тя е добре.

За маслата, лавандула, тамян и 3тото подходящо за бебета не помня кое, ми каза консултантка на Doterra.

Isibel, не мога и да си представя през какво преминаваш, но съдейки по моите паранои и страхове, знам в колко уязвима позиция си. Кураж, момиче, доколкото можеш и както можеш, за останалото Вселената ще ти помогне 🤗

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 02:53 от MayaJane

# 370
Момичета, малко неудобен въпрос- колко време след раждането се върнахте към половия живот?  На мен доктора нищо не ми е казвал, предполагам след като се изчистят лохиите?

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 04:44 от BlackAngelll

# 371
По принцип е добре да се изчака поне прегледа на 6 седмици и тогава ще кажат.

Няма да е зле и спирала или нещо такова да сложат. Питайте лекаря най-добре

# 372
Leylah, моя е на 3 месеца и изяжда по 170 мл готова храна. Като гледам да има 6 хранения, понякога стават 7.
До преди седмица ядеше Хип, сега мина на аптамил. Поне изкарва 3 часа, на хип беше гладен на 2я час. Но вчера не е акал, а от хип си акаше редовно. И аз давам по кутията.
Искам да попитам - това че бебето е на АМ ще пречи ли на захранването към 6 месец, защото масово захранват след 4? По кутиите си пише, че е храна от 0 до 6 месеца.
Моя не иска да се набира да сяда, основно по разходките спи, не се обръща. Леко започвам да се притеснявам.

# 373
Sway, изобщо не се притеснявай. Моето момче е на 4++, но все още не се обръща, на разходките също спи. Баткото се обърна сам след 5-тия месец, пропълзя след 9-тия месец, проходи след годинката. От няколко години плува активно и ходи по състезания, а зимата обикаля ски пистите. Уча се и аз да имам търпение към малките душици. Simple Smile

# 374
Sway, не се притеснявай за обръщането. Девойката ни още първите дни след изписването беше толкова активна, тръгна да прескача повивалника, на първия преглед при педиатърката последната беше впечатлена от двигателните ѝ умения, съответно всички очаквахме, че това дете физически ще е много напред. Е, 3+ по-късно детето все още не може да се обърне само от гръб по корем, въпреки че прави опити вече доста време. Искам да кажа, че децата ще си стигнат етапите на развитие, когато са готови. На разходките и нашата спи, аз сега тук разбирам, че това е проблем Open Mouth

Общи условия

Активация на акаунт