ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 302
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, момичета! Бебчо е почти на 4мес. И се опитва да му излезе зъбче. Много прозира и е започнало да дращи. Притеснена съм, защото е доста рано според мен. При вас как е положението със зъбите?
И при нас е така на долния венец едно местенце е побеляло,а след 4 дни ще прави 4 месеца

# 406
Здравейте, момичета! Бебчо е почти на 4мес. И се опитва да му излезе зъбче. Много прозира и е започнало да дращи. Притеснена съм, защото е доста рано според мен. При вас как е положението със зъбите?

Сърбят го и при нас, болят го на моменти, май рано ще извади.

Цикъл имах 1 път, доста ми течеше цяла сед.

# 407
Аз също си мисля, че са го почнали зъбите, днес едва успях да го успокоя от рев. Само като налапа гуменото жирафче го  успокояваше малко, та за това си мисля,  че са зъби. На 4 месеца и 1 седмица е.
Аз цикъл нямам все още, продължавам да го кърмя.

# 408
Sway, споделям опит. Аз ползвах аптамил от родилното. Тази храна много запичаше и моята девойка и други бебета. Уж пише, че има пробиотик и пребиотик, а нещо някъде го няма, иначе нямаше да има запек. Акото при нас беше доста воднисто и често имаше експлозия в памперса.
Всеки ден съм давала пробиотик, а при липса на изхождане за 24 часа, съм давала авоколикен, защото има разхлабващ ефект.
Сега давам лактана био и тя наистина е с пробиотик. Всеки ден си ака и без допълнителен пробиотик, само че акото е доста сухо така да кажа и тя милата доста се напъваше преди. В момента смесвам аптамил и лактана и така и ги давам. Акото си нормализира цвета на жълто кафяв, а също е и по-течно, така че генерално съм доволна.
Забелязах, че в магазин бифит са най-ниските редовни цени на АМ.
И аз давам по 170мл, а веднъж на ден 210 мл.
Искрено завиждам на тези от вас, които си имат куче и бебе. Не знам как се справяте.

# 409
Момичета, някоя от вас има/имала ли е спирала? Обмислям да си сложа против забременяване, но ме интересува какъв ефект е имала върху месечния ви цикъл? Примерно променила ли е продължителността, имало ли е болка по време на цикъл и тн. Също какъв вид спирала са ви поставили? Доколкото четох има медна и хормонална.

Чета ви редовно, но все не намирам време да пиша. При нас регресията е на приливи и отливи. Една нощ спи много добре, следващата се буди по-често. Надавам се това да е признак, че е към края си. Последната седмица има нови “умения”, като примерно да кряка силно и се обърна вече няколко пъти от корем по гръб. Има голям интерес да опознава всеки предмет, който докопа и е директно в устата. Утре ще му слагат вторите шотове на шест валентните ваксини и РОТА вирусната ваксина. Ще видим и колко е пораснал на височина и как наддава.

Аз все още нямам цикъл, защото кърмя.

# 410
Аз съм със спирала, по-назад в темата съм описала подробно. Много съм доволна

# 411
А аз да питам, какви ви бяха симптомите преди да изникне зъбчето?

И на нас ни казаха, че ще имаме зъб скоро, но мина седмица от тогава, а все още няма. Иначе температура ѝ е 37.3, чеше си венците, понякога пищи и я мажа с гел на венеца и спира, храни се по-малко от преди.

# 412
Това, да + лапане на ръце и всичко, плюнчене, рев.

# 413
Здравейте, ние сме вкъщи от вчера, но малко ми е напечено още и затова пиша сега. Направиха ни контролна рентгенова снимка😬 и на нея не се видя нищо притеснително и кръвните изследвания излязоха добри и ни изписаха. Бебчо му олекна без абокат, но все още се възстановява, започна да се храни по-добре в болницата загуби 180гр. и много му личеше. Още ме плаши на моменти, има епизоди на посиняване на кожата около очите и устата, но лекарите казаха, че вероятно е от обилната секреция в носа и, защото бил бял и отслабнал. Той има толкова много сополки, че с ММ му оказваме постоянно бърза неотложна помощ когато започне да се дави. Снощи спяхме на смени за са го държим прав. Тази сутрин си взехме от онези аспиратори, които имат накрайник да засмукване, имам аспиратор много по-скъп от тях, но нямаше такъв хубав ефект с този пръскаме физиологичен разтвор и дърпаме излиза всичко колкото и навътре в носа да е, а накрайника реално дори не влиза в носа. Така де, спаси ни живота този аспиратор. Аз все още си поплаквам периодично в понеделник може и да мина консулт с нашият педиатър иначе на 12 сме на контролен преглед. Държи ме, че започна да се храни, очите му са все по-малко вдлъбнати, имаме все по-често розови бузки. Но много често си проплаква насън, а преди се смееше с глас насън🥺. Често се обвинявам, че не съм достатъчно добро майка, щом не съм го опазила… Реално пневмонията му е от рефлукса, по време на оригване се връща стомашно съдържимо и хоп в кривото гърло. Сега ме и страх да го оригвам, всичко правя със страх.
При него също има набъбнали Венци и мажа с Бочко гел. Много обича да вика и да общува и намира сили и да се усмихва. Сега смесвам лактана козе и кърма и си изяжда храната… това наистина много ме радва.

# 414
Изибел, мъчно ми стана за вас, дано бързо оздравее бебо. ❤️❤️❤️
Ще ти пратя на лично какво ни помогна на нас за хремата, вече 3 пъти е бил болен с вирус. Sad
И все пак обсъди ако решиш с твоя педиатър.

# 415
Isibel НЕ СИ ЛОША МАЙКА! Това е малшанс и може да се случи на всеки. Важното е, че се подобрява. Ще има още мнооого усмивки. 🫂
Преди много години, задавих детето с Панадол. Той беше на 1-2 месеца. Посиня за секунди и не можеше да си поеме въздух. Видях си живота на лента. Даже аз не знам как реагирах и го вдигнах за краката, той повърна, откашля и всичко беше ок. Такива неща се случват 🥰

# 416
Преди години моето дете се задави с парче ябълка, спря да диша, посиня. Бръкнах му в гърлото дълбоко и я извадих. Бог да е с всички нас и близките ни! ❤️

# 417
  • София
И ние ходихме при Фурлакис, и купих възглавницата, за да не стане плоска главата, че лежи по гръб.
Нашият е заковал на 120мл (75%от пътите кърма) и само вечер поисква повече,  като да се запаси за през нощта.
Денем обаче се случва да яде на малки порции на често и ме влудява.
Вчера му поставиха рота и поливалентната ваксини , милият много ги изстрада и вечерта вдигна 39, 2 С. Слава богу с панадол бебе смъкнахме темп. Но плачеше жално жално.. днес освен, че все още е киселяк, е ок.
Сега се фъчка и  процърква до мен в опит да заспи, след като в рамките на час и половина изяде 120мл кърма и 60мл АМ.

# 418
И аз ще купувам възглавница с дупка. Моя малчо пък спеше все на една и съща страна , колкото и да се мъча да го обръщам и му е сплескана от едната страна главичката. Ортопеда ми беше казал, че това ще се оправи с времето, но не ми се иска да рискувам.

# 419
Това, да + лапане на ръце и всичко, плюнчене, рев.

И ние сме така.
Плюс това, че ревът е без причина, както и честата смяна на настроението.
Зъби ли са, регресия ли е, не знам какво е и как да действам.

Общи условия

Активация на акаунт