ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря! И за това, че не го разбирате и не одобрявате постъпката му - от това ми става хубаво, не знам защо. Аз се опитвам да не го намразвам, да погледна нещата и от неговата перспектива, да не смятам, че само аз съм жертвата в случая....но подсъзнателно ми иде да крещя. Поплаквам си, изкарвам си го и продължавам напред. sway, човекът е на 40, аз съм му втори брак, няма други деца. И аз мислех, че и двамата много искаме това дете, през много перипетии преминахме, за да се получи всичко. А ММ го държа в ръцете си наскоро и възкликна: ето го der Liebestöter (убиеца на любовта). Та, затова се обвинявам - не съм му дала достатъчно любов (наистина не съм) от както се роди Рей. Но аз и така и така изнемогвам. Ние и досега се будим на половин 4ас всяка нощ, безсънието си оказва влияние. Моя е грешката, че не отделях време за ММ, но как, кога. Бясна съм му, че не изчака всичко да си влезе в ритъм...той си тръгна с думите: преди беше друг човек, весел, свободен, деен. Сега си само майка. Та така...

само да добавя: Lunatichke, аз съм в една facebook група за бебета с колики и рефлукс - екстремни случаи. И там майките се оплакват от крещене до заплесване, често, безпричинно, трудно и за беб и за мама. Почти всички казват, 4е след време минава, като от само себе си. Това не би трябвало да изключи и лекарското мнение де, все пак ако има причина, тя трябва да се намери и пребори. Но има и случаи, в които просто времето помага и децата си израстват този период.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 15:33 от ghgggg

# 511
Ама как на 40 и такова мислене? Няма негова перспектива в този случай. Крайно съм против мнението, че една жена е само и единствено майка и спира да я интересува всичко друго. Някак се мъча живота на Симеон да се върти около моя, не моя живот около неговия, защото той ще порасне и ще си продължи живота, а аз няма да имам такава важна роля. Но поведението на бащата на Рей за мен е недопустимо - хората се променят, ежедневието се променя. И пак казвам не е като да сте се напили и да си забременяла. Безумно е просто.
Като човек, който си гледа детето сам, искам да ти кажа, че така ще ти е по-добре. Вместо да го гледаш, с човек който явно не иска да има дете. Ще се събереш и ще видиш как нещата ще се наредят. Когато нямаш очаквания от един човек винаги е по-лесно.
А иначе няма смисъл да го мразиш. Един момент той може и да се сети как пропуска живота на сина си и това ще му бъде достатъчно наказание.
Благодаря момичета за съветите - ще се мъчим тази нощ явно с глад и рев.

# 512
  • Sofia
Само ще ти кажа, че не те съветвам да оставаш в този брак след като сте разделени. Вероятно не живеете в България след като ти говори на немски така че си уреди нещата навреме, за да няма зависимости детето от безумията на липсващия баща. Той няма да се промени и няма да се върне, но ти си проучи нещата дали нямаш някакви права, защита, помощ ако си в чужбина като самотна майка.

# 513
ghgggg, два пъти прочетох това, което си написала и не мога да проумея как правите инвитро и накрая той си събира багажчето и си тръгва. Инвитрото означава напълно осъзнато решение за бременност и дете. Ама то детето не е за час, два и после друг да го гледа. Няма смисъл да се обвиняваш - вина ти нямаш в дадената ситуация. Не знам на колко години е този човек, но поведението му не отговаря на мъж, които трябва да гледа дете. По-добре без него, колкото и трудно да ти е сега.
Видях, че сте говорили за храна - гледам да има супа и салата у нас. До избягвам сандвичите и сухите храни. Повече готвя в Сю вида - изисква обаче предварителна подготовка да знаеш кога какво ще ядеш, че в него става по-бавно.
Вчера бебо беше на втора ваксина - добре му понесе. Качил е 1 кг за месеца - 6.700 кг, 64см. И има проблем с храната, така де проблем няма яде си, но доктора каза, че яде много. По 170 мл готова храна, през три часа. Има и две нощни хранения в 1 часа и в 5 часа. На кутията на АМ пише, че трябва да има 5 хранения и да яде около 200 мл. Та, въпроса ми е нормално ли яде, много ли наддава за месец и трябва ли да му махна яденето през ноща?
Буди се, яде и пак заспива. Оная вечер му дадох биберон, докато му направя храната уж заспа, но след 10 минути се събуди, за да яде. Според доктора трябва да махна яденето и да го залъгвам с вода. Каза, че ако расте много бързо може да получи рахит.  Дайте моля съвет как да процедирам.
Иначе си спи и през деня на равни интервали с бодуването. Все още не се обръща, но хваща играчки, седи по корем, държи си главата изправена, говори си, понякога се забавлява сам, не плаче често. Заспива си сам. Ама това хранене ми е много мъка.

Тоя доктор..
Нормално яде детето, нищо не  му махай и не залъгвай с вода.

# 514
ghgggg, по-добре самотна майка на едно бебе, отколкото на две, едното от които е на 40 години. Бременността, раждането и следродилният период е време, в което жената е особено уязвима и мъжът до нея трябва да и е опора и подкрепа, не да очаква и него да го дундуркат. Първата му жена се е отървала, сега и ти. Този е мъж като... Съдържание на памперс в дъжд.

И аз съм съгласна, че не бива да се ограничава храненето на бебетата

# 515
Zimk, благодаря, че ме накара да се разсмея в цялата тази тъжна история!

.....Съдържание на памперс в дъжд.

vaflichka, да, права си, в Германия съм и ММ е германец. Ще трябва да си оправя нещата, защото той може да не иска Рей, но неговото семейство сигурно ще се намеси. Аз съм от доста години тук, така и не поисках да взема гражданство, но сега може би ще трябва. Преди живях в Австралия и там не усещах дискриминация по повод български паспорт, тук обаче често ми се случва (макар да преподавам на немски студенти и по всички параграфи да съм се вписала...) Ще действам, благодаря!

благодаря, sway! Не знам как се справяш, шапка ти свалям. На мен и с ММ ми беше трудно, без него не ми се мисли. Не очаквам да ми е лесно, но премислям сценарии: какво правим ако се тръшна болна, как ще се справям с работата (която изисква  реално към 70-80 4аса на седмица), и тн. ММ много помагаше вкъщи, сега една гума да спукам, една пералня да се развали....не че си няма хора за това...но като мама си тръгне, оставам съвсем сама. И слънцето Рей, де. Цялата вселена

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 19:27 от ghgggg

# 516
Не мога да повярвам, че на бебе се дават капки за успокоение от лекар, за да спи през нощта. 😳 Пропускам неща, с които не съм съгласна, но това не ми се струва правилно. Бебетата са "програмирани" да се будят през нощта за поне едно ядене до поне една годинка. Майка ми взима билки за сън, защото е на възраст вече и когато ѝ е нервно. Това и в отговор на Sway за махане на едно ядене през нощта и залъгване на глада. А има ли опция да се намали количеството мляко на някои хранения? Все пак и възрастен човек не изяжда винаги едно и също количество. Беба например сутрин не е особено гладна и първото ядене ѝ е "леко".
Ние се будим стриктно на 3 часа през нощта и нямам нищо против (примерно в 1, 4, 7 и ако нямаме ангажимент и заспим пак след това в 10).

Mommy, съчуствам ти за недоспиването. И аз рядко съм се наспала, всъщност от 3 месеца не съм, но има и по-добри дни. Консултантът какво каза за честото будене? Свързва си фазите на сън ли?

# 517
D_ana, всичко си изяжда. Евентуално през деня ще видя да му намаля храната. Но като минат 2:55 минути вече надава вой да яде. Капките Сано и аз ги давам понякога, но за колики. Не съм забелязала да заспива от тях. Мен не ми пречи да се буди, за да яде. Не искам да му спирам яденето, ако наистина е гладен. Ако не се буди сам, аз няма да го правя. Ама той от новороден не пропуска хранене. Просто педиатъра така се изказа все едно е супер вредно да яде толкова пъти и е качил 5 килограма. И се чудя какво да правя. Ей го дебелчо, чак двойна брадичка има

Скрит текст:

# 518
Ghgggg,едва ли ти е до мен🙂,но може ли линк към тази група?

# 519
Lunatichka, ето я: Baby Crying & Colic Support ,  https://www.facebook.com/groups/1391262827639026  дано се отвари линка. Дано да е полезна, дори само като рамо и утеха, че не си сама и че има светлина в края на тунела Simple Smile  Стискам палци всичко да се нареди

# 520
D_ana, всичко си изяжда. Евентуално през деня ще видя да му намаля храната. Но като минат 2:55 минути вече надава вой да яде. Капките Сано и аз ги давам понякога, но за колики. Не съм забелязала да заспива от тях. Мен не ми пречи да се буди, за да яде. Не искам да му спирам яденето, ако наистина е гладен. Ако не се буди сам, аз няма да го правя. Ама той от новороден не пропуска хранене. Просто педиатъра така се изказа все едно е супер вредно да яде толкова пъти и е качил 5 килограма. И се чудя какво да правя. Ей го дебелчо, чак двойна брадичка има

Скрит текст:

Нищо му няма на шишко, бебенцата няма лошо да са дундести. Напълно съм съгласна с D_ana

# 521
  • София
Бебетата са "програмирани" да се будят през нощта за поне едно ядене до поне една годинка.

Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Нашата бебка не се буди да яде през нощта Sweat Smile Като беше по-малка я будехте, но след като си наддава нормално, махнахме нощното и тя си спи. Не е настървена за храна сутрин, не изглежда да е гладувала.

# 522
GHG, от два дена се каня да ти пиша. Изведнъж, това, което исках да кажа се промени. Има една приказка “жените винаги търсим причината в себе си, мъжете в някой друг”. Та и ние така. За всичко друго съм съгласна с теб, нормално е като трезвомислещ човек да разсъждаваш къде са се объркали нещата. Първата ми мисъл беше, че ще се върне. Та, трудно ще ти е въз всички случаи, обаче ще се справиш. Да е жива и здрава майка ти, и на твое място бих започнала за създавам система за подкрепа, ако вече не е изградена. Намери хора, трябват за всичко. Това бих казала на себе си. И също, “походи на терапия бих казала на себе си”. Една единствена реплика ме навя на тази мисъл “преди беше весела, сега си само майка”. Този човек използва уязвимостта на жената, в момента, в който става майк. Факта, че въпросната жена го взима предвид точно в този момент, ми говори на мен, че има нужда от пренареждане на вижданията. Иначе всичко друго е ок, той може да каже и направи каквото иска, това не е наша работа. Важното е ти ще намериш ли начин да продължиш напред или ще избереш да бъдеш жертвата. Надявам се, че разбираш разликата (ММ например твърди, че не разбира разликата между това да си жертва на нещо физически и това ментално да се държиш в позиция на жертва).

Dana, ти си моята гордост, честно! Навън половин ден, а? С раница ли я носиш? Как я храниш? Менюто ти е супер! Аз ако мажех да го докарам до такова постоянство в храненията, ехееееееее. При мен най-често е “нямах време, бързах, пропуснах хранене…..което е най-лошият избор от всички.

Lunatichka, много ти е фешън Галчо. Sway, да му изпапкам бузките на Симеон. Juji, хубава ти е принцеската. GHG, хубав ти е Рей! Други бебенца видяхме ли?

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 10:57 от MayaJane

# 523
Момичета, да ви питам, някоя ако има такова бебенце или е чувала нещо. Питах ChatGPT и не съм доволна от отговора, каза ми, че всичко е наред Joy
Бебка яде последно в 23:00 часа и след това в 6:00 сутринта. Или 6:30. Проблемът е как се събужда. Ние спим и по едно време чувам едно тихо храчене към хленчене. Не мога да го определя, но е тихо и не е плач, а по-скоро звучи все едно си прочиства гърлото. Ставам, отивам при нея, очичките дори не са винаги отворени напълно. Взимам я да сменям памперса и само да я вдигна, започва един неистов рев, ама такъв рев на зверски глад. Все едно е ревала 5 дена е едва сега някой ѝ е обърнал внимание. Сменяме, храним се и всичко е 6.
Обаче това е всяка сутрин. Много се притеснявам, че детето е гладно и по някаква причина не реве. Дали я е страх да ревне? Няма шанс, никога нищо лошо не се е случвало като ревне, само гушкане, целувки, говорене с любов и въобще винаги е получавала много топло отношение. Защо не реве сутрин като е гладна? През деня си реве нормално, като е гладна.

# 524
Според мен просто е сънена и не се е събудила напълно, затова не реве толкова.

Аз лично първо храня, после правя другите неща като смяна на памперс и тн. Много по-лесно е и бебчето е щастливо и доволно

Общи условия

Активация на акаунт