ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 070
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Напълно съм съгласна, че човек решил ли е да захожда, нищо няма да го спре. И мъжете и жените. Също така аз мнооооого обичам мъж да ми направи намек, да си подобря външния вид. Моя ме бъзика за корема, че още не се прибира, а той в последно време е направил шкембе като на 57 годишен тираджия, любител на бирата /нищо лично към професията/ и не е родил дете преди няколко месеца.
Днес, както си седяхме, гледахме телевизия и изведнъж, буквално от нищото, осъзнах колко не ми пука. Ако ще утре да стане, да си тръгне и да не се върне повече - не ми пука. И то не само за него. Не мисля, че повече ще изпитам нещо към мъж, който не съм родила.
В момента, в който го осъзнах - ми олекна. След толкова разочарования, една драматична връзка в стил Шекспир, психолози, паник атаки, нерви, унижения /а повярвайте аз съм от хората, които смятат, че любовта е над егото и доста съм се излагала/, все едно някой ми натисна OFF бутона. Чак ми стана гадно за ММ. До преди да забременея съм имала моменти, в които си казвах Еххх, ето го моя принц на бял кон, то се оказа само коня. Някак с историите покрай бременността, това жалене на чувствата на бившата му жена, това, че поиска първоначално да направя аборт.... влязох в някакъв режим на самосъхранение.
Относно таткото на Рей, две неща ме впечатлиха:
1. Нарекъл е детето си "убиец на любов' - това не е разсъждение на родител. Той не чувства Рей, като част от себе си
2. Казал е на жена си, че вече не е забавна, а е само майка - не осъзнава /и може би никога няма/ колко се променят приоритетите и отговорностите, когато имаш дете. Един ден детето ще порасне и ти пак ще си свободна както преди, но той едва ли ще дочака този ден.
Това е моят прочит на неговото поведение
 Сега един рязък завой от темата - използвате ли тампони? От години имам проблем с превръзките и сега отново се появи, а още ме страх да сложа тампон.... Едва търпя.

# 541
Мразя превръзки в дъното на душата си. При първия цикъл след раждането използвах превръзки и край, минавам си на тампони пак.

# 542
Защо да не се върне, Вафличке?
Може и да се сети, че има дете, когато то вече е по-лесно за гледане, а майка му, възстановена вече, отново е дейна, спокойна и свободолюбива.
Той просто не е бил наясно как се гледа дете, през какво минава жената и корко търпение и любов трябва да има той в себе си, за на преминете заедно през този труден период. Като мине трудното, може и да размисли и да помоли за прошка, осъзнал уж, че си има само нея и детето...  
Прави са, момичетата, уреди си нещата юридически, че явно е с много лабилна и дори ненормална психика този човек...как може така да нарече бебенцето, как убиец на  любов, та те са цялата ни любов, нашите сърца... А за секс и внимание към мъжете има време, ще има години, живи и здрави....
ghhggggМоля те не се обвинявай, че нямала си достатъчно ласки към него, а той имаше ли към теб?
Не сме виновни ние за грешките на другите....

Мойта се скъса да реве и чак сега заспа, в два през нощта, след като две вечери заспива уж по-рано.
Тампони не харесвам, имам си мнение, че са нехигиенични да задържат кръв вътре, а и при ваденето както са набъбнали ми е мега неприятно...превръзки пък сменям твърде често  че и те не са много оферта, но... това е.

Само ще ти кажа, че не те съветвам да оставаш в този брак след като сте разделени. Вероятно не живеете в България след като ти говори на немски така че си уреди нещата навреме, за да няма зависимости детето от безумията на липсващия баща. Той няма да се промени и няма да се върне, но ти си проучи нещата дали нямаш някакви права, защита, помощ ако си в чужбина като самотна майка.

# 543
Аз лично тампони не обичам, но след като са минали лохиите, защо да не се ползват? На мен ми казаха 6 седмици след секциото нищо във вагината, но след това не е проблем.

# 544
Чувала съм, че при първия цикъл не се използват, защото може да е по-обилен и със съсиреци, да се чисти жената след раждането.

# 545
Е, то ако жената кърми, първият цикъл може и след година да е

# 546
  • София
Някои хвалят менструалните чашки, аз лично не съм ползвала обаче и не мога да дам мнение.

# 547

Може. Аз кърмя ама.. никакъв късмет да не ми дойде.

# 548

Може. Аз кърмя ама.. никакъв късмет да не ми дойде.

Е, то и аз, дойде ми три месеца след раждането. Но на някои дълго време не им идва. Иначе моят цикъл си беше съвсем нормален цикъл

# 549
Благодаря за включването по темата кърмене. Странното е, че много ми се пълнят гърдите пак, сутрин ставам и са доста тежки, а вече дори не цедя. Може би от нощните хранения, май са 2-3 в крайна сметка.

dana, тръгнах да ти отговарям за консултациите по сън и не успях да пусна поста вчера. Казаха ми, че вероятно проблемът е в режима на бебето през деня, след като отхвърлихме други възможни причини и каза да работим върху него (не, че аз не го правех и преди). Даде ми идеи за по-добър преход към приспивания и да го науча пак сам да си заспива в кошарата. Това успявам вече веднъж на ден да го постигам, но пък спи само по 30 минути. Истината е, че се опитвам постоянно, но резултат голям няма. Ще му дам още време и да видим. Досега не съм забелязала нещо да има ефект. Дори спрях да му давам АМ вечер, защото няма никаква полза, пак се буди когато си се буди. При нас проблемът са честите събуждания след 3-4 сутринта. Спи горе-долу с хубави интервали до тогава и след това на половин-един час започва будене или трудно заспиване. Днес от 5 до 6 го мъчех по всякакъв начин и едвам заспа.

За мъжете - да, който е решил да си тръгне или да изнервери, няма как да го спреш. Но специално за раздялата, ми се струва много крайно. Можеше да каже, че има нужда от почивка, да помисли. Трябва комуникация между двете страни. Имаш проблем - казваш си го и мислите заедно решение. Не знам тук каква е ситуацията, генерализирам. Не е случайно, че много бракове се разпадат след децата, приоритетите се изменят. И да, на мъжете им е тъпо, че жените се променят като станат майки, ама вместо да се самосъжаляват колко им е гадно без с*кс и купони, могат да се включват по-активно в гледането на бебето и да потърпят малко. Така няма да се чувстват изолирани, все пак е и тяхното бебе. Аз доколкото разбрах, при ghg мъжът дори не е бил “вързан” вкъщи, имал е свобода да си излиза. Аз неотдавна бях споделила, че ММ също беше изразил доста гладно нуждата да излиза и се бяхме карали по темата, защото тогава се чувствах много преуморена и още не бях свикнала с двете деца. Сега вече не му правя проблем, а той и не излиза толкова често. Когато си е у дома постоянно ми помага, така че нямам против да излиза веднъж на седмица. Той иска заедно дори да излизаме (има на кого да ги оставим децата), но като знам колко съм уморена, хич не ми се губи още сън за късни излизания в момента. Излизахме веднъж преди 2 седмици с приятели, но на гости. По барове и дискотеки не ми се ходи, пък той това иска. Сега мислим да си планираме няколко часа заедно за СПА/масаж/ресторант. Труден период е бебешкият, но минава и то бързо! Мой съвет, приемайте помощ, когато се предлага. Но не се обвинявайте, ако мъжете ви са идиоти, големи хора сме, не е решението това да си тръгнеш от семейство, което си създал, без да направиш компромис и да търсиш решение.

Тампони си ползвам аз лятото и, когато ходя на тренировка. Но аз още нямам цикъл, направо вече съм забравила какво е Grinning

# 550
Моми, сънната ситуация при нас от няколко дни е точно това, което описваш. Буди се няколко пъти за хранене, и после в 5:30 се ококорва и няма приспиване. Имаш ли против да споделиш по-конкретно какви съвети ти дадоха? Аз пробвах с различни интервали на будуване през деня, изморяване междувременно, редовни дремки, макар и половинчасвои, обилна храна преди сън, нищо не помага. Имахме едно пътуване миналата седмица и имам чувството, че още не можем да оправим режима след разбутването тогава.

# 551
Разбира се, за ранното събуждане ми каза, че или му идва малко времето на будуване (за него каза около 9.5 часа на ден), или последната дрямка е била най-дълга. Препоръча последната (четвърта) да е до половин час и до към 18:30-18:45 да сме приключили с нея. В моя случай беше вярно това за последната дрямка в ден, в който искаше да става в 5:30. Но при мен неспокойния сън и трудното заспиване започва още към 3 сутринта и още не съм открила решение. Sad Ако нещо друго те интересува, пиши ми и ще ти разкажа.

# 552
Ох, да, точно в 3 започват буденията за кърмене, няколко на брой, и към 5:30 е ококорването. Ще опитам да й удължа бурното време и да изтегля последната дрямка и ще пиша как се отразява, ако мога с нещо и аз да съм полезна. Благодаря!

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 11:23 от Moonlit

# 553
При нас кърменето е кратко, около 10 мин на едната и 5 на другата, понякога 10 мин общо. Рядко за успокоение предимно нощем виси по 30-40 мин на гърда.
Нощем заспива късно и все се буди през 2-3ч. Няколко (3-4) пъти имаше пауза от 4-5-6ч непрекъснат сън - рекорд направо! Лошото е, че през деня не спи повече от 30 минути и то около 3 пъти през деня, най-често спи 10-15 мин и вече се ококорва. Супер рядко в количката да спи 1 час, често и навън е все буден или спи малко и пак буден, не го свърта вътре. Общо спи малко просто, макар до обяд да лежим. Снощи заспа в 2ч.

Бяхме на ваксина.. още 1 остана и после чак на 1 годинка.

От 5 месец ли можеше да са седнали с опора?
Много иска да е седнал..

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 11:14 от *Sweety*

# 554

От 5 месец ли можеше да са седнали с опора?
Много иска да е седнал..

Препоръчително да, но кинезитерпевтка ми каза миналата седмица, че е ок да я оставяме вече по около 10 минути на ден с лека опора като практика за мускулите на вратлето.

Общи условия

Активация на акаунт