ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 039
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря!

Някой беше питал за ортопеда, ние ходихме на 3 месеца като беше бебо.
Каза например да не им се слагат въобще обувки като проходят, нека ходят босички децата, даже без чорапки. А вече за навън да се купят качествени обувчици, а не разни пантофки и други подобни неортопедични.

# 556
И моето бебче само веднъж на ден спи извън ръцете ми и за половин час макс. Не го мисля, просто я нося в раницата за другия и дневен сън и това е.

Иначе и при нас в три сутринта се почва с активния и шумен сън

# 557
Моето пак се буди в 2  и в 4 за храна.
Аз идвам да споделя някои мои разсъждения.Така,приемаме че детето е напълно здраво.Не съм променяла вида храна,количество или размер бибкаКъпих му ново шише с 3-ка и две 4-ки ,но не съм ги слагала.Причини за увеличение на повръщането.
1.Слагането на ръчички в устата.Даже понякога си бърка направо с два пръста на дълбоко в гърлото.
2.На гърда е слаган 5 пъти в живота си,но сега се е вдъхновил да търси.Свива се в ръцете ми,прегъва корема и повръща.
3.Когато е в настроение и си играем,много буйства с ръце и крака.Все едно прави ангелче в снега.Това също напряга коремната мускулатурата.
За пищенето също имам теории.
1.Глад.Той повръща обилно и явно огладнява често.
2.Страх го е,че е сам.По принцип го оставям на спалнята да спи,а аз съм в хола.Дали ще забърша прах,сортирам дрехи,все нещо правя за 10-15мин,докато спи.Ако си отвори очите и няма никой до него,започва да пищи.Днес съм при него и не реве като се събуди.Смее се,гали ме .
Дали съм във вярна посока?

# 558
Да, Лунатичке, във вярна посока си.

# 559
И аз имам теория за пищенето/реването, която се припокрива с на Лунатичка. Бебе, което е оставяно само да заспива или да се успокоява, такова, на което не отговарят на нуждите, физически и емоционални, се страхува, понеже вече е усетило изоставяне, и сега при най-малкия намек за изоставяне изпада в истерия.

Нашата има обратния проблем с нас. Ние не я оставяме сама почти никога и в редките моменти, когато е сама, е мега спокойна, разглежда си нещо, пее си. В чужда обстановка е спокойна, с непознати е спокойна. Според мен това е начинът да се научи дете да е самостоятелно (в случая - да не реве, а като е по-голямо - да не е залепено за мама) - като го направиш уверено, че не е изоставено, и оттам то си надгражда.

# 560
Много се криви бебчо след ваксината, плаче и иска на ръце да го нося и приспивам. Стои в мен и ако го оставя и реве жално милия.

Качил е само няма и 400гр, малко ми се виждат, но док. каза, че е ок.

# 561
За спокойствието в чужда обстановка - до скоро и моето дете беше спокойно сред непознати за него хора. По Коледа се “запозна” с много баби, лели, приятели, на всички се усмихваше и позволяваше да го гушкат. Но последният месец не беше виждал никой друг освен нас. И когато баба му и леля му ни дойдоха на гости преди седмица, само ги погледна на вратата, затвори очи, изпищя и започна да плаче така, както никога не го бях чувала. Страшен стрес изживя, цяла вечер само да ги погледне и изпадаше в истерия, никога не го бях виждала така да се разтройва. На следващия ден вече свикна с баба си и започна да я приема, да ѝ се усмихва. Вече започват да имат различно поведение като са сред различни хора. Гледаш ги малки човечета, но с чувства и душички.. ❤

След дългия скок в растежа (съчетано може би с регресията), се появи днес ново умение - започна да се обръща от гръб по коремче. Но да вметна, че моето бебе е сред по-големите в групата, другата седмица прави 5 месеца. Като малко дете му се радвах на обръщането и му ръкоплясках възторжено днес.. Малките неща ❤

# 562
Moonlit, на колко е твоята, че вече е позволено да сяда с опора? И моята иска все да сяда.

Dana и Mommy, сензорната стая има за цел да развива сетивата, фината моторика и социализацията, както на бебето, така и на майката. Например, там където ние най-често сядаме, облицовката по пода е в черно и бяло и светлинките са там, тя много ги обича. Има например станиол, който при мачкане издава характерния шум, има и други звукови играчки, но не пеещи. Има огледала, книжки, други играчки. Идеята също е, че не всеки ден вкъщи ще предложим такова разнообразие. Има и ръководител на сесията, Мери в вашият случай, та също пеем датски/бебешки песнички. Други популярни сесии са “Истории и песнички за бебета”, още не сме били и “Бебшки масаж”, там пък е 4-седмичен курс.

ZMK, кога я цедиш тази кърма, която даваш през нощта?

На мен варианта снощи ми беше май най-удобен досега. Легнахме на спалнята към 22:30, без специални приготовления за сън и не в кошарката, защото спа до късно през деня и нямаше изгледи да и се спи. Казах на баща и “ще легнем с нея на спалнята да гледаме звездите по тавана, на нея не и се спи”. Скоро след това беше на цицка по желание, заспахме и двете, към 2ч като дойде баща и да си ляга я преместихме в кошарката и се събуди към 4:30 да хапне. Демек пропуснахме едно от нощните будения и беше много по-щадящо за мен цялото спане. Няма обаче да е всяка нощ да заспива на нашето легло, та все още в началото на всяка нощ съм в чуденка какво ще правя.

Ей на, и в статията, която Dana, мисля, сподели също се споменава колко е важно нощното кърмене. Пробвах предната вечер да се изцедя преди лягане, та да го даде баща и в  полунощ или н 3ч и аз да стана да се изцедя, за да не вдигам и връщам в креватчето (предната вечер съвсем ясно не искаше да я вдигам, взе да си извива телцето и да плаче). Не станах в 3ч, много ми се спеше. Та ще дерзаем.

Dana, вие докъде я докарахте с нощното ставане?

# 563
Moonlit, на колко е твоята, че вече е позволено да сяда с опора? И моята иска все да сяда.

Точно на 4 месеца, Мая, днес ги навършва Simple Smile има много добро владеене на вратните мускули и си държи главичката добре изправена, може би затова насърчават и стоенето по малко. Даже след посещението при кинезитерапевтката ми дойде смелост и я разнасям изправена, с минимална опора на гръбчето. Много й харесва, върти главичка и наблюдава света 🥰

# 564
Mayajane, аз обикновено се цедя след нощното хранене, но това не е за всеки, а и аз за 4-5 минути макс изкарвам доста и следващото нощно или рано сутрешно е за таткото. Някой път и през деня се цедя, ако са ми много пълни гърдите и бебето се дразни на струята като от фонтан. Някой път съм се изцеждала и след като тя си легне за нощен сън.

# 565

Точно на 4 месеца, Мая, днес ги навършва Simple Smile има много добро владеене на вратните мускули и си държи главичката добре изправена, може би затова насърчават и стоенето по малко. Даже след посещението при кинезитерапевтката ми дойде смелост и я разнасям изправена, с минимална опора на гръбчето. Много й харесва, върти главичка и наблюдава света 🥰

Хей, Moonlit, честита да ти е 🎈🎁💯🥳🍾 Как я носиш изправена, на ръце ли?

# 566
И ние минахме на ваксинки, плакаха по-малко от миналия път. Наддали сме добре от предишния преглед, който беше преди две седмици - по 200 и нещо грама. Доволна е от качването и с контролът на главичките в седнало положение, даже тествахме хващане на предмети с малкия (но това по принцип е по-натам, така че споко, ако не го правят още).

Иначе, аз коментирах на лично ситуацията на ghgg, aka кака, но темата е важна и реших да напиша две думи.

Много от вас съветваха да се изговорят нещата и аз съм на това мнение, но за жалост някои мъже нямат капацитета да осмислят нещата така. Например, такива мъже се оказват женени за втори път и в паника, че имат бебе. Защо се е решил на ин витро и аз не знам, но теорията ми е, че има мъже, които се пускат по течението и каквото дойде - брак, бебе, после ще му мислят и сякаш или не мислят за последиците или избират да ги игнорират за собствената си хармония. Може би смятат, че с всичко ще им се размине.
Доста са тези, които имат различни очаквания за бременността и новородените - дори моят приятел каза, че е очаквал да даваме бебетата на някой и да караме ски заедно - хаха, чак сега той вижда какво е. Не, че това е невъзможно, но аз не го искам и за всичко си има време!
А относно изневерите и това, че някои жени се отпускат - не мисля, че това е причината. Ако беше нямаше да има толкова красавици актриси и модели с разбити сърца. Изневярата е избор и мъжете, които искат да го направят - ще намерят удобна причина - я че не им се обръща внимание, че не се чувстват мъже, че жената е с няколко килца отгоре, оправдания се намират лесно.
За мен казусът е, че той не знае какво иска от живота и е крайно разочарован, че има каквато и да било промяна. И кризата на средната възраст го тресе яко - мисля, че е време за спортна кола, да си начеше мъжката краста.
А за това, че Рей бил убиец на любовта - явно акъла му 40 годишен не побира това, че Рей не е виновен, че той не се е наживял. Рей не е решил сам да се ражда и направо ме боли за него. Но пък има една страхотна майка, не му трябва баща боклук. Ако мъжете помагат повече - няма да стоят на сухо - ако майката огрява навсякъде и е отговорна за всичко е нормално да не й е до интимности. Някои мъжки елементи очакват, че само да съществуват е достатъчно, за да получат любов..а любовта се ражда в действия, тя се заслужава..

Честит 4 месец Moonlit! Ние се разхождаме на ръце вертикално и се оглеждат, но не ги държа седнали с опора още.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 20:29 от Джу06

# 567
Аз от доста време го нося изправен и е доста стабилен.
Когато се събуди, в повечето случаи не плаче, даже го гледам на камерата как си лежи и си зяпа. Като не се появя при него, започва да "ме вика" 😁
Мисля, че ни куца много социализацията. Когато някой дойде вкъщи няма проблем, но днес ние ходихме на гости на баба. Тя го гушна и той като взе да реве..   като при Harmony.
Аз го гушнах, а той като я погледне и започва да пищи. Въртеше се на всички страни, непознато му е и се уплаши. След 10-тина минути обикаляне на апартамента гушнати и с песнички, се укроти и вече даваше й да го гушне. Много се притеснявам, че ще се адаптира трудно в яслата и ще е голям стрес. От сега мисля, като се оправи времето, къде ще обикаля е да свиква с хора

# 568
Рей е толкова сладко бебенце, че това "убиец на любовта" е направо ужасно.
Нали имаме най-прекрасните бебенца!!

И аз го нося изправен отдавна, с гръб към мен и се оглежда.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 20:21 от *Sweety*

# 569
  • София
И аз имам теория за пищенето/реването, която се припокрива с на Лунатичка. Бебе, което е оставяно само да заспива или да се успокоява, такова, на което не отговарят на нуждите, физически и емоционални, се страхува, понеже вече е усетило изоставяне, и сега при най-малкия намек за изоставяне изпада в истерия.

И според мен е така. Нашата бебка си заспива сама вечер и е спокойна, защо винаги сме реагирали на нуждите й с грижа и топлота, винаги е успокоявана, когато е плачкала, спи до нас в креватчето си. В началото не я оставях много сама, когато беше будна, защото веднага заплакваше, сега позволява по-дълги интервали, преди да се разстрои от липсата ми. Бебчетата са спокойни, когато знаят, че ще получат нужната грижа, и тогава не я търсят излишно. Така си мисля поне. Затова е важно да им се създаде усещане за сигурност и предвидимост.

Общи условия

Активация на акаунт