ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 19 171
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
За вит Д, по принцип е до 5000 IU за възрастни - след това в комбинация с вит К, за да се избегне калцификация. Така че си напълно ок, Хармъни, даже както Дана е казала, е супер по-високата доза за този сезон.

Мая, редовната ми чуденка. Пращам ти таблицата с температури и как да се обличат бебетата на любимите чувалчета с кауза на Angel Baby (между другото, това им е бг сайтът:

https://angel-baby.eu/

А от този доставят в чужбина:
https://angelbaby.eu/

Аз съм супер доволна от тях.)

# 646
Такааа, сега без да искам да отварям нови спорове в нашата темичка, само излагам фактите, съотносими към моето дете ...
Днес бяхме на лекар. Без някакви задълбочени прегледи, изследвания и т.н., тръшнах се на педиатърката, че не е нормално да трябва аз да правя нещо /термометър, клизма и т.н./, за да се изхожда детето. Тя извика гастроентеролог за консултация. Стигнахме до извода, че след като и на кърма не акаше, не е от АМ и няма смисъл да го сменяме, може само да задълбочим проблема. И изненада - човека ми каза: Давайте на това дете да пие вода? Как да се изхожда, като е обезводнен?
Мисля, че имаше предвид по-скоро не достатъчно хидратиран, няма други симптоми на дехидратация.
Та да, от СЗО могат да си го .... нашушулкат от мен.
Опитах да се доверя на новите тенденции, уж знанието и науката се развиват и ние трябва с тях, но за пореден път ми се затвърждава мнението - Прави това, което е правила и баба ти.
Сега ще опитаме с пиене на вода и вече, ако се окаже че и това не помага, ще мислим друго - чайове, сиропи и т.н.

# 647
Такааа, сега без да искам да отварям нови спорове в нашата темичка, само излагам фактите, съотносими към моето дете ...
Днес бяхме на лекар. Без някакви задълбочени прегледи, изследвания и т.н., тръшнах се на педиатърката, че не е нормално да трябва аз да правя нещо /термометър, клизма и т.н./, за да се изхожда детето. Тя извика гастроентеролог за консултация. Стигнахме до извода, че след като и на кърма не акаше, не е от АМ и няма смисъл да го сменяме, може само да задълбочим проблема. И изненада - човека ми каза: Давайте на това дете да пие вода? Как да се изхожда, като е обезводнен?
Мисля, че имаше предвид по-скоро не достатъчно хидратиран, няма други симптоми на дехидратация.
Опитах да се доверя на новите тенденции, уж знанието и науката се развиват и ние трябва с тях, но за пореден път ми се затвърждава мнението - Прави това, което е правила и баба ти.
Сега ще опитаме с пиене на вода и вече, ако се окаже че и това не помага, ще мислим друго - чайове, сиропи и т.н.

И нашето момче се изхожда на няколко дни един път. През деня е на кърма, но през нощта има едно хранене с АМ. Аз също пробвах с даването на вода, около 10/15мл на ден, но при нас нямаше резултат, дано при вас има.
От седмица сутрин му давам Омни биотик разтворен в кърма и има ефект- изхожда се всеки ден по един път. Не знам дали е от пробиотика или просто някакво съвпадение.

# 648

И нашето момче се изхожда на няколко дни един път. През деня е на кърма, но през нощта има едно хранене с АМ. Аз също пробвах с даването на вода, около 10/15мл на ден, но при нас нямаше резултат, дано при вас има.
От седмица сутрин му давам Омни биотик разтворен в кърма и има ефект- изхожда се всеки ден по един път. Не знам дали е от пробиотика или просто някакво съвпадение.

При нас вече 3 месеца е само с термометър, веднъж седмично.  Давам пробиотик. Казаха ми да започна с 30-50 мл вода, на ден.
Гледах разни теми от преди години, тук в бг мама. Писали са, че децата им на 4 месеца пият по 100 мл вода. Дори една майка се беше притеснила, че детето й пие по 300мл. И си реве за водата

# 649
Да, бабите и прабабите все вода са давали, като не е имало шишета с биберони... Как пък моето ака по няколко пъти на ден без вода?

Запек при бебетата е твърдо ако, не ако през няколко дни

# 650
За вит Д, по принцип е до 5000 IU за възрастни - след това в комбинация с вит К, за да се избегне калцификация. Така че си напълно ок, Хармъни, даже както Дана е казала, е супер по-високата доза за този сезон.

Мая, редовната ми чуденка. Пращам ти таблицата с температури и как да се обличат бебетата на любимите чувалчета с кауза на Angel Baby (между другото, това им е бг сайтът:

https://angel-baby.eu/

А от този доставят в чужбина:
https://angelbaby.eu/

Аз съм супер доволна от тях.)

Moonlit, благодаря много. Ти тази схема от картинката ли следваш? В нашата стая е обикновено между 20-22 градуса, но като се акумулира топлина от нас с баща ми се струва много топло. Вдигам на 24, когато я къпем. Според схемата 1tog ще е моето чувалче, нали? Брей….малко скъпички, на пък с кауза. Това ли е главното предимство пред останалите?

# 651
Момичета, при вас сигурно е минал този период, но да Ви попитам, че сте по-опитни. Когато бебенцата Ви имаха колики, някоя от вас давала ли е Еспумизан комфорт и имаше ли запичащ ефект?
На нас ни предписаха да го редуваме с Биоамика.

# 652
Еспумизан е симетикон против газове, той просто консолидира мехурчетата и по-лесно минават. Инертен е и няма никакъв проблем да се дава. При нас не е запичал. Помогна с газовете, каквато е и функцията му. Вече за колики (плач) не помага, но по-лесно се изпръцква детето

# 653
Да, бабите и прабабите все вода са давали, като не е имало шишета с биберони... Как пък моето ака по няколко пъти на ден без вода?

Запек при бебетата е твърдо ако, не ако през няколко дни
Ами давали са. Баба ми е разказвала и как прабаба е правила биберон на баща ми, да смуче когато реве. И беше в шок женицата, като й казах, че на моето няма да давам вода.
 Не си мислете, че хората преди 50-100г. са открили огъня.
By the way гуменият биберон за шише е създаден през 1845г - баба е по-младичка
Не случайно започнах коментара си с това, че не искам да отварям спорове и това, което пиша се отнася за моето дете 🙂

За Еспумизана и аз съм чувала отзиви, че запича. Разхлабващо, против колики препоръчват Санколик, защото съдържа глицерин

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 13:17 от Leylah

# 654
Maya, забравих да уточня, че имам два повърхностни шева отдолу, които не усетих дори след раждането. Явно пълно безчувствие. Инструкторката по възстановяване на тазовото дъно показваше как трябва да се масажират, подобно на масажа на перинеума по време на бременността. А за белега от секцио също съм слушала, че е хубаво да се "мобилизира".

Ще погледна тези чувалчета Angel baby, не знаех за тях. Ние така и не може да свикнем с чувалче, но се опитваме периодично. Аз също си мисля, че на беба ѝ е студено вечер, защото ръцете са и все до главата и са студени. С тази цел единствено я обличам понякога в пижамка (без боди отдолу), и слагам чувалче с дълъг ръкав. Често обаче докато заспи вече го е оповръщала и го махаме.
Има един немски сайт, в който може да се провери с какво да се облече бебето според локацията и с какво ще се разхожда. На мен ми се струва обаче, че доста навлечено го дават. Например за днес предлагат чорапогащник и панталон отгоре.
https://baby-wetter.de/

# 655
Аз имам чувството, че правим една крачка напред, две назад със спането. От два дни и дните, и нощите са ни зле. Пак едвам го приспивам. А в това прекрасно време вече и с количката не можем да излезем, поне там да спи.

А той е тоолкова енергичен. Само се мята наляво-надясно. Смее се пред огледалото, ръкомаха, напъва се постоянно да седи и да ходи. Даже започна да се избутва с краката и да се придвижва назад докато е легнал. Направо умирам от смях, като раче е. Иначе още не се обръща и не се повдига на ръцете си. Има ли някое бебе, което не се повдига на ръце, докато е по корем?

# 656
Mommy, ние сме по скоро като супермен с ръце във въздуха. Но днес на редовния преглед беше на кушетка и там като че ли доста лесно се подпря на лакти, но на ръце е още далече. Лекарката беше много доволна и на този етап не се очаква повече.

# 657
Мая, аз съм от по-зиморничевите и обикновено слагам още един кат на детето да не му е хладно 🤭 за пример, със зимно чувалче от 2.5 ТОГ-а, без ръкави, тя е с боди и леко ромпърче отдолу.

Black Angel, на нас много ни помогна Био Амика за коликите. Съдържа ензима лактаза, който помага за по-лесното разграждане на лактозата.

Днес и тук е много приятно и слънчево, но още с - температури. Чакам с нетърпение след седмица да е вече десетина градуса.

# 658
За водата съм на мнението, че трябва да се предлага по малко - ако иска ок, ако не ок.
Да не се налива с вода или да замества/пречи на храненето. Моят в началото не искаше, имаше дни не му и предлагах, в последно време пие вода и нямам нищо против. Давам му и по малко бебешки чай, като го боли корема или не е акал. Пие 2-3 глътки.

Повечето мои познати/роднини, които са имали бебенца и съм ходила през годините на гости държат страшна жега в домовете си, направо вътре е парник, не се диша, да му било топло на бебето. Даже една позната ме кани у тях с моето бебе и поради тази причина не отивам, аз ще припадна, не мога да търпя задух.
Моят спи с чувалче, но вкъщи е хладно, климатика нощем е на 20, през деня на 22, но в стаята е поне 2-3 градуса по-малко.

Еспумизана запича, да. Аз го давах 1-2 пъти надвечер/вечер и то след като вече е акал.
Давах и Колийф или Абоколикен.

Бебо иска все да е седнал или "прав". Да лежи хич не го свърта.

# 659
И ние държим 20° вкъщи, ММ все мрънка, че умира от студ, а на мен ми е горещо. Малкия днес е с боди, чорапогащник и тънка блузка. Обикновено го обличам с боди, без значение ръкава, блузка и панталон. Нощем спи с боди и ромпър, без чорапи. Завит с одеало. Когато се събуди първо проверявам ръцете и краката дали са му студени и всичко е ок.
На лакти не се застоява. Аз го слагам, да схване, че така трябва да седи, той ги изпъва назад. От няколко дни проявява интерес към лица. Иска да ни пипа очите, щипе носове и т.н

Общи условия

Активация на акаунт