ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 19 161
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ние също още не се изправяме на лакти и не се обръщаме. Преди 2 дни навършихме 4м и малко се притеснявам. Иначе никак не го свърта легнал и постоянно търси внимание. Чудя се само моето бебе ли мрази шезлонга и не иска да стои в него повече от 3 минути 😃. Имаме известни проблеми с храненето напоследък, не си изяжда ам, иначе насроението му не е променено, но е голяма мъка с храненето. Педиатърката ни каза, че в този период на израстване при някои бебета е нормално. Главичката я държи, но не е напълно стабилна, кламбуца я още. Иначе видях, че бяхте засегнали темата с интимният живот. Ние успяваме да намираме време, мм е активен към мен и аз не се дърпам дори и във вечерите когато съм страшно изморена, защото знам, че и двамата имаме нужда от това. Иначе аз определено преминах през следродилна депресия, имах много тежък 1 месец, плаках, крещях, чувствах се безполезна. Попринцип ние си гледаме бебето сами с мм, нямаме помощ дори и за 1 ден,  като 95% всичко пада на мен. Всеки ден готвя по 2 пъти, чистя, малкия спи всички дремки в мен и когато е буден таткото помага да го занимава част от времето . И изпадах в състояния в които нямах мотивация да се оправя, да излеза, плачех много, обвинявах се, че не съм добра майка, че не съм добра домакиня, жена, че от липсата на време едва ли не върша всичко половинчато, но мм беше неотлъчно до мен, помагаше ми страшно много и сега лека по-лека се съвземам, определено съм по добре Simple Smile

# 661
Има ли някое бебе, което не се повдига на ръце, докато е по корем?
Дааа, нашето Grinning Лежи си, опитва да се движи всякак без да ползва ръцете си. В опитите си да лази по този начин, надига дупето и прилича на анимационно червейче както се движи. Лежи си по корем, гледа си нещо и изобщо не иска да се подпре на ръцете и да се повдигне, хем ѝ показвах как да ги ползва.

# 662
  • Sofia
Такааа, сега без да искам да отварям нови спорове в нашата темичка, само излагам фактите, съотносими към моето дете ...
Днес бяхме на лекар. Без някакви задълбочени прегледи, изследвания и т.н., тръшнах се на педиатърката, че не е нормално да трябва аз да правя нещо /термометър, клизма и т.н./, за да се изхожда детето. Тя извика гастроентеролог за консултация. Стигнахме до извода, че след като и на кърма не акаше, не е от АМ и няма смисъл да го сменяме, може само да задълбочим проблема. И изненада - човека ми каза: Давайте на това дете да пие вода? Как да се изхожда, като е обезводнен?
Мисля, че имаше предвид по-скоро не достатъчно хидратиран, няма други симптоми на дехидратация.
Та да, от СЗО могат да си го .... нашушулкат от мен.
Опитах да се доверя на новите тенденции, уж знанието и науката се развиват и ние трябва с тях, но за пореден път ми се затвърждава мнението - Прави това, което е правила и баба ти.
Сега ще опитаме с пиене на вода и вече, ако се окаже че и това не помага, ще мислим друго - чайове, сиропи и т.н.

Според препоръките когато започне захранването трябва да започни приема на вода. Нашия бебо го мъчим да пие по малко поне и не му харесва, но трябва да продължавам с опитите.

# 663
Препоръките са да започне да се предлага вода с храната, чак след годинката вече трябва да започне да я пие

# 664
Аз също давам вода на моя. Пие, докато е жаден, после бута биберона с език. Държи си главата сравнително по-дълго време. И той започна да ми пипа лицето, да ме щипе и да иска да си завира ръката в устата ми. Набира се на крачета и вдига дупето нагоре и се мъчи да се обърне, но още не му се получава.
Аз също съм качила килограми. Основно, защото от както съм си е нас винаги има питка, хляб домашен, кифлички и разни тестени неща, а разходките са по-малко.
Леко се чувствам като лоша майка, защото малкия си заспива сам повечето случай, може да си играе сам. Не плаче за мен. Все едно няма нужда от мен това дете. Знам, че повечето се стремят към самостоятелно заспиване и ходят на консултации за това и оплакването ми може би е неоснователно.
У нас държим 23 градуса с климатик, но температурата е по ниска, вечер климатика е на 20 градуса. И на моя ръчичките са му студени, но крачетата са му топли и нослето също. Предполагам, че не му е студено.
За социалния живот - никога не съм била особено социална в контактите си. Имам две, три приятелки. Откакто родих, обаче едната рязко спря да комуникира с мен, макар че аз никога не съм говорила с нея за теми свързани с бебето. Дори по време на бременността се ограничавах от това. Най-големия ми контакт са продавачките от магазина.

# 665
Откакто родих, обаче едната рязко спря да комуникира с мен, макар че аз никога не съм говорила с нея за теми свързани с бебето.
Някои хора ги trigger-ва самото съществуване на бременни жени и майки с бебета. Тази приятелка няма деца, предполагам? Най-вероятно или не разбира хората с деца, далеч е от тази житейска ситуация и страни от теб заради това, или не може да има собствени и за това страни.
Ако има деца, причината е другаде и като време съвпада с бременността ти.

# 666
Най-големия ми контакт са продавачките от магазина.

Това много ми хареса. Аз вече и този контакт изгубих, ММ пазарува в последно време 😂

# 667
Откакто родих, обаче едната рязко спря да комуникира с мен, макар че аз никога не съм говорила с нея за теми свързани с бебето.
Някои хора ги trigger-ва самото съществуване на бременни жени и майки с бебета. Тази приятелка няма деца, предполагам? Най-вероятно или не разбира хората с деца, далеч е от тази житейска ситуация и страни от теб заради това, или не може да има собствени и за това страни.
Ако има деца, причината е другаде и като време съвпада с бременността ти.

Няма деца. Останала съм с впечатлението, че уж деца не иска. Идея нямам, бяхме много близки и през последните два месеца пълен игнор.
Лея, всеки ден пазарувам. Малкия си има фенове даже там.

# 668
Аз много обичам да пазарувам. Това за мен е един вид разходка и развлечение. Особено в лошо време. Онзи ден оставих бебо за малко на майка, ходих да му купя памперси, кърпички, купих няколко пюренца да имам за др.месец, ходих до хипермаркет, до аптека. Купих на бебо 1 сладък елек. С удоволствие пазарувам и в мола, само пари трябват. 😂
А с бебо с количката все сме я на Била, я на Лидл и т.н

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 21:55 от *Sweety*

# 669
Няма сила, която да ме накара да изляза на отрицателни температури 😆
Днес накарах баща ми да ни закара за памперси, оставих малкия с дядо в колата, точно за 3 минути и се прибрахме. Студлива съм и не обичам да ми мокро. Пък и гледам да се пазим от болести.
Чакам с нетърпение пак да стане 15°, да се раззелени и да сме навън.
Вдъхнових се от вас и започнах да гледам местенца за почивка лятото. Аз не обичам много да ходя на море и с ММ сме в голям спор. Той иска море, аз искам на планина. Накрая ще стане моето, ясно е 😁
Също така се каня, като излязат големите в лятна ваканция, да си отидем с всички деца на село, поне за 1-2 седмици. Зависи колко ще издържа. Малко се изнервям, когато не съм си вкъщи и съм трудна с пътуването с нощувки. Но пък нямам проблем да мина 400км да отида до морето и вечерта още 400км да се прибера. Ама сега с бебе - трудно.
 Чакам с нетърпение

# 670
Успях да снимам небцето, поствам в скрит текст...има ли някой с подобни окраски?

Скрит текст:

Същото е и при нас!

На мен ми се ходи на планина, на СПА.

# 671
Вие вече и планове за лятото правите🙂. Ъжът ми също иска да го заведем на първото му море,но нямам желание да е тази година.Поне догодина,че да разбере нещо,а и да ходи,говори,да е една идея по-самостоятелен.Днес излязох за мляко и му накупих дрехи от ЛС Уакики.Много харесвам този магазин,а сега имат страшни намаления.За 57лв му купих три комплекта от 2 части,дънки и блуза,долнище,10 чифта чорапи и 2 чифта дебели ръкавички.Отделно му взех и нова хавлия,халат(който ще ползваме есента най-вероятно😁🫣)и други дребни неща.Той също не се обръща.Скача като жабка може би около метър,но няма интерес да се обръща.
Утре вече сме на ваксини

# 672
Харесала съм 1 хотелче, което е на 1 час път и мисля да отидем за 2 нощувки.

Планирам да го заведа на село след 2 месеца, но е далеч, 4 часа път е. Притеснява ме пътя, дано не му се повръща по завоите, а и това, че ще изляза от комфорта вкъщи - люлки, шезлонги, въртележки, все пак на друго място.. къпането ще е зор, на етажа със спалните няма баня..
Ще има и роднини, деца - вируси..
Как мислите? Бихте ли отишли?

# 673
Аз бих. Най-малкото да сменя обстановката. Но мен хората и децата не ме спират. Пътя с повече почивки също ще е поносим. Сега си мисля в началото на март да пътуваме до вилата на баща ми в едно забутано село. Там, за да отидеш до банята трябва да излезеш на вън. Но ми се иска да отидем на друго място. Малко по-трудно ще ми е да намеря хотел - с три кучета ще е мъка.

# 674
Sweety   аз бих отишла. Пък и има вероятност малкия да проспи целия път.
На нашето село дори нямаме вода вътре в къщата.
Баба и дядо си ходят само лятото, по тази причина. Но пък аз имам толкова мили спомени, от моето детство там. От малка не съм контактна и не съм играла много с други деца, но помня как си обикалях с кучето из полетата, стигах чак до съседното село. Има детски площадки през 200 метра с люлки и пързалки. Понеже нашата къща е на края на селото - няма хора, няма коли, пълно спокойствие. Къпех се в циментовото корито на външната чешма - баба ми го пълнеше като вана. Двора ни е огромен. Хем много искам и моите деца да имат такова весело и безгрижно детство, хем сега осъзнавам, че аз съм го имала, заради родителско безхаберие. Просто ме пращаха с баба и дядо, защото не им се занимаваше с мен. Пък и децата като ги накарам да отидем някъде, първия въпрос е има ли интернет 🫤 после се започва едно мрънкане колко е скучно....
Аз имах късмета да имам много баби и прабаби и много села, обикалях ги всичките. Навсякъде си имах някакви занимания. Събирахме се с роднини, на празници, чудехме се кой къде ще спи, защото сме много хора. Сега ми е толкова гадно, че възрастните починаха, продадоха къщите и накрая ни остана само едно село, от години не се събираме с братовчеди... Аз започвам малко по малко да възстановявам някакви загубени връзки, но .... Когато бяхме деца си беше друго

Общи условия

Активация на акаунт