ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 19 123
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря милички.

Бях направила колаж с бебо и батко му като бебе, приличат си 1:1. Днес пък се загледах в една снимка на детенцето на братовчедка ми като беше бебче, лелее колко си приличат. Втори братовчеди и хем тя е момиченце. 😍

# 676
Симетиконът запича, и при нас имаше такъв ефект. Моята понякога въобще не пие вода, а друг път изпива 50-60 мл за деня.

В петък каката изведнъж се разболя, явно от училище донесе грип Б, както показа по-късно тестът. Изкарва го много тежко, 4-5 дни вече е ката парцал с висока температура, кашлица, разстройство, отпадналост и болки в гърлото много силни.  С правилните лекарства полека подобрение вече се усеща, но от онзи ден и ние с бебка сме болни въпреки маските и всички мерки....При нея с висока температура, отпадналост, леко червено гъпло, при мен кашлица, гърлото и температурата. Вече и трите сме на антибиотик. Малките вече се оправят, но при мен по-трудно, защото съм все на крак и наспиване няма.   ММ и той болен.
И така, стискайте ни палци да оздравяваме.
На фона на този ужас, който преживях за няколко дни, сега проблеми като недоспиване, хранене, вода, кърмене, ами, струват ми се толкова лесни и далечни...Само да сме здрави! ❤️

# 677
Ах, Juji, бързо да оздравявате всички! Така е, всички проблеми стават маловажни като се сблъскаме с нещо сериозно. Много хубаво, че децата вече се оправят! Бебчето и каката чувстват ли се вече по-енергични днес? Бързо да се оправяте и вие, пийте течности, витамини. 🍀

# 678
Бързо оздравяване! 🍀

И ние сме хремави вкъщи.

# 679
Симетиконът запича, и при нас имаше такъв ефект. Моята понякога въобще не пие вода, а друг път изпива 50-60 мл за деня.

В петък каката изведнъж се разболя, явно от училище донесе грип Б, както показа по-късно тестът. Изкарва го много тежко, 4-5 дни вече е ката парцал с висока температура, кашлица, разстройство, отпадналост и болки в гърлото много силни.  С правилните лекарства полека подобрение вече се усеща, но от онзи ден и ние с бебка сме болни въпреки маските и всички мерки....При нея с висока температура, отпадналост, леко червено гъпло, при мен кашлица, гърлото и температурата. Вече и трите сме на антибиотик. Малките вече се оправят, но при мен по-трудно, защото съм все на крак и наспиване няма.   ММ и той болен.
И така, стискайте ни палци да оздравяваме.
На фона на този ужас, който преживях за няколко дни, сега проблеми като недоспиване, хранене, вода, кърмене, ами, струват ми се толкова лесни и далечни...Само да сме здрави! ❤

Juji, бързо оздравяване 🤗

# 680
Четох ви, четох. Не мога да си представя, че има семейства, които си изхождат бебето веднъж в седмицата! Като знам, че знам възрастни хора постъпват в болницата, ако по една седмица не не отидат по голяма нужда.

А иначе да похваля моето момиче. Днес за първи път се преобърна от корем по гръб, а от вчера си повдига дупето, като лежи по корем.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 22:23 от Фрида

# 681
Харесала съм 1 хотелче, което е на 1 час път и мисля да отидем за 2 нощувки.

Планирам да го заведа на село след 2 месеца, но е далеч, 4 часа път е. Притеснява ме пътя, дано не му се повръща по завоите, а и това, че ще изляза от комфорта вкъщи - люлки, шезлонги, въртележки, все пак на друго място.. къпането ще е зор, на етажа със спалните няма баня..
Ще има и роднини, деца - вируси..
Как мислите? Бихте ли отишли?

Ние вече бяхме на спа за 3 нощувки - каката на 4, ММ и бебето. Много имахме нуждата да смени обстановката и ни се отрази супер на всички. Бебето си спеше прекрасно, и в ресторанта, и навън в количката, че и в спа зоната в количката в по-прохладната част, докато ние се плацикахме с басейна. Даже си откарваше сутрин до 4,5 без да се буди за цокане. Е, прибрахме се в София и пак започна да се буди нощем през няколко часа🤣 Пътят с колата също мина добре, 3 часа от София пътувахме, с една почивка да го на кърмя. Така че, моят съвет е, дерзайте Hug

# 682
Четох ви, четох. Не мога да си представя, че има семейства, които си изхождат бебето веднъж в седмицата! Като знам, че знам възрастни хора постъпват в болницата, ако по една седмица не не отидат по голяма нужда.

Фрида, да, ние си ги “изхождаме” само веднъж на седмица, защото сме лоши майки. Grinning Не им даваме да акат, караме им се постоянно, бием ги и те затова рядко го правят. Извинявай, ама тук някои майки писаха даже, че са търсили помощ, защото се притесняват и ти влизаш с този коментар, в който се усеща някакво вменяване на вина, което е тотално не на място в случая.

# 683
Харесала съм 1 хотелче, което е на 1 час път и мисля да отидем за 2 нощувки.

Планирам да го заведа на село след 2 месеца, но е далеч, 4 часа път е. Притеснява ме пътя, дано не му се повръща по завоите, а и това, че ще изляза от комфорта вкъщи - люлки, шезлонги, въртележки, все пак на друго място.. къпането ще е зор, на етажа със спалните няма баня..
Ще има и роднини, деца - вируси..
Как мислите? Бихте ли отишли?

Ние вече бяхме на спа за 3 нощувки - каката на 4, ММ и бебето. Много имахме нуждата да смени обстановката и ни се отрази супер на всички. Бебето си спеше прекрасно, и в ресторанта, и навън в количката, че и в спа зоната в количката в по-прохладната част, докато ние се плацикахме с басейна. Даже си откарваше сутрин до 4,5 без да се буди за цокане. Е, прибрахме се в София и пак започна да се буди нощем през няколко часа🤣 Пътят с колата също мина добре, 3 часа от София пътувахме, с една почивка да го на кърмя. Така че, моят съвет е, дерзайте Hug

Бюагодаря 😍

Бебче спа ли в колата?

# 684
Здравейте, момичета❤ има ли някоя от Вас, която е давала на бебенцето си чай от джоджен, против колики? Или да е пила тя и чрез кърмата да стига до бебето?
Знам, че може би са бабини девитини, но исках да Ви попитам, преди да се доверя на поредния съвет

# 685
Не съм давала чайове, но джодженът запича

# 686
Толкова теми сте обсъдили докато намеря време да се включа.

За изхождането, напълно нормално е кърмено бебе да не ака всеки ден. Малчо не пропуска ден, но баткото имаше понякога по 5-6 дни без да ака и изобщо не се е запичал, нито съм давала нещо, нито съм му правила клизма.

За пътуванията, аз съм много ЗА разнообразяването на ежедневието с малко бебе. Ние другия месец ще се прибираме за няколко дни в България. Ще е първият полет на бебето и поне 20ти на баткото. Лятото сме запазили 10 нощувки на море с две деца, ще имаме и няколко кратки пътувания междувременно.

От тази седмица се върнах на работа хоум офис и гледам бебчо сама, готвя, пускам всеки ден перални и засега се справям. Много е спокоен през деня, супер лесно бебе, но нощем продължава да се буди по 3 пъти за кърмене. Тази регресия направо ми разказа играта. Уж трябва да приключва и все се надявам тази нощ да спи поне 4-5 часа без да се събуди. Общо взето ляга към 20:00 и го кърмя в 23:30, 02:30 и 04:30. Почти всяка нощ са тези часове и не знам как да му отпадне поне едното хранене. Дори не е гладен, явно използва сукането за успокоение. Поне имам тактика и работи почти винаги - като се разбуди го взимам, кърмя го 10 минути и го връщам в леглото му, обръщам се и заспивам.

Вие мислите ли да давате пробиотик като започнете захранването? С баткото не съм давала и не сме имали проблеми с изхождането. Сестра ми от скоро захранва бебето си и малко ме наплаши, че при всяко изхождане плачка. Явно има дискомфорт от новата консистенция на акото и тя и дава пробиотик.

# 687
Пробиотик давам при боледуване, прием на лекарства и разстроен стомах, така превантивно няма да давам. Хубаво е да се редуват запичащо и разхлабващи храни.

# 688
Благодаря ви, момичета, за пожеланията!
Каката и бебето са по-добре, макар че бебето е с разстройство от антибиотика, сменихме млякото Новалак с лечебна Хумана, даваме лекарства и затова. Поне вече и двете нямат температура, за разлика от нас с мм, вчера само си прехвърляхме термометъра. На бебка и дойдоха силиците и едва заспа в 1 часа през нощта,  после в 4 трябваше да и дам антибиотик (така се падна, защото беше зле и нямаше време да чакаме с даването, за да е удобен часът), а в 8 закуси нашата бебина. Сега всички спят, а аз съм гроги.

# 689
Лягай да спиш, ако беба спи.

Момичета, редовен ли ви е цикъла, въпросът ми е към тези, които имат вече?
При мен зацапване беше, после след време ми дойде за 1 път, а този месец ахаа да ми дойде - болки в яйчници, в гърди, нервност.. и ми закъснява доста.

Общи условия

Активация на акаунт