Мамник - нов български сериал

• 52 612
  • 751
  •   9
Отговори
# 300
  • Бургас
Според мен е по-добре, че са взели по-млада и неизвестна актриса за Божана. Защото ако трябваше да вземат актриса на възрастта й, щяха да вземат някоя от вечните циркулиращи по всички сериали и които вече тотално са втръснали (като Духовникова например).
Не съм го гледала още, през уикенда ще го гледам. Книгата я слушах в Сторител и бях очарована от прочита на Владо Пенев. Според мен той има голям принос в популяризирането на книгата. На хартия не мисля, че би ми въздействала така.

# 301
Аз пък си я купих на хартия, защото българските прочити в стори тел не ми понасят. И тази не ми хареса особено в аудио вариант, но поне не я чете втръсналата ми и непоносима Силвия Петкова. Верно че са подмладили божана е за добро, че можеше да е тя. Ама да се бяха сетили да променят малко родствените връзки, че да има смисъл времевата линия, която и в книгата е счупена.  Но най-вече проблемът на сериала, както и на повечето други, е че българските сценаристи не могат да пишат диалог. "Вие сте тази, дето носите отговорност  за хората тук, а вместо това си плямпате спокойно по телефона" - никой не говори така...

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 21:40 от RoseofVersailles

# 302
  • Бургас
Ами то и в книгата диалозите не са съвсем като в реалния живот Grinning

# 303
В книга по-може, но и там са куци - да. Все пак е друга медияи е по-простимо. Но когато се екранизира нещо, хората би следвало да говорят като хора. Някак си много избива на очи, а и като добавим колко театралничат става още по-трудно за гледане.
Ами то и в книгата диалозите не са съвсем като в реалния живот Grinning

# 304
Току що изгледах първи епизод , и на мен ми беше интересен . Нямах проблеми със звука , чувах идеално какво казват . Веднага ми направи впечатление играта на Владо Пенев и Димитър Селенски , забелязах и Галя Александрова че участва , а това са страхотни актьори и със интерес ще следя техните образи. Екатерина Лазаревска също ми допадна , тук доста хора намериха играта и за леко дървена , но на мен ми допада за сега как играе . Краят на епизода ме държа в напрежение . Чакам с нетърпение следващият епизод .

# 305
Привет! 🙂
Къде мога да изгледам първата серия?

# 306
  • София
Чак сега смогнах да изгледам епизода. Аз принципно си налагам да не сравнявам книгата със сериала, че...няма как да е същото. За момента вайба на Божана ми е като в книгата. Може да е непопулярно, но аз още от първата книга не я понасям, а натам и по-зле става, та героинята в сериала също не ми хареса, което значи че се доближава явно по нещо до тази от книгата 😁
Още няма как да си изградим някакво мнение според мен, особено тези, които не са чели книгата. Надявам се да успеят да задържат интереса на зрителите, книгата я изядох на един дъх.

# 307
A БНТ преди не си ли качваха официално сериалите в Youtube?

# 308
Преди повече от година прочетох книгата и бях наистина впечатлена. Малко по-късно разбрах, че снимат сериал по нея и с нетърпение чаках да видя какво ще излезе. Е, сега гледахме първи епизод и аз съм доволна от резултата. Образите са пресъздадени максимално точно, актьорите също са много добре подбрани и въобще, получил се е един много добър сериал. Вкъщи рядко гледаме български сериали, но сега и двамата с ММ сме с отлични впечатления. Той не е чел книгата и не знае, какво да очаква. Аз се надявам и следващите серии да са толкова интересни.

# 309
За размяната на първия съквартирант на Емил от Венци на Георги съм съгласна, защото Венци повтаря една и съща фраза и действието се развива в мислите на Емил. Георги е говорещ и в съзнание.
Някои неща са добре обмислени, но лещите и самоубийството на бащата на Божана са ми нон-сенс.
За кучето най-същественият елемент е да е родено в конкретен ден, пол и порода нямат значение.
Останах с впечатление от кадрите, че той не се е самоубил, а е бил жертва точно на Мамника. Не съм чела романа, но кадрите от вчера изглеждаха така, че той не се е самоубил.

# 310
  • Другата България
Скрит текст:
Не мога да го сравня с Дяволското гърло, който много ми беше харесал. Този не ме грабва. Артистите ми харесват. Не ми харесва да ми говорят на диалект, разбрахме къде се развива действието, достатъчно е. Хем не ги разбирам, хем не ги чувам.
И обстановката, така ли живеят хората през 2020? Някак прекалено скромно, да не кажа друго.
Така.
В някои села дори още по-......скромно.

# 311
Така е, в много села хората живеят по този начин. Идиличната представа на немски и английски пенсионери, които са дошли да си карат старините в българско село, вдигнали са си хубава къща на 2 етажа и си поддържат имота с пенсия от друга страна, не са толкова често срещани. Същото важи и за високоплатени айтита, които работят хоум офис и живеят на село, гледайки кокошки.
Реалността на село е такава като в сериала, а на много места хората имат по-скромни възможности, липса на ток, вода и дори услуги като куриер или лекар са мираж.

Съвсем достоверно беше представен живота в селото.
Само на мен ли Божана в униформата ми се стори доста едра, а иначе изглежда с много слаби ръце и лице?

# 312
Аз пък се изненадвам, че някой се изненадва какво е в българското село... Мизерия е точната дума, нека да си го кажем. Даже къщата на Божана бая голяма и модерна ми се видя.

Иначе за тялото на Божана, да... и на мен ми се видяха краката й в униформата прекалено обемни, пък нагоре слабичка. Може би просто такъв е модела на панталоните.

# 313
Ами от всички на снимката най ме кефи и се радвам на кучето, прекрасно животно. Ама трябваше и Аякс да присъства.

Аякс, Майк е всъщност истинското му име, почина след снимките! 😔

# 314
A БНТ преди не си ли качваха официално сериалите в Youtube?
С 2 седмици закъснение.

Общи условия

Активация на акаунт