Аман от бозовите сериали където ни заливат от Нова и прочие. Определено “ Мамникът” си залсужава. Казвам го като почитател на поредицата. Вместо да се кефите,че за първи път има такъв сериал с фантастика и митологични създания. М не това не е важно, Българинът е приквал на бозички те, вижда се от мненията “ мудно” “ лошо озвучаване” и любимото “ сух бил, без динамика и тромав диалог” и тн. Ама не може всичко раз и праз в първият епизод. Нямам нищо против действието да се развива по - бавно и да се виждат детайлите.
Кинематографията е прекрасна, мистичната атмосфера е уловена. Играта на актьорите е супер. Имам чувството,че повечето хора само търсят кусури. Васил Попов е направил смислено за да го хейтвате. Има хубави продукции не мразете всичко българско,
Гледах още веднъж епизода. Сериала си е чудесен и мисля,че Виктор Божинов и екипа му са е свършили много добра работата. Малката забележка към майката на Божана която се опитва да говори с акцент. Един момент тя говори с акцент а в друг нормално. Ама това е не от много важно. Друг детайл видях,че Божана носи тениска на любимата си рок банда. Понеже са го променили явно ще има мистерия около бащата на Божана. До колкото помня в книгата не се “самоубива,” умря от болест.
Знам, че трябва да е мрачно като атмосфера, но не и твърде тъмно за самото око на зрителя.