Мамник - нов български сериал

• 37 462
  • 625
  •   44
Отговори
# 585
  • Другата България
Същото като с “Дяволското гърло“ и музиката там - тази става, онази не ставала.
А те в съвсем различни жанрове.
С “Вина“ същото, той пък съвсем в трети.

# 586
  • В полите на Пирин планина
Това е фентъзи хорър. Няма как да се очаква всичко да се обясни с "нормални" и реалистични причини.
Лазар излезе от гроба, защото има специална роля в историята с Мамника. А Мамникът се нарича така, защото "мами", "примамва", имитирайки онези, които са близки на героите.
Честно казано втората серия ми хареса повече от първата и започвам да ѝ свиквам на дървеното говорене на Жанчето.

# 587
А защо като температурата на Лазар беше толкова ниска,  термокамерата на Божана го регистрира? И много ми е интересно какво му харесвате на Митко? Аз нищо не видях в него до този момент.

# 588
Божана не беше с термо камера.

# 589
  • Пловдив
Не, точна Митко не го ви даше на камерата. Божана го видя с др.уред мисля...или е пак недомислено.

# 590
Термокамерата не го засече. Митко виждаше трима души на термокамерата, а Божана - четирима. Имаше сцена, в която Митко настояваше, че са трима.

Митко от филма съвпада до голяма степен с Митко от моите представи, докато слушах книгата. Това му харесвам.

# 591
Ако искате наистина уникален филм, препоръчвам " Нюрнберг" по кината.
И в торентите го има, но тази тема е за друго.

Лазар е чудесен в сериала засега.

# 592
  • София
Тя не гледаше с термокамера.
А после като им мереха температурата на бежанците, мъжът ми предрече, че тоя (Лазар) ще е с темп. под 30 и така и стана. И на това много се хилихме. Също очаквах лекарката да свери термометъра, след като отчете толкова ниско, с температурата на някой друг - това се очакваше някак, ама не.

# 593
Божана беше с уред за нощно виждане, не термо. Митко беше с термото, затова той не виждаше Лазар, а Божана го видя и се обади на Митко, че не му работи камерата. П.п. Даже температурата на Лазар ми се видя висока.

# 594
  • Бургас
А защо като температурата на Лазар беше толкова ниска,  термокамерата на Божана го регистрира? И много ми е интересно какво му харесвате на Митко? Аз нищо не видях в него до този момент.
Божана гледаше с уред за нощно виждане, не с термокамера.

# 595
  • В полите на Пирин планина
На термовизонната камера на джипа не се виждаше. Ама не знам как Божана го видя с... бинокъл?! посреднощ...
(А, било с уред за нощно виждане).
Иначе, от гледна точка на действителността на граничните полицаи, има доста недомислени моменти, като се започне със служебната Навара, която е паркирана в двора на Божана и с нея си се разхождат напред-назад, все едно им е лична кола, след това как Митко "пазеше" бежанците, спейки в една стая с тях.
Няма как да оставят трима бежанци с един човек охрана, ако не са заключени някъде.
И освен това какъв е тоя единствен граничен наряд във Вракола?

Обаче това вече са си слабости и на романа.

# 596
  • Галифрей

Защото, Лазар  не излъчва топлина. Той е вампир.

# 597
Оправете си спойлера

# 598
Е, явно не е точно вампир, щото не лочи кръв. Нещо като зомби може би, но не озверяло и не точно зомби. Абе, просто си е възкръснал. Лазаре, стани, Лазаре, ходи! И Лазар станал и тръгнал.
Пп Не мисля, че е коректно да бъде определян като вампир, а и те нали уж безсмъртни го играят докато не заиграе кола или сребърния куршум. Баш възкръснал от мъртвите според мен е Лазар. Ама все тая, де. Важното е че има своята роля в историята и тя явно не е малка.

# 599
Аз да повторя въпроса си, че го публикувах в масовката около новата серия и бързо замина. Та може някой сега да го види и да отговори Simple Smile
Спойлер, който не е чел книгите, да не отваря. Имам въпрос за по-пресните, че аз я слушах преди 3 години Simple Smile

Скрит текст:
Тая гад нали убиваше децата на замесените там с онази мина, заради уж застрелването на Наталка, а на тях самите оставяше белези. Или бъркам? В този ред на мисли - орнитологът чие дете беше и кое е детето на Несторов?

!!!! СПОЙЛЕР!!!! Отговарям на въпроса. НЕ отваряйте, ако не искате да си разваляте удоволствието от гледането.
Скрит текст:
Точно така, Мамникът убива децата на замесените в разстрела на въртопците и Наталия (или поне майка й си мисли, че тя е разстреляна). Волен Несторов няма деца, но орнитологът Иво Граматиков е син на Страхил Граматиков - един от замесените в разстрела, заедно с бай Георги и Ангел Йерусалимов (бащата на Анита).

Общи условия

Активация на акаунт