Мамник - нов български сериал

• 52 537
  • 751
  •   5
Отговори
# 270
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Така, че хайде като не си запознат да не се изказваш неподготвен и да кастриш чуждото мнение и виждане. /.../"
Понеже съм "незапознат", гледам сериал, базиран по книга - като филм, такъв, какъвто е. И не "кастря", а споделям мнение - както всеки друг в темата, именно понеже е във форум, където всеки може да го направи. ("Критично мислещите" ги чета и размислям върху мненията им и не си отстоявам личното мнение, заяждайки се....
За теб заяждане, за мен лично мнение, а кой, какво, как и защо не би следвало друг да го интересува.

# 271
За тези, които очакват да е трилър, а не хорър, могат да си спестят времето. Книгата е фентъзи хорър с елемент на мистерия.

# 272
Снощи и ние с мъжа ми гледахме филма. Той горе-долу знае историята от мен, тъй като трите книги ги четох/слушах в Сторител и то скоро. По принцип не съм почитател на жанра, но историята някак те грабва. Първият епизод ми хареса. Доста са се постарали. Мнението ми съвпада с някои от вашите, споделени до момента тук. Не ми хареса само как се чува, когато Мамника им говори...

# 273
На мен ми хареса първия епизод. Чела съм книгата, за 3 дни я минах, което си е рекорд за мен. Много подробности не помня и нямам очаквания. Може би и за това не се дразня от несъответствията.

Айрън е супер якото куче и хич не ми пречи, че е мъжко. Тя Божана така го предъвква, че звучи като Айра хахах

Божана ми допада, Митко също. Владо Пенев си е класика, няма какво да го коментирам.

Нечелите книгата, знайте, че си е фантасмагория (хорър, мистерия, легенди). Ако не си падате по такива неща, ще се разочаровате. Не търсете логика и истинност. Защото мъжа ми сутринта загледа епизода, стана му интересно, но ме пита какво става нататъка и като разбра, отсече "Аз тези измилшльотини няма да ги гледам"... Ами аз си му казах, че са измишльотини, той си мисли, че се шегувам. Та така.

# 274
  • София
Днешни (и едно старо интервю) реминисценции от мрежата:
Още преди 10 месеца самият В.Попов казва в интервю, че (участвайки и като член на сценарния екип) продукцията максимално се е старала да следва книгата му. От друга страна (малко преди това в интервюто) пък, че е трябвало да направят (все пак) вид комерсиален продукт, а не арт-кино.

А на премиерата (за която били дошли хора и от др. наши градове) Попов казва нещо, с което съм съгласен и рамкира намерението на продукцията за нещо ново и различно, което също би било интересно на една аудитория:
„Надявам се това да бъде първата успешна продукция от този вид и тя да докаже, че зрителят иска да гледа нещо жанрово, нещо с фолклор. Стига вече сериали с мутри и със социално-битови проблеми.“
https://www.bta.bg/bg/news/lik/1040149-rezhisyorat-viktor-bozhin … e-istoriite-koito
Режисьорът допълва: "За мен "Мамник" е най-интересният сериал, който съм правил, защото е нещо ново, нещо различно", сподели в "Денят започва" режисьорът на сериала Виктор Божинов.
Из нета има и мнения, че първи опит в такава продукция е бил "Вила Роза" - като повечето писали го намират за неуспешен. (Гледал съм го веднъж отдавна и не помня кой знае какво днес. По-скоро коментарите доколко "по действителен случай" беше...)
Макар и платена (тъй мисля, че е), в Neterra може да се гледа на запис: те пишат - От 8 януари, може да гледате „Мамник“ на живо, но и на запис в платфромата Neterra.TV.
Това е статията-анонс там: https://blog.neterra.tv/bez-kategoriya/fenomenat-mamnik-veche-ca … evizionniya-efir/
"Булевард България" отчитат, че: Сериалът „Мамник“ прави голяма крачка в правилната посока
https://boulevardbulgaria.bg/articles/serialat-mamnik-pravi-goly … pravilnata-posoka
"lifestile.bg" дава положителен отзив след 1-я епизод и отличава: Тук е моментът да ръкопляскаме и на брилянтната операторска работа на Антон Бакарски. Още по-специални аплодисменти за Колт и Майк - двете овчарки, които играят полицейските кучета на Божана и Митко.
https://lifestyle.bg/stories/mamnik-epizod-1-drevno-zlo-se-sabuz … nite-zriteli.html
"plovdiv24.bg" са на обратното мнение: Масово разочарование след първия епизод на новия български сериал
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Masovo-razocharovanie-sl … ki-serial-2849222
Истината, може би, е някъде там - в следващите 11 епизода.

# 275
Направи ли ви впечатление, че не събират кучетата заедно? Даже щях да реша, че едно куче е в ролята и на двете, но се загледах, че Аякс беше малко по-бузест.

# 276
Пишете, че не сте доволни от гласа на Мамник, но защо?
Мен тръпки ме побиха 🫣

# 277
Направи ли ви впечатление, че не събират кучетата заедно? Даже щях да реша, че едно куче е в ролята и на двете, но се загледах, че Аякс беше малко по-бузест.
Е че те са две различни породи, Аякс е немска овчарка, а Айрън е Малиноа - белгийска овчарка.
Доста разлики имат.

# 278
Пишете, че не сте доволни от гласа на Мамник, но защо?
Мен тръпки ме побиха 🫣
И мен Animal Scream Cat Криипи, индиид... Animal See No Evil

Харесвам Стиви Уондър, но цял сериал да гледам главната героиня с тъмни очила... мне, благодаря Joy

Въпрос към челите книгата?
Скрит текст:
Мамникът караконджул ли е?
Предците на хората от селото извършили ли са нещо чудовищно(какво и на кого?), че потомците им да са си навлекли проклятие(беше загатнато с реплика в епизода)?

# 279

Въпрос към челите книгата?
Скрит текст:
Мамникът караконджул ли е?
Предците на хората от селото извършили ли са нещо чудовищно(какво и на кого?), че потомците им да са си навлекли проклятие(беше загатнато с реплика в епизода)?

Скрит текст:
Мамникът е огромна птица, за това и се чува това тракане като от клюн. Отделно тези рани по телата на старците са във вид на птичи крак, така ги белязва. Старците са прокълнати в далечното минало, заради неща, дето са извършили и за това сега мамникът си отмъщава. Дълга е историята и има много участници, интересно ми е какво ще представят в сериала по въпроса. Аз обаче не помня вече много подробности кой, какво и защо

# 280
Е че те са две различни породи, Аякс е немска овчарка, а Айрън е Малиноа - белгийска овчарка.
Доста разлики имат.
Аз помня, че и двете са белгийски Simple Smile това обяснява нещата.

Всъщност от тая книга май помня само кой е създал мамника и защо.

# 281
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Айра си е малиноа (белгийка) и много важно съботниче.

# 282
  • България
За размяната на първия съквартирант на Емил от Венци на Георги съм съгласна, защото Венци повтаря една и съща фраза и действието се развива в мислите на Емил. Георги е говорещ и в съзнание.
Някои неща са добре обмислени, но лещите и самоубийството на бащата на Божана са ми нон-сенс.
За кучето най-същественият елемент е да е родено в конкретен ден, пол и порода нямат значение.

# 283
Ще гледам и аз сериала, без да съм чела/слушала книгата. Иначе обикновено се дразня на разминаванията, сега поне няма да ги знам.
А в книгата изрично ли е казано, че кучето на Божана е женско?

# 284
  • София
Да, женско е. 100%

Общи условия

Активация на акаунт