Мамник - нов български сериал

• 33 010
  • 512
  •   34
Отговори
# 495
Орнитолог и дъщеричка ми бяха като аналог на Божана и баща, като някаква препратка изглеждаше. Чисто визуално орнитолога имаше известна прилика с бащата на Божана, а дъщеричката му с малкото Божанче. Но много бързо го грабна Мамника и не разбрах каква беше ролята му, но може би по нататък ще се изясни тая линия.
Малко ми беше странно как и откъде се появи този ми ти орнитолог от нищото(точно орнитолог, предвид присъствието на Мамника в района Sunglasses), а и откъде знаеше за убитото куче. Вероятно е чул слухове из селото.
Поне се разбра кой е мъжа с който тръгна Анита. Има ли шанс той да и е баща?! Изглеждаха близки в разговорите по телефона. Пп Признавам, че бях леко разсеяна гледайки втори епизод, защото племенницата ни беше на гости и е възможно да съм пропуснала някои моменти. Бих искала да го изгледам отново, по съсредоточено.

Тя си имаше баща, който е в инвалиден стол. Аз пък не разбрах кръвта под ризата на този, че е от белега.
Орнитолога според мен е включен, защото на неговите камери ще забележат нещо.

# 496
Обаче като в типичен хорър, жертвата орнитолог чува дъщеря си в тъмната гора и вместо да скочи в колата и да изчезне с мръсна газ, той тръгва да я търси Grinning честно посмях се и на това..

# 497
Джаста, да , наистина може да е препратка към Божана и баща и, че такава гъстота на червенокоси определено е подозрителна. Добро наблюдение.
За кучето, той видя , че погребват нещо малко и може да е имало и име, сигурно се е досетил. Аякс не бих си кръстила таралежа 😅
Иначе да, как тръгна към гората, Абе човек ти досега говори с нея по телефона , бягай в колата и с мръсна газ 🤣🤣 Тея герои просто не им се живее.
А и за кръвта на Несторов, първата ми мисъл беше и за него рана от проклятие. Може би , когато си бил близко до Мамника ,или той е наранил твой близък , остава белег , който се разранява , когато злото се събуди. Не е от кашлицата, мисля, ти кашляш кръв, не ти кърви кожата...
И все мъже имат белега...дали това е от значение? Жертвите май не ги подбира по пол, ама белезите са все по мъже?

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 09:23 от Kat :3

# 498
  • Галифрей
Вярно! Благодаря ти Diavodo  Да има логика,защо Мамника уби орнитолога. Да сетих се да кой е и защо.
Джаста Праста Да разбра се кой е мъжа с Анита.  Не и е баща, нейният баща е инвалид. Мъжа е Волен Несторов. Той е много болен и тя му помагаше, даваше му лекарства и трева  за да му облекчи кашлицата.

# 499
На мен много ми харесва сериала. Не върви мудно, така вървят сериалите, в които в затънтено място се проявява зла сила Simple Smile Първо трябва да се запознаем с героите, за да изградим отношение у зрителите към тях, иначе няма да им пука като ги яде.  Атмосферата е отлична, актьорите също ми харесват, с изключение на майката на Божана. Тя ме дразни с говора си. Дъщеря и и мъжът и говорят книжовно, тя на някакъв измислен диалект. Не се връзва никак. Другите са окей.

Най-важното е, че е интересно. Simple Smile

# 500
  • Пловдив
Кръвта по ризата не е ли от кашлицата? Нали има рак на белите дробове?

# 501
  • Галифрей
Не кръвта по ризата е друго това е от белега като на Бай Георги.

# 502
Ох, вярно, че бащата на Анита беше инвалид и ги даваха с майката как се тревожат, а и неговия белег се беше активирал. Съвсем изключих тая сцена.

А за това, че орнитолога чувайки гласовете тръгна към гората е абсолютно "хорър" похват. Нали знаете как гледайки някой хорър филм и виждайки потенциалната заплаха започваме да съветваме героя да не ходи или да не влиза еди къде си: Не отивай там! Бягай!, но той не ни слуша Joy и отива баш в лапите на убиеца. Joy
Та и тук така, аз му казвам да се качва в колата и да се маха Stuck Out Tongue Winking Eye, ама той не, ще ходи да дири Михаля.
Вероятно Мамника влияе на възприятията на субектите и тези гласове, които чуват ги вкарват в някакво състояние, което ги кара да ги следват и да не мислят рационално. Нещо такова. Просто не могат да устоят и да погледнат разумно на ситуацията.

# 503
То няма да остане небелязан старец до края.
Иначе и аз да им имам логиката и смелостта на тези герои - сина на Владо Пенев(не им помня имената още) му казват полицаите да се маха, той влиза сам в тъмна мрачна гора, където е станало убийство преди малко и излиза от колата да гледа кръвта по капака. После орнитолога тръгва да търси откъде идват крийпи призрачни гласове. Абе все си мисля, че нормалното е да се качиш бързо в колата, да се постараеш бързо да запалиш с разтрепераните си ръце и далече, далече. И на първо място - да не ходиш нощем в гората...

# 504
Ми те ако не са смели и всички действат обмислено и внимателно, няма да стане филма Simple Smile

# 505
  • Пловдив
а от къде стана ясно, че и той има белег???

# 506
  • Галифрей
а от къде стана ясно, че и той има белег???

Болеше го, не е от болестта му. Старците са белязани и белезите им се активизират. Загатнаха.

# 507
  • Другата България
Театралничи Божана, да.
При това много.
Млада е, ще се научи. Blush

Относно Лазар - според мен за момента дори и самата тя /Божана/, не вярва и не допуска, че той наистина е възкръснал от мъртвите. То надали и който и да е друг би го предположил.

Аз също гледах епизода на загасени лампи, абсолютна тъмнина, много по-добре се вижда, повечето сцени са нощни и светлината определено има значение.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 09:51 от Merri_An

# 508
Забравете за логика в хорър фентъзи филм. Няма как да има, а дори и да има, ще бъде приложен похват с който героите да нямат полезен ход.
Тук рационалното е изключено, инак няма да е фентъзи, мистика, хорър или ще е просто брутален, кървав и просто зрелищен ужас. Митичното същество ги напада в гръб, без предупреждение и без предусещане, неподготвени, къса, хвърля и туй то. То не че не става така, но с елемента на мистичност, предусещане за нещо зловещо, неизбежно и безизходно, нещо което влияе на възприятията, сетивата и волята, притъпява инстинкта за самосъхрание, се получава точно този психологичен "натиск" върху зрителя и го кара да усеща страха и напрежението зараждащи се у героите, както и да се чуди и ядосва на нелогичните им действия. Grinning

# 509
Орнитологът си е collateral damage. Нещо трябва да нагнети напрежението, той е удобен страничен образ - става ти симпатичен, има сладко детенце, и е грижовен баща, но не е централен образ, и може да бъде пожертван.

Общи условия

Активация на акаунт