Мамник - нов български сериал

• 44 360
  • 669
  •   11
Отговори
# 660
  • В полите на Пирин планина
Караеврен се казва язовирът потопил село със същото име, където се развива действието в следващите две книги на Васил Попов. В Странджа е. И предвид действието в книгите, името със сигурност е свързано със змей.

# 661
Да, а да не говорим, че просто може да е от име на местност. Стотици местности у нас все още имат турскоезични имена, останали от Османската империя.

# 662
  • Бургас
А какво е имал предвид авторът, това можем само да гадаем. Понякога заглавията са свързани с някаква метафора, не непременно с нещо конкретно от романа.
Уважаеми diziler, ако сте чели втората книга, би трябвало да сте разбрали какво е искал да каже авторът!
Спорове по принцип не ми се водят! Но е нелепо, да се вади заглавието от контекста, зададен от самия В. Попов- не само в книгата, но и р редица интервюта...
Впрочем, думите имат собствен живот, във времето прегръщат различни значения и смисли....
Закривам дискусията, що се отнася до мен ! Kissing Heart

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 12:40 от lady Koup

# 663
ако сте чели втората книга, би трябвало да сте разбрали какво е искал да каже авторът!
Не, не съм я чел. Трябва ли?
Спорове по принцип не ми се водят!
Не Ви се водят, но си водите. И то за език, от който (очевидно) си нямате и представа.
Справката в речника на турски език, всеки може да я направи.
То така, ако ставаше...

# 664
Четох интервюто с режисьора Виктор Божинов, стана ми любопитно за актьора, който играе Лазар. Навсякъде го пишат Гринго-Богдан, обаче не ми изглежда, че може да се казва така? Мислех, че Гринго е рапърското му име и не съм допускала, че може да има някой с име Гринго-Богдан.
Помня, че преди години имаше връзка с актрисата Поли Недкова.

# 665
Мен пък ми стана интересно колко са високи двамата актьори.Не намерих инфо,но стърчат над другите в сериала и Божана и Лазар.

# 666
  • България
Гринго в песен спомена, че е 190см - "The boss".

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 21:30 от ferencliszt

# 667
Четох интервюто с режисьора Виктор Божинов, стана ми любопитно за актьора, който играе Лазар. Навсякъде го пишат Гринго-Богдан, обаче не ми изглежда, че може да се казва така? Мислех, че Гринго е рапърското му име и не съм допускала, че може да има някой с име Гринго-Богдан.

Четох, че баща му е искал да го кръсти Григор на баща си, но понеже дядото е починал, решил да го кръсти на прякора му - Гринго.

# 668
Ма това момче наистина ли се казва Гринго-Богдан?!?!? Frowning мислех, че Гринго е някакъв псевдоним... леле

# 669
Да, тук има подробности. Богдан пък е другия дядо.

https://www.168chasa.bg/article/22022005

Общи условия

Активация на акаунт