Мамник - нов български сериал

• 45 553
  • 677
  •   46
Отговори
# 675
Аз оставам с впечатление, че малко хора гледат хорър сериали и затова изглежда жанрът ги затруднява... какъв да е персонаж, намерен до гробище, с недвусмислен вид като изровен от гроба и с  телесна температура колкото температурата на околната среда.

Не знам авторът дали е написал литературен шедьовър, защото още не съм го чела, но по всичко изглежда, че гребе с пълни шепи от, клишета няма да ги нарека, защото това са си едни хубави канони. Дали ще  преследва  героите уендиго  в горите на Мейн, или Голямо пиле  в трънското ждрело,  той модела си е един.  Най-важното е да се създадат пълнокръвни герои, със собствен бекграунд и  за предпочитане травми в миналото, за да им симпатизираме и да ни е грижа. Според мен авторът много хубаво си е измислил героите и режисьорът добре е подбрал актьори.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 11:22 от Iris04

# 676
Не съм чела книгата и сериалът ми е напълно ок, нищо неразбираемо и неясно няма за мен.
А дори не си падам по хорър жанра. Но наистина, веднага става ясно какъв е Лазар, още от първите кадри с него.
Дори в сцената с термометъра, още преди да стигнат до него, очаквах, че той ще се окаже с много ниска температура.

# 677
Вчера видях, че са качили епизодите в ютуб и реших да пробвам как се чува със слушалки. Всичко идеално се чуваше с тях... Всичко чух за птицата Лира, за която Емил слушаше в единия епизод по телевизията в старческия дом - това единствено не се чуваше добре по телевизията при нас. Иначе нямаме драма със звука. Но ние гледаме вечер след като децата заспят по-тихичко и с връщане, тъй като става късно...   
И изгледах трейлърите.. Изпуснала съм, че са два 😀

Общи условия

Активация на акаунт