Мамник - нов български сериал

• 50 959
  • 751
  •   19
Отговори
# 705
А баш! Елена Телбис щеше да е идеална!

# 706
  • България
Не харесвам никак екранната Божана. Не е темерут, а си е точно притеснена и без опит.
Проблем е, че главната роля се играе от неталантлива и неподходяща актриса. И са избрали момиче без чар и присъствие!
Когато поддържащите роли (Митко, Емил и Камен) се играят по-добре и надделяват над основната се губи балансът. И това не е малък проблем, а огромен.
За Гринго още нямам заключение. За начало ми беше смешно как войник от 30-те години на 20-ти век излиза от гроба с такива мускули като от фитнеса. Трябваше да ги покрият.

# 707
  • В полите на Пирин планина
Както и да е - любопитна съм какво са сътворили и ще гледам и следващите серии.

# 708
Като ви чета почвам да си представям Елена Телбис в ролята на Божана. Във "Вина" образът и си беше точно на интровертна, нахакана и дръпната мадама. На мен ми харесва Лазаревска. Не съм чела книгата и не съм обременена от това да съм си изградила образ в главата.
Точно Елена Телбис във Вина.  За мен Божана се доближава до образа на интроверта и темерута както казахте. Не очаквам точно в ролята на полицай и то жена да виждам , хипер емоционална и свръх чувствителна лигла ,това щях вече да намеря за изкуствено и не добре изиграно като  образ . Все пак и за жената е първа роля , нормално да се  притеснява .

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 12:35 от Жасмина 94

# 709
  • България
Като за Екатерина няма опит и е "много млада" защо са я взели? Некадърна им е школата на НАТФИЗ, явно и режисьорите не са обучени.

# 710
Пренавита ми е Телбис. Ще обсеби всеки диалог. Добре си беше във "Вина", но ако тук героинята я чака любовна история, Телбис няма да стои ок.
Божана е жената в един мъжки колектив и трябва да се обособява, а не като Телбис, да се вписва по мъжки.

# 711
На мен ми се щеше да видя като Божана актрисата, която играе Донка в "Дяволското гърло" - Лидия Инждова, ама няма как..пък и тя вече е била в ролята на полицай и някак не върви отново да играе такава роля.
Елена Телбис ми хареса във "Вина". Може би и тук щеше да се справи..

В началото на първи епизод малката Божана пред мина "Злата" ли беше застанала и чуваше гласове? И после към края на епизода дадоха, че решетките на мината са разбити.. А това момиче, дето играе малката Божана, играла ли е някъде другаде?

# 712
Елена Телбис не можа собствената си роля във "Вина" да изиграе и беше толкова противна, че през цялото време ми се налагаше да преглъщам играта й.
   Моите наблюдения върху актьорската игра са следните:
   Божана - дори да е трябвало аз да избирам, нямаше да мога да направя по-добър и перфектен избор от Лазаревска.
   Това е интерпретация на книга. Не филм, филмиращ самата книга мотамо. В тази връзка възрастта няма никакво значение. Нито пък дали косата й е къдрава или не. Според мен на някои хейтъри им е било много трудно за какво да се хванат и затова взеха да критикуват подобни глупости, нямащи нищо съществено за развитието на историята. Както и дали е с очила или с лещи.
    Това са свобода и интерпретация на режесьарския поглед, каквато има в цял свят, но незнайно защо ние, които вечно гледаме от другите, удобно забравяме да гледаме и за това.
През цялото време в тази тема, хората, които изпълняват ролята на критика, мерят с двоен аршин и това страшно много ме дразни. Приемам критиката им, но ме дразни. Струва ми се много в стил "ще критикувам просто, за да критикувам".
Звукът също е идеален. Не съм го гледала по БНТ. Там може да има някакъв проблем, но определено проблемът не е от хората, създали филма. Аз чувам всички реплики на актьорите и разпознавам добре диалектните думи. Ако някой не ги разпознава - не е от звука, а от това, че по принцип не познава българските диалекти - проблем, който си е само негов, не на екипа.
Лазаревска за мен е перфектната за тази роля. Тя е точно толкова дръпната, колкото трябва за граничен полицай. Точно толкова заядлива с Почекаин, колкото ролята й го изисква. На моменти повишава тон, колкото всеки човек в ежедневието си. Да я критикуваш, задето пресъздава едно към едно човешки чувства и емоции, и го прави по-достоверно от много нейни колежки "с опит" (в това число и Телбис), отново е мяра с двоен аршин.
Лазар - перфектен. Имаше критика за говора му. Като си бил отворел устата и... И какво, питам? Човекът си говори съвсем нормално. Всичко му се разбира, а по отношение създаването на емоции и чувства, също успява. Той е точно толкова объркан и притеснен, какъвто и Лазар от книгата.
Почекаин - за мен е перлата на сериала. Неочаквана, но наистина блестяща. Усвоил е толкова добре ролята и диалекта, и така естествено му идват, че го харесвам повече от персонажа в романа. Страхотен актьор.
Митко - и той добре си играе.
Старците (всички), прекрасна игра.
Единствената ми огромна критика е към актрисата, изпълняваща майката на Божана. Тази жена въобще не трябва да е в сериала. Защото просто не играе, не говори и не се държи, както героинята в книгата. Буквално страшна грешка от страна на режисьора. Ако има проблем в сериала, той е точно този, не друг. Буквално са скопили един от най-интересните и забавни образи от романа. Което е в голям ущърб на сериала.
   Друга критика според мен не е градивна и даже ми изглежда умишлено злонамерена.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 15:06 от ladychar86

# 713
Пренавита ми е Телбис. Ще обсеби всеки диалог. Добре си беше във "Вина", но ако тук героинята я чака любовна история, Телбис няма да стои ок.
Божана е жената в един мъжки колектив и трябва да се обособява, а не като Телбис, да се вписва по мъжки.
Според мен Елина не беше чак такава мъжкарана . Аз харесвам такива геройни който си казват каквото мислят , без да са фалшиви и лицемерни . Тя и за това не беше удобна на повечето персонажи в сериала , както и на зрителите , никой не обича да му се казва истината в очите , а и жена в мъжка  професия и в мъжка среда , нормално да се държи по дръпнато защото винаги ще има подценяване.  Божана ми носи също този вайб , според мен Виктор Божинов е направил добър подбор и при Вина и при Мамник за главните женски роли.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 16:44 от Жасмина 94

# 714
  • Бургас
На мен ми се щеше да видя като Божана актрисата, която играе Донка в "Дяволското гърло" - Лидия Инждова, ама
Много хубаво си играеше ролята!
Като се замисля, май не съм я виждала в други филми.

# 715
е как, в Съни Бийч, играеше смотанячка, гадже на Аръков

# 716
Ева Тепавичарова за мен би била чудесна Божана.

# 717
И в моите представи е нещо такова.

Не ми пречи Жанчето, че не е къдрава, мога да преглътна, че е млада, но не играе убедително. Даже ми е много симпатична като лице, пожелавам й да се развие!

# 718
  • Бургас
е как, в Съни Бийч, играеше смотанячка, гадже на Аръков
Вярноооо, сетих се!

# 719
Eва Тепавичарова е ужасна, в никакъв случай. Хубаво е, че са дали
шанс на млада актриса. Вечно едни и същи физиономии въртят.

Общи условия

Активация на акаунт