На почивка в Поморие сезон 2025/2026

• 25 682
  • 421
  •   1
Отговори
# 285
Ако морето се "обръща", може вълните да са гадни и 10 дена

# 286
Някой тук беше споделил, че се чака с часове да се освободи място и в платените паркинги, за да се ползват. Така ли е в действителност, за да знам дали въобще да се появявам лятото в тоя град....Във ФБ собственици на места за настаняване едва ли не овикват потенциални клиенти, че искали и места за паркиране, сякаш е някаква изумителна екстра.....

# 287
Във ФБ собственици на места за настаняване едва ли не овикват потенциални клиенти, че искали и места за паркиране, сякаш е някаква изумителна екстра.....

Ей това винаги ме е вбесяло не само в поморийци, а изобщо. Не може да предлагаш квартири/хотел/къща и пр, без да осигуриш паркомясто, особено знаейки проблема с паркирането като цяло!
Не можеш да си сложиш колата в задния джоб!
..а на моменти се чудя дали не са в комбина с паяка, който никога не вдига коли с регистрация "А", а само другоселищни (нашата я вдигна от тротоар, на който бяха спрели още 4 коли с "бургаска" регистрация, но разбира се тях никой не закачи...)

# 288
Във ФБ собственици на места за настаняване едва ли не овикват потенциални клиенти, че искали и места за паркиране, сякаш е някаква изумителна екстра.....

Ей това винаги ме е вбесяло не само в поморийци, а изобщо. Не може да предлагаш квартири/хотел/къща и пр, без да осигуриш паркомясто, особено знаейки проблема с паркирането като цяло!
Не можеш да си сложиш колата в задния джоб!
..а на моменти се чудя дали не са в комбина с паяка, който никога не вдига коли с регистрация "А", а само другоселищни (нашата я вдигна от тротоар, на който бяха спрели още 4 коли с "бургаска" регистрация, но разбира се тях никой не закачи...)
Моля ти се, в една от по-старите теми за Поморие една тяхна съгражданка възмутено ни приканваше да идваме с обществения транспорт - да взема и аз да ги приканя да идват в София с влака. Ако искат туристи, ще им осигуряват удобни паркинги, нямам против да плащам за услугата. Но да се влача с километри и да нямам места никъде, това не го разбирам и не ходя на такива места да си "почивам".

# 289
Чак пък да няма места никъде и в София да е чак пък уредено та преуредено. Ей ся някоя къща за гости ще предложи и съответен брой паркоместа пред входа си.

# 290
Чак пък да няма места никъде и в София да е чак пък уредено та преуредено. Ей ся някоя къща за гости ще предложи и съответен брой паркоместа пред входа си.
Не съм написала никъде, че в София е уредено, написах, че в Поморие това не е. А хората отиват на почивка там с багаж и с колите си. Нека пишат в офертите, че е проблем паркирането, да видим колко туристи ще резервират при тях. А не като отидеш да обикаляш като гламав из малките улички щото имаш платена почивка, ама няма как да спреш да си разтовариш багажа.

# 291
В Поморие има доста общински и частни паркинги (12-15лв на ден), все някъде има свободно място, просто трябва да ви насочат къде да ги търсите.

# 292
Аз не се сещам за нито един морски курорт, където няма проблем с паркирането през лятото.
Между другото, когато почивах във Феста си бях резервирала и подземен паркинг.
В къщата за гости никой не ни направи проблем, че сме спряли за разтоварване на багажа и после да си преместим колата.

# 293
# 294
Паркингът на общината си е ОК, на пешеходната алея от тази година вече не дават под наем места за живущите - всичките са освободени за приходящи туристи. И живущите могат да паркират, но и туристите могат. Какво повече да се направи? Аз като ходя с децата, ходя с влака. И ММ научих да ползва влака. Но не е винаги опция това, еле с малки деца. И нашата кола са я вдигали - плащаш си и следващия път паркираш на паркинга на общината Simple Smile

# 295
Ние не стигнахме да пробваме общинския паркинг, само буферния и се разхождахме до центъра по главната пътека. Нищо не сме плащали, но ми направи впечатление, че имаше автомобили със скоби.

# 296
Паркингът на общината си е ОК, на пешеходната алея от тази година вече не дават под наем места за живущите - всичките са освободени за приходящи туристи. И живущите могат да паркират, но и туристите могат. Какво повече да се направи? Аз като ходя с децата, ходя с влака. И ММ научих да ползва влака. Но не е винаги опция това, еле с малки деца. И нашата кола са я вдигали - плащаш си и следващия път паркираш на паркинга на общината Simple Smile

Проблема с паркирането не е само в курортните градчета, но и във всички големи градове в смотаната ни държава - ЗАЩОТО (на всички е ясно, предполагам) позволиха всичкото това презастрояване, без грам мисъл за колите, които се увеличават (вече е нормално в едно семейство да има 2 коли....и не, не са виновни ползвателите им, а онези на които плащаме заплати да ни решават проблемите! Не да налагат глоби, вместо решения.)

Относно влака - ами не, благодаря!
Първо условията са под вскякава критика, второ не смятам да си пълня къщата с дървеници, че и да плащам после  за емнайсе пръскания против тях!...21-и век!!!! И да, в 21-и век, искам удобствата които предлага и можем да си платим за тях (не че имам против да ида с чартър до Поморие, ма ни чартър, ни летище Wink...поне с личния си автомобил да мога - не искам кой знае колко!

# 297
ти последно кога пътува с влака София - Бургас, че казваш, че са под всякаква критика? Понеже аз последните два месеца, около 5-6 пъти бях по тази линия. Има климатици, и с изключение на веднъж, нямаше закъснение. Пътувам за 10-ина лева,понеже имам карта за намаление/която всеки може да си купи/. Все пак, като говорим, нека да са само верни неща, нали

# 298
С влак не можете да ме убедите да тръгна, освен в много краен случай. Имам неприятни преживявания. А колата все ще намеря в Поморие къде да я зарежа за времето на престоя ми. Има и автобуси, и таксита, и файтончета (много симпатична емоция).

# 299
ти последно кога пътува с влака София - Бургас, че казваш, че са под всякаква критика? Понеже аз последните два месеца, около 5-6 пъти бях по тази линия. Има климатици, и с изключение на веднъж, нямаше закъснение. Пътувам за 10-ина лева,понеже имам карта за намаление/която всеки може да си купи/. Все пак, като говорим, нека да са само верни неща, нали

Разбира се! Ето (и да, точно защото синът ни от влака - ПЪРВА класа си домъкна дървеници, аз изобщо не смятам да се УБЕДЯ САМА, че ги има! Нито пък да усетя 50+ градуса в купето, при положение, че ги даваха сумати пъти по НАЦИОНАЛНИ телевизии...да не кажеш, че съм го чела в бг-мама Wink ):
https://offnews.bg/obshtestvo/7-chasa-v-pesht-v-bdzh-zhena-patuv … k-pri-848823.html
https://btvnovinite.bg/bulgaria/zhalt-karton-za-bdzh-sazdavat-kr … upeni-vagoni.html
https://novini.bg/article/2025030914564815316

Общи условия

Активация на акаунт