На почивка в Поморие сезон 2025/2026

• 25 654
  • 421
  •   1
Отговори
# 330
Вчера вечерта един собственик пуснал апартамента си в Поморие във ФБ, прилично изглежда, близо до морето, но като питах за паркинг се започна един хейт, не ти е работа. Имало едни места, наричали се паркинги, брех да му се не види, ние нали сме от село, не сме чували за тях. Наредих го хубавичко и го блокирах, че започна да напада, но е много характерно за простака - като не може да ти предложи нещо, започва да те упреква, че или искаш да минеш тънко, или си супер прост. За разлика от други собственици, които чертаят схеми и публикуват адреси на  най-близките места за паркиране, на които благодаря сърдечно. Май в новата част на Поморие по-лесно се паркира (не искам да ми е безплатно, а да ми е удобно).

# 331
milittana, ние бяхме в една нова сграда сред строежите до езерото, тихо беше, собствен платен паркинг. Минуси -  не става да стоиш на терасата нощем и по изгрев заради буболечките около езерото и до центъра има поне 15 минути ходене, което може да не е ОК на някой с по-малки деца. Ако догодина решим да сме в Поморие, или ще е пак там, или ще пробваме бунгалата на косата. Лудницата из центъра не е за мен.

За хапване - в Захаро тортите не ми харесаха хич, но опакованите им дребни сладки са хубави, еклерите (особено тези с шам фъстък Smiley ) бяха супер. В павилиончето за риба срещу болницата много ни харесаха чернокопа и ватоса, мидите по-скоро не. На едно ъгълче срещу санаториума има магазин за вино, в който продават много вкусни фермерски сирене, кашкавал, кисело мляко и мезета. Хубав хляб не успях да намеря. От закуските срещу санаториума само мекиците ми допаднаха. Скарата на гърба на Немо става. В Маринела на плажа ми харесаха тиквичките по гръцки. В Нептун срещу санаториума опитвахме обедните неща и мидите с черупка, от GoFood на пешеходната - пици, лично на мен не ми допаднаха. Магазинчета с вкусни и разнообразни плодове има навсякъде. Не сме имали стомашни проблеми.

Хареса ми плаващия фонтан, дано поправят неработещите пръскалки. Препоръчвам да се отиде когато си тръгват хората след първото шоу, за да седнете на централните пейки за второто. Много по-въздействащо е, а и за късното няма толкова голяма тълпа.

Ако някой е решил да си прави кални процедури в езерото, нека първо да посети Музея на солта, за да му обяснят какъв е правилния начин. Като ескпозиция не е кой знае какво. Повече информация дават за продуктите с луга на БАН, които можете да купите от там, отколкото за солта.

# 332
milittana, ние бяхме в една нова сграда сред строежите до езерото, тихо беше, собствен платен паркинг. Минуси -  не става да стоиш на терасата нощем и по изгрев заради буболечките около езерото и до центъра има поне 15 минути ходене, което може да не е ОК на някой с по-малки деца. Ако догодина решим да сме в Поморие, или ще е пак там, или ще пробваме бунгалата на косата. Лудницата из центъра не е за мен.

За хапване - в Захаро тортите не ми харесаха хич, но опакованите им дребни сладки са хубави, еклерите (особено тези с шам фъстък Smiley ) бяха супер. В павилиончето за риба срещу болницата много ни харесаха чернокопа и ватоса, мидите по-скоро не. На едно ъгълче срещу санаториума има магазин за вино, в който продават много вкусни фермерски сирене, кашкавал, кисело мляко и мезета. Хубав хляб не успях да намеря. От закуските срещу санаториума само мекиците ми допаднаха. Скарата на гърба на Немо става. В Маринела на плажа ми харесаха тиквичките по гръцки. В Нептун срещу санаториума опитвахме обедните неща и мидите с черупка, от GoFood на пешеходната - пици, лично на мен не ми допаднаха. Магазинчета с вкусни и разнообразни плодове има навсякъде. Не сме имали стомашни проблеми.

Хареса ми плаващия фонтан, дано поправят неработещите пръскалки. Препоръчвам да се отиде когато си тръгват хората след първото шоу, за да седнете на централните пейки за второто. Много по-въздействащо е, а и за късното няма толкова голяма тълпа.

Ако някой е решил да си прави кални процедури в езерото, нека първо да посети Музея на солта, за да му обяснят какъв е правилния начин. Като ескпозиция не е кой знае какво. Повече информация дават за продуктите с луга на БАН, които можете да купите от там, отколкото за солта.
Много благодаря за подробния отзив, ще имам предвид тези неща като запазвам

# 333
  • Sofia
Цитат
author=ralito_we900819 link=topic=1733994.msg50044278#msg50044278 date=1754168520
Скрит текст:
В края на август сме резервирали почивка в Поморие.Преди години бяхме в Marina Club Holidey,и решихме отново да заложим на тях.Бюджетен вариант е,бяхме доволни предишния път,но и ние хич не сме капризни Simple Smile Ако някой го е посещавал скоро,бих прочела отзиви Simple Smile Интересуват ме впечетления и от Аквапарка,че сме решили да заведем децата Simple Smile Приятна почивка на всички Simple Smile
Там ме притеснява единствено да не се чува шума от шосето Бургас - Варна, понеже на картата забелязах, че е доста близо. Та шумно ли е много или зависи къде точно е настаняването
Преди много години (може и да беше в годината на отварянето) почивахме в хотела). Познавам Поморие и помня, че се притеснявах точно от шума, с оглед на локацията. Апартаментът ни беше с изглед към басейна и нямахме проблем, семейството с което бяхме нямаше нашия изглед, но не са се оплаквали. Спомням си само, че в следобедните часове басейнът се падаше в сянката на хотела, което не ми допадаше. Запомнила съм и гадния подземен паркинг, заради който търсихме майстор да ни закачи бронята, за да се приберем, но да кажем, че вината си е наша, бяхме с ниска кола, на която стръмният паркинг на слизане не й се отрази добре. Сянката на басейна няма как да оправят, надявам се с паркинга да са се поправили. Simple Smile

# 334
Здравейте, предстои ми почивка в Поморие. Искам да попитам питейна ли е водата от водопроводната мрежа. Благодаря!

# 335
Аз на морето вода от чешма не пия, само минерална. Не знам иначе как е в Поморие.

Ние пък много харесваме Захаро и фаворит тази година ни беше торта Рафаело. Лешниково кафе и кафе с бита сметана също. Харесах и сладоледа шамфастък.

Риба хапнахме срещу Т маркет и ни хареса най вече чернокопът.

Аз си харесвам кухнята в Диана. И не е скъпо. Чудни кюфтета с пържени картофки на обяд (примерно). Сирене по шопски, пържени яйца на очи ( не знам другаде да правят), пърленките са им супер и други неща.

Да препоръчам и гюзлеметата на път към плажа Софарма (току преди плажа), но не откъм "Нео Анхиало" входа, а от другия вход. Разкошни, жената ги пече на момента.

Иначе тази година не случихме на море, все големи вълни. Само два предиобеда беше кротко горе долу. Само с мъж ми влизах, да ме държи, че ме събарят вълните.

Но предстои да се кротне май.

# 336
  • София
Вчера за пръв път от 10 дни беше зелено знамето,с леки вълни.Днес пак е жълто,но ще се пробваме да се охладим.Иначе плажът е претъпкан,защото свободната зона е минимална (стария град).
Всяка вечер се разхождаме до началото на града и мога да кажа,че в Новия град е спокойно,няма много хора,коли и има места за паркиране(около манастира до градинката и цирка не е платено и е стратегическо за разходка.Също под алеята ,има едно знаме,срещу Лидл може да се спира и по алеята да се правят разходки,а защо не и плаж под алеята,има малки такива.

# 337
там гьозлемата е ТОП, обаче принцесите не са много ОК. Една голяма филия хляб, отгоре 2 парчета шунка и отгоре кашкавал. Няма масло под шунката. Аз не бих я харесала, обаче детето ми си облиза пръстите, ръцете, краката, ушите .. абе, беше много доволно от принцесата Simple Smile

# 338
  • В.Търново
Преди години, когато почивахме още по квартирите и хазяйката в Поморие , обаче новия квартал, ми каза да не пием вода от чешмата. Ние по принцип на морето винаги си купуваме бутилирана вода.

# 339
там гьозлемата е ТОП, обаче принцесите не са много ОК. Една голяма филия хляб, отгоре 2 парчета шунка и отгоре кашкавал. Няма масло под шунката. Аз не бих я харесала, обаче детето ми си облиза пръстите, ръцете, краката, ушите .. абе, беше много доволно от принцесата Simple Smile

къде по точно са тези гюзлемета и принцеси

# 340
Гюзлеметата са в бистро България (отвън има павилионче, изложени са банички, но си пише за гюзлеметата). Напишете в Гугъл "бистро България" и ще ви упъти. Уличката е малка, на картата показва, че се казва "Нептун". Пряка е на улица Европа и на Крайбрежна. Пред плажа на Софарма.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 08:53 от NellyN

# 341
Здравейте, предстои ми почивка в Поморие. Искам да попитам питейна ли е водата от водопроводната мрежа. Благодаря!
Ние не пием вода от чешмата. Не ви го препоръчвам и на вас. Ние си носихме три стека с бутилки от по литър и половина, но и това се оказа ненужно. Цените в Поморие бяха по- евтини от Пловдив.

# 342
Аз живея в Поморие и пия вода от чешмата, ползвам и кана за пречистване на вода.
Разбира се за туристи за по-сигурно се препоръчва бутилирана.

# 343
ние си пием от чешмата, апартаментът ни е в стария град. Децата ми пият, по-точно. Аз не пия никъде от чешмата, независимо в кой град сме - понеже не понасям хлора и миризмата. Мисълта ми е, че не е опасна за пиене - все пак, в града се живее целогодишно, има 2 или 3 училища, община ... не е вилна зона на Горно нанадолнище Simple Smile

# 344
ние си пием от чешмата, апартаментът ни е в стария град. Децата ми пият, по-точно. Аз не пия никъде от чешмата, независимо в кой град сме - понеже не понасям хлора и миризмата. Мисълта ми е, че не е опасна за пиене - все пак, в града се живее целогодишно, има 2 или 3 училища, община ... не е вилна зона на Горно нанадолнище Simple Smile

И аз съм така с водата. И в София не пия от чешмата, а мойте си пият. Може би единствено в планината, някъде в Родопите например.

Общи условия

Активация на акаунт